MAJONEZA (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

makica -> MAJONEZA (28.12.2004 15:25:33)

Vse bodoče mamice in tiste, ki ste že mamice prosim za nasvet.
Obužujem majonezo, a v večini knjig piše, da je ne priporočajo, če ni pasterizirana. Na naših majonezah o tem ne piše nič.
Prosim, če mi lahko katera od Vas pove o tem več. Že v naprej se Vam zahvaljujem.:sloncek:
Makica

Lu -> MAJONEZA (28.12.2004 15:37:10)

Jaz jo jem normalno, kupljeno. Ni priporočljivo jesti tiste, ki jo nekateri delajo sami, doma.

lp Lu
33t:love:

pika78 -> MAJONEZA (28.12.2004 15:38:32)

Vse industrijske majoneze morajo oz. naj bi bile pasterizirane, tako da jo po mojem lahko ješ (me pa čudi, da na deklaraciji nič ne piše, da je pasterizirana). Sicer je majoneza pretežno maščoba, tako da ti ne bi glih priporočala, da jo veliko poješ, a malo ne bi smelo škodit.
Z domačimi se pa jaz ne bi hecala, ker so iz surovih jajc.
lp, Pika

Jessy -> MAJONEZA (28.12.2004 15:38:34)

Doma narejeno majonezo odsvetujejo, majoneze, ki jih prodajajo v trgovinah, pa imajo jajca termično obdelana, zato so kupljene majoneze dovoljene (prebrala v reviji Nosečnost). Jaz jo uživam, ravno tako tudi pršut. Kar je iz trgovine mora biti tako ali tako pregledano, torej, naj bi bilo vredu.

lp, Jessy

sašaš -> MAJONEZA (28.12.2004 15:42:23)

Zgleda, da imam prav. Sem ti odgovorila že na drugo sporočilo.

Lp :muca:

tanaja* -> MAJONEZA (28.12.2004 15:55:48)

Tudi jaz jo obožujem in jo jem skoraj vsak dan8). Vem, da ni priporočljivo, ampak si ne predstavljam sendviča, pomfrija ali kaj podobnega brez majoneze:(... Tudi tatarsko si vedno naročim zraven pizze... njami...:sloncek:

lp,tanaja* 30t/6d:nosecka:

cat -> MAJONEZA (28.12.2004 20:25:24)

Jaz tudi obužujem majonezo in zdi se mi, da na trenutke kar preveč:ups:. Tudi jaz sem slišala, da domače majoneze ni dobro jesti, ker je iz surovih jajc. Ampak kupljena (Mercatorjeva) je pasterizirana, iz prve roke potrjeno, ker ravnokar berem deklaracijo. Tako, da kr brez skrbi. Pa ne preveč, da ne bojo pol kilogramčki kr poskočili...
lp :muca:&:duda:(11t)

spacey -> MAJONEZA (28.12.2004 22:24:45)

Tudi jaz jo jem in najbolj mi paše z ogrsko salamo in malo sirčka, pa še kakšno kumarico ali pa olivo. Skratka obloženi kruhki z majonezo = mega! :)- :bravo: Pol pa še vsake toliko zalijem (si privoščim) s coca-colo. :ups: Če pa tako paše... :love:

Lp;
P 9nebesa 29

PS: Zdej lahko jemo le kupljeno majonezo, ker vsebuje jajca v prahu, doma pripravljeno pa ne smemo, ker so surova. :)

Stran: [1]