|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali je lahko kaj narobe?
29.11.2007 13:22:37   
Anonimen
Dones sem bila na UZ in mi je G povedal da sem v 6t in to da je majhen zarodek.Zej me pa zanima ali bi lahko bilo kaj narobe ker se še srček ni slišov(na  forumu sm zasledila da se v tem času mora slišat srček).A mi lahko katera od vas pove svoje izkušnje.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali je lahko kaj narobe?
29.11.2007 13:35:04   
Taula
Jaz se bila na pregledu v 6 tednu (začetek) in se srček še ni slišal..je prezgodaj.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.11.2007 13:39:14   
maja24
A pa je sedaj vse uredu.V katerem tednu/ mescu pa si.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.11.2007 13:41:27   
Taula
Sredi 16 tedna sem sedaj. Je bilo vse ok ja.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.11.2007 13:42:15   
maja24
No sam da je blo pa da bo še naprej.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.11.2007 13:47:46   
digi
srček je viden od 8t dalje

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.11.2007 14:11:26   
polly80
na prvem pregledu sem bila v 5.tednu in 2dni,se srček še ni slišal,se sliši tam po 6.tednu,v 7.se že mora slišat..tako da ni nič narobe,lepo počakaj na naslednji UZ,ko se bo že vse lepo videlo..lp

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.11.2007 14:24:53   
Skye
Srček se mora slišati najpozneje, ko gestacijska vrečka doseže velikost 22 mm. Sploh pa se pri 6 tednih res redkokdaj že vidi utrip srčka, tko da probaj misliti pozitivno in počakaj na naslednji UZ. Držim pesti zate user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  

Komentar, da pa je zarodek majhen, pa je neprimeren, saj tako zgodaj se ne govori a majhnem oz. večjem zarodku, ampak o mlajši oz. starejši nosečnosti. Moja dva user posted image user posted image  sta bila na prvem UZ pri 6 2/7 velika le 2,6 mm in 3 mm.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.11.2007 14:52:10   
lucijastar
Jaz sem bla na prvem UZ v 6 tednu pa se je že vidu utrip, plodek pa je bil veliko okrog 4 mm

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.11.2007 20:24:52   
Naja30
Moji punčki se tudi v 6t še ni videl srček. Čez en teden se pa že je user posted image

(odgovor članu lucijastar)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.11.2007 20:30:54   
BAMBINA_
Ampak mene pa zanima, zakaj ginekologi tako zgodaj opravljajo 1. pregled? Se mi zdi, da je bodoča mamica zaradi takšnih stvari potem ful stresu podvržena do naslednjega pregleda. In to jasno ni ravno najbolje za malo pikico. 

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.11.2007 20:54:54   
Leiah
Ja zakaj pa ne bi opravljali tako zgodaj preglede user posted image  
Jaz sem bila v 4. tednu (to sem komaj na pregledu ugotovila), ker me je enostavno zanimalo kdaj sem zanosila (imam neredne menstruacije in je bila oz. je še vedno oploditev misterij pri meni), tako da...
Jaz pa vedno manj razumem vse (skoraj vse) bodoče mamice, kako lahko za vsako "nenavadno" stvar postavljajo vprašanja. Pa saj če je bila že na pregledu bi to isto vprašanje lahko postavila tudi ginekologu, ki bi ji sigurno pravilno odgovoril, saj zato pa so tam. Pa ponavadi če je kaj narobe te ginekolog na to že opozori, tako da se komaj takrat začnite sekirati, ne pa za vsako stvar o kateri pomislite, zastavljati vprašanja. Pa mislim, da se teme kar pogosto ponavljajo, ker zelo malo ljudi uporablja iskalnik!
Saj ne rečem, kaka vprašanja so zanimiva, vendar o plodih oz. nosečnostih v tako zgodnjih časih je pa že veliko tem odprtih, pa da ne omenjam nuhalne svetline!
Pa upam, da nisem komu stopila na žulj!

Lp

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.11.2007 21:20:14   
BAMBINA_
Joj, Leiah... Sama sicer nisem imela takšne izkušnje, kot jo opisuje anonimna ali Taula in ostale, ampak se pa lahko čisto v njihovo kožo postavim. Ko se zaveš, da ti pod srčkom raste bitjece.. plod tvoje in partnerjeve ljubezni, da v tvojem bušiju raste mičkena pikica... jasno, da te vsaka minimalna stvar skrbi, če bo vse ok, vsaka nosečka "pretirava" za nekatere ljudi povsem banalne stvari, nosečkam je pa največjega pomena njen mali čudež in takrat ti zanj ni prav nobena skrb pretirana. In ja, ginekolog ti da pojasnila, ampak največja tolažba v takšnem času je ta, da so tudi druge mamice imele podobno izkušnjo, pa je z njihovimi malčki sedaj vse ok. Hvala bogu za RR, kjer si mamice izmenjavamo izkušnje, mnenja in informacije, predvsem pa, da si stojimo ob strani, se spodbujamo in tolažimo.

