Je dobro ostati skupaj zaradi otroka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Špela -> Je dobro ostati skupaj zaradi otroka (28.12.2004 9:41:24)

Ker so prazniki in vse tele lučke,pa okrašene trgovine,itd... kot kaže malo bolj razmišljam,postajam sentimentalna ali pa zato ker se bliža konec leta poskušam narediti obračun.
S partnerjem nisva skupaj že od avgusta. Kaj sploh pomeni da dva nista skupaj, nista par? Midva hodiva skupaj na izlete, ko je otrok bolan in v bolnici sva pri njem oba,skupaj se igramo,gledamo risanke(midva bolj kot malček),hodiva na večerje, v kino,...
On si celo želi spolnosti. In kaj je narobe pri tej sliki? Narazen sva šla zato, ker so se moji in njegovi preveč vmešavali, ker ne živimo skupaj, ker si je on dovolil preveč grdih besed, me žalil,in na koncu ko ni bilo več spoštovanja in skupnih interesev odšel. A nikoli za vedno. Morda sem polovico vsega kriva tudi jaz, saj sem zelo inpulzivna. Nisem razumela da je cele dneve v službi, in da nima časa za naju. Potrebovala sem ga. Tudi zdaj nima veliko časa, pravzaprav je vse enako. Pa je zaradi otroka vredno se truditi? Mislim da samo sebe slepim da želim Aleksu družino,le zaradi njega samega. Seveda svojemu malčku želim najboljše, ampak tu so še moja čustva. Kako torej v novem letu začeti znova?
Ne pričakujem komentarjev, le ven sem mogla dat. Vsa vprašanja so bolj meni namenjena.
Vsem vam pa želim lepo Novo leto, polno objemov, toplih pogledov in sreče

Naty*Taja -> Je dobro ostati skupaj zaradi otroka (28.12.2004 10:30:22)

Zdravo!
Četudi ne zahtevaš odgovorov in mnenj bi nekaj pripomnila. Po moje nikoli ni dobro za otroke vztrajati pri skrhanem odnosu samo zaradi njih, še sploh, če se imate ob rednih skupnih trenutkih vredu!
Samo otroku razložita pravočasno, najbolje, da kar živi z vedenjem realne situacije. Vem, da je lažje govorit, kot pa naredit kaj takega, a sem vseeno mogla povedat svoje mnenje.
Tudi vam, bodisi skupaj ali narazen želim veliko sreče in ljubezni v Novem letu in da bi bili vsi trije zadovoljni kakorkoli že se boste odločili!
LP Naty

Naty*Taja -> Je dobro ostati skupaj zaradi otroka (28.12.2004 10:30:49)

Zdravo!
Četudi ne zahtevaš odgovorov in mnenj bi nekaj pripomnila. Po moje nikoli ni dobro za otroke vztrajati pri skrhanem odnosu samo zaradi njih, še sploh, če se imate ob rednih skupnih trenutkih vredu!
Samo otroku razložita pravočasno, najbolje, da kar živi z vedenjem realne situacije. Vem, da je lažje govorit, kot pa naredit kaj takega, a sem vseeno mogla povedat svoje mnenje.
Tudi vam, bodisi skupaj ali narazen želim veliko sreče in ljubezni v Novem letu in da bi bili vsi trije zadovoljni kakorkoli že se boste odločili!
LP Naty

Lidija -> Je dobro ostati skupaj zaradi otroka (28.12.2004 10:33:25)

Tudi jaz ti želim lepo novo leto.:rozica: Upam, da se ti bodo vse tvoje težave uredile že kmalu po novem letu.
Nasveta pa ti ne morem dati, saj je odločitev samo v tvojih rokah.

piščanc -> Je dobro ostati skupaj zaradi otroka (28.12.2004 10:37:48)

