honey -> RE: 1.1.2008 in ločevanje odpadkov (29.11.2007 14:12:30)
|
Orhideja75, ali to misliš tiste zelene bio smetnjake? Ker midva sva kupila posebej črni smetnjak za navadne smeti in zelezni smetnjak za bio odpadke. Odvažajo pa pozimi bio smeti na 14 dni ob ponedeljkih, poleti pa vsak teden, navadne smeti pa ob torkih na 14 dni. Tako da ne misli si, da bodo vse v en kamion zmetali. Mi2 sva pa rešila problem s smetnjaki pod koritom tako, da ko sva naročala kuhinjo, sva upoštevala, da bova imela koš za ločevanje odpadkov - imava 4 koše - za navadne smeti, za bio smeti, za papir in za plastenke posebej. Imava tak velik izvlečni predal (60 cm), kjer imava vse to spravljeno. Če mene vprašate, je edino prav, da se to začne urejati malo drugače, ker drugače se bomo utopili v lastnih smeteh. Ker najbolj na živce mi je šlo pri tašči, kjer smo živeli prej, da je vse metala v navaden, črn smetnjak - od kuhinjskih odpadkov, PVC embalaže, tetrapakov, kot tudi odpadke z vrta. Ko pa sem hotela vreči v smetnjak smeti, je bil pa vedno poln [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Se strinjam s tem, da so uvedli to, pa še kazen bi morala biti, če nimaš zelenih bio smetnjakov. Ker pri nas očitno drugega ne pali.
|
|
|
|