(odgovor članu Leiah)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.11.2007 9:49:13   
Anonimen
Veš Leiah, če imaš za sabo zdravo in normalno nosečnsot, tega res ne moreš razumeti, vendar nismo imele vse te sreče. Katera ima za sabo spontani splav ali celo kaj hujšega, pa pač ne more mimo tega, da je ne bi vsaka malenkost skrbela. Saj če te tako motijo te teme, jih pač ni treba brat, a ne?

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
30.11.2007 10:33:06   
dadica
Lahko je takšnim, ki jo moški pogleda pa je noseča in ji cela nosečnost mine brez krvavih izcedkov, zapletov na UZ, težav, slabosti, bolečin... Smo pa tukaj še druga "sorta" mamic. Takšne ki smo težko zanosle , imele celo odmrtje in skoraj vse zaplete kar so sploh možni. Ne bom razlagala kaj vse sem že dala skozi, ker lahko same pogledate.
Res je da imajo nekatere neumna vprašanja, je pa tudi res da ti včasih niti ginekolog ne zna odgovorit na določeno situacijo in ti lahko pomaga samo skupina mamic na RR, ki so to dale skozi, da bobiš nekakšno predstavo kaj te čaka.

lp dadicauser posted image
p.s. pa s tem postom ne želim izzivat kregarij!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.11.2007 12:33:04   
tasyo
Pri moji pikici se v 6. tednu tudi še ni videl utrip, na naslednjem pregledu čez 1 teden pa, tako da je po moje tole čist ok. Lahko da si noseča manj, da si imela bolj pozno ovulacijo...

Kar se pa vprašanj tiče - meni je tudi logično, da vsako nosečko pretirano skrbi za svojo pikico in super je, če si med seboj lahko izmenjamo izkušnje. Kateri gre pa to na živce, pa naj tele teme preskoči...

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
30.11.2007 21:18:43   
Anonimen
počakaj do naslednjega pregleda...
jaz sem bila "uradno" po ZM že v 9tednu, na vaginalnem pregledu ni bilo vse uredu, zato so mi naredil še UZ in srček ni utripal... g me je naročil čez 1 teden, da bi ugotovila ali srček utripa ali bo potrebno čiščenje...

na pregledu je srček hvalabogu utripal in zdaj je ta mala pikica že stara 2.5 leti in spi v sosednji sobi :-)))) razlog je bil kasnejša oploditev in ne 2 tedna po ZM kot je običajno...

tko da je mogoče še malce prezgodaj in bo na naslednjem pregledu že vse uredu, tam nekje po 6 ali 7 tednu se šele vidi utrip

srečno

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
30.11.2007 22:08:09   
lindy
Najprej sem bla na pregledu v 5 tednu, videla se je samo prazna vrečka, en teden kasneje pa se je že videla mala pikica z utripajočim srčkom, velika pa je bila 4,4mm.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.11.2007 22:08:59   
Majchi
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

počakaj do naslednjega pregleda...
jaz sem bila "uradno" po ZM že v 9tednu, na vaginalnem pregledu ni bilo vse uredu, zato so mi naredil še UZ in srček ni utripal... g me je naročil čez 1 teden, da bi ugotovila ali srček utripa ali bo potrebno čiščenje...

na pregledu je srček hvalabogu utripal in zdaj je ta mala pikica že stara 2.5 leti in spi v sosednji sobi :-)))) razlog je bil kasnejša oploditev in ne 2 tedna po ZM kot je običajno...

tko da je mogoče še malce prezgodaj in bo na naslednjem pregledu že vse uredu, tam nekje po 6 ali 7 tednu se šele vidi utrip

Pri meni je bilo isto. Sem očitno kasneje zanosila, saj imam daljše cikluse. Sem bila pa tudi pošteno prestrašena, samo takrat še nisem sodelovala na rr. Če bi, bi ziher vprašala in brskala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.12.2007 10:30:00   
Anonimen
Hvala punce dale ste mi upanje da bo vse OK.Res me zadnje čase glede tega tako skrbi da tut apetit nimam več,100 na uro sam glede tega razmišljam,tako zelo si želim tega otroka da se mi že kr mal blede.

Tok da res šenkrat HVALA ZA ODGOVORE IN VAŠO PODPORO

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?