murkica
|
Sicer bom sem sedaj zašla s smeri debate ampak vseeno moram to napisati: Mislim, jaz tole stran nebi imela ravno za verodostojno. Samo tale stavek na zavihku oploditev pove vse: Za naravno oploditev sta važna dva faktorja; primerna kislost nožnice(povezana je z željo po zanositvi) in kvaliteta spermijev. O tem odloča ženska. Če bo (zdrava) ženska hotela zanositi bo, če ne bo hotela zanositi ne bo. Tako, da po njihovem mnenju ste vse tiste, ki ne morete zanositi krive same. Mislim ene ljudje, bi bilo treba res kaznovati. Potem pa ena ženska, ki raziskuje zakaj ne more zanositi po nesreči pride na njihovo stran in jo takšne besede sigurno potolčejo do konca, ker na koncu mislijo, da so res one krive za to, da ne morejo zanositi. No pa te neumnosti o splavu: (tole je pač napisala ena ženska)Edini abortus, ki ga odobravam je kadar le-ta mora biti opravljen iz zdravstvenih razlogov, bodisi za mater ali otroka (no in odgovor teh, ki imajo stran)pojem zdravstveni razlog je zelo raztegljiv. Poleg tega je potrebno iti iz šablone: "Splav, ker je ogroženo otrokovo zdravje". Pri splavu se otroka ubije, ne pozdravi! Mislim, kakšno sranje je pa to. Otroka ubijemo in ne pozdravimo. Mislim, sorry nikomur na svetu ne privoščim, da bi izgubil otroka ali da bi bilo z otrokom pri rojstvu kaj narobe, ampak takšnemu človeku bi pa privoščil, da bi se mu zgodilo v življenju res kaj zelo hudega, da bi doživel to, kar doživljajo ženske, ki so se morale kljub veliki želji, da bi v rokah držale svojega otročička odločiti za to, da bodo splavile, ker bi zaradi tega one lahko posledično trpele ali pa bi bil otrok zaradi kakšne bolezni, napake prikrajšanj do normalnega življenja. Tudi jaz sama sicer pravim, da nebi otroka nikoli splavila razen iz zdravstvenih razlogov. Ampak to, da ga pa ubijemo, ta izjava je pa smešna. Meni se je zlomilo srce, ko sem imela SS v 5 tednu, kaj bi šele bilo, da bi se zavestno morala odločiti za kaj takšnega, ko bi na primer pri zdravniku izvedela, da ima gensko napako in bo, ko se bo rodil imel otrok zelo omejeno življenje, po možnosti se sploh nebi zavedal sam sebe in okolice. Tukaj se mi pa zdi splav dobrodošla alternativa. Pač prikrajšaš trpljenje otroku in na koncu koncev tudi sebi in svoji družini. Prej obsojam tiste, ki kljub ugotovljeni kakšni strašni diagnozi vztrajajo pri tem, da otroka obdržijo in si tako samo nanosijo trpljenje v življenje. No sicer ima pa vsak možnost, da se odloči po svoje. Kakor komu paše. Jaz sem načeloma za splav, dokler se ga ne izkorišča. ZA v smislu, da zaradi zdravstvenih razlogov splaviš, sem pa tudi proti temu, da ene kure na svetu ne znajo uporabljati zaščite in potem pride do zanositve in potem panika, kaj sedaj . No, če te ljudje obsojajo splav in kakršnega koli vzroka, potem jaz obsojam takšne ljudi, ki pišejo takšne neumnosti samo, da bi preprečili, po njihovem grozovito dejanje.