Včasih pride situacija tako daleč, da se morata partnerja oddaljiti, da spoznata svoje želje, pa tudi odrasti. Prihod otroka zelo spremeni partnerski odnos in če nismo pripravljeni, potem traja nekaj časa, da ugotovimo kaj želimo.
Sem optimist, vajine situacije ne poznam (to so bolj moje izkušnje, tako da ne kaj zameriti) ampak ti predlagam da v novo leto poizkusite znova, bolj odrasli, bolj zavedajoč se odgovornosti. Seveda ne tako, kot je bilo, vsak mora malenkost spremeniti, če se prilagodiš samo ti zaradi malčka, ne bo trajalo dolgo. Malček pa tudi vedno več potrebuje in zahteva.
Želim vam lepe praznike in še lepše 2005.

malika -> Je dobro ostati skupaj zaradi otroka (28.12.2004 10:56:49)

Ja, to niso lahke in enostavne stvari.Vsedita se skupaj in skupaj obračunajta, še najbolje pa bi bilo, če bi se odslila nekam na svoje, če praviš, da so za propad zveze krivi vajini starši. Ampak to naredita samo v primeru, če je še kaj ljubezni, v nasprotnem primeru nima smisla.

daša -> Je dobro ostati skupaj zaradi otroka (28.12.2004 12:48:08)

Po mojih izkušnjah je tako. Vedno ne sije sonce. Najlepše je takrat ko si res tako zaljubljen da slišiš travo rast. Samo to je relativno in ne more trajat večno. Pridejo otroci, pa težave z vzgojo, pa neprespane noči, ipd. Potem je tu še finančna plat. Vse mamice bi bile najbolj vesele, da bi bil očka veliko doma, pa veliko dinarčkov zaslužil. Pa na žalost je danes sistem do staršev zelo krut in navadno oboje ne gre. Veliko jih danes na zunaj kaže da je vse fajn, doma pa... Potem pa mislimo, da imamo samo mi težave,pa da se samo mi kregamo. Moraš pa res premislit sama pri sebi kje si oz. sta. Rada bi ti namignila samo to, da ne more biti vse vedno idealno.
Lepe praznike in velike topline v vaših srčkih vam želim.

india -> Je dobro ostati skupaj zaradi otroka (28.12.2004 13:08:07)

Se podpišem pod Malikin post. Pogovrita se in razmislita,kaj je med vama ostalo, pa naj vaju ne veže samo otrok. kaj pa če bosta iz te ljubezni imela še enega otorka, potem pa ugotovila, da le nista za skupaj?
Če se bosta odločila zaživeti skupaj, pojdita nekam stran, da se ne bodo mogli drugi med vaju vmeševat.

V vsakem primeru pa ti želim, da sse čimpametneje odločiš in da v novem letu zaživiš kakor bo zate najbolje!

dory -> Je dobro ostati skupaj zaradi otroka (28.12.2004 14:30:06)

Kolikor sem uspela sledit tvojim pripovedovanjem in temu kar ti je fant delal...ne vem...jaz zagotovo raje dvignem glavo in s ponosom startam v novo zivljenje...sem le premlada,da bi ga zapravila za take stvari..za takega parnetja,ki me na podlagi tovrstnih dejanj nima dovolj rad....zapomni si,da cloveka spoznas po dejanjih in ne po besedah...govorit in na duso pihat pa tako ali tako zna vsaK! Vprasanje je le,kolk smo naivne in verjamemo...to da ti en dan naredi sceno ze naslednjega pa se opravicuje in zeli nazaj:zmeden: ..ce ti take stvari dela in je delal ko si bila noseca...mislim halo??? Ce ti ni prej stal ob strani ko si ga najbolj rabila,potem ti tudi v prihodnje ne bo...zivljenje ni simpl in prej al slej pride do tezav...in kje bosta vid2 s tamalim takrat? On bo spet na starih tirih...vidva pa v starem zivljenju...moje mnenje...

Pia73 -> Je dobro ostati skupaj zaradi otroka (28.12.2004 17:34:51)

Jaz ti bom samo odgovorila na vprašanje: NE, ni dobro ostati skupaj samo zaradi otroka. Za vezo je potrebno marsikaj več!

Pa srečno pri odločanju,... :rozica:

Stran: [1]