Pixie -> Še ena grozna noč (28.12.2004 8:29:48)
|
Punce, ne vem več kaj naj naredim. Pri nas je s spanjem vsako noč slabše. Do 5 meseca je Evica lepo spančkala (beri: zbudila se je 2 x na noč, popapcala in lepo spala naprej). Sedaj pa so se začeli veliki problemi. Danes ponoči se je zbujala vsako uro ali manj (razen 1x, ko ji je uspelo spati 1,5 ure). Pa je bilo dovolj, da sem jo samo vzela v naročje, malo pozibala, pa je spala naprej - tudi ko sem jo odložila je spala in se ni predramila, ampak samo za pol urce ali urco. Prebrala sem knjigo Elizabeth Pantley in začela uvajati obred pred spanjem. Moram reči, da ga je mala dobro sprejela in včasih že komaj čaka, da dobi zizo in se malo pocrkljava. Čez dan ni šans, da bi jo dojila leže, zvečer pa ni problema. Ko se naje celo sama izpusti bradavico in drema naprej. Ko jo odložim v posteljico se sicer malce predrami (pogleda), vendar takoj zapre očke in zaspi. Sicer res samo za 2 uri (potem pa se že 1. zbudi), vendar je to že napredek, saj se je do sedaj popolnoma prebudila in ni hotela zaspati nazaj dokler je nisem zopet vzela v naročje. Tudi ponoči, ko zajoka, jo takoj vzamem v naročje, jo položim k sebi v posteljo, da se pomiri in zadrema, potem pa jo položim nazaj v njeno posteljo. Tudi takrat se ne predrami (seveda pa jo moram crkljati vsaj nekaj minut). Čez uro pa je zopet budnica. Res je kakšna noč "boljša" in spi celo 3 ure ali več skupaj, ampak teh je čedalje manj. No pa sem vam malo potožila. Vem, da nisem edina. Mamice, ki imate daljši staž in ste imele podobne probleme z vašimi otročki, prosim, napišite mi ali je to le prehodna faza v njenem razvoju in kako bi ji lahko pomagala, da bi bolje spala. Lep pozdrav!
|
|
|
|