RE: Samostojno sedenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

mojčca -> RE: Samostojno sedenje (1.12.2007 19:25:20)

IZVIRNO SPOROČILO: Miša99

Naša se tudi dvigne, če ji ponudim rokice... ok, saj tega ne delam vsak dan... Sicer pa vidim, da jo pediater ob vsakem pregledu preizkuša na isti način... Ob Opori že kar lepo sedi. Starejša je čisto samostojno sedela nekje pri 5,5 mesecev...

Ja normalno, da pediater to preizkusi, da vidi, kako se otrok razvija. Sploh pa je pri 4 mesecih čisto prezgodaj, da bi otrok sedel. Drugače pa kot je napisala Jančika: otrok naj bi se SAM vsedel in SAM posedel.

MiRaNi -> RE: Samostojno sedenje (1.12.2007 21:46:02)

A prej preden sami ne sedijo jih pa ne smeš dat v sedeči položaj, npr. v moje naročje?

ZmajTolovaj -> RE: Samostojno sedenje (1.12.2007 21:47:54)

to tud mene zanima, ker mamo podobne probleme, pri 4,5 m nikakor ležat ... v naročju je lahko? tako da se naslanja name? nekako napol leži, no ... kaj vem

kaya2007 -> RE: Samostojno sedenje (1.12.2007 22:41:24)

Otroku sicer lahko dvigneš vzglavje za konkreten naklon, vendar bi se naj SAM vsedel in SAM posedel.

to ni nujno pravilen odgovor...mi hodimo na fizioterapijo (stara je 6 mesecev) in jo MORAMO posedat! posediš otroka npr. v naročje in ga učiš, da se sam opira z rokicam na mizo...ali pa ga posediš med noge, ko sedita na tleh in se z rokicam opira na tvoej noge, svoje, ali na tla...važno je, da ga učiš, da išče oporo.
Ni nujno da je to ok za vsakega otroka, ampak hočem povedat, da je vsak [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] razred zase in da ne moreš takole posploševati!

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]