marelice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

kaya2007 -> marelice (28.11.2007 17:35:28)

kako naredite marelice za otroke (6 mesecev)? vem da sem enkrat nekje videla, da se lahko naredijo tudi suhe, pa ne najdem...pa zanima me še kako je z borovnicami in brusnicami?

Maleal -> RE: marelice (28.11.2007 17:36:50)

Jaz jih dam iz kompota in zmešam z banano.

kjava -> RE: marelice (28.11.2007 18:25:03)

Drgač ne vem, ampak, če suhe čez noč namočiš v vodi, ratajo kot sveže. Pa to pol mogoče pretlačiš.

mravljica3 -> RE: marelice (28.11.2007 19:34:01)

Jaz kar veliko uporabljam suhe marelice, ki jih skuham z jabolkom, nekakšen kompot. Včasih dodam tudi suhe slive in kakšen bebi piškot. Moja dvojčka to zelo rada jesta.  Res pa se marelice kar napnejo in zmehčajo ko jih skuhaš tako, da jih z lahkoto spasiraš s paličnim mešalnikom.

N _ B -> RE: marelice (28.11.2007 22:02:13)

IZVIRNO SPOROČILO: mravljica3

Jaz kar veliko uporabljam suhe marelice, ki jih skuham z jabolkom, nekakšen kompot. Včasih dodam tudi suhe slive in kakšen bebi piškot. Moja dvojčka to zelo rada jesta.  Res pa se marelice kar napnejo in zmehčajo ko jih skuhaš tako, da jih z lahkoto spasiraš s paličnim mešalnikom.

Enako sem delala pri starejši hčeri. Jabolku sem dodala tudi zmrznjene višnje ali borovnice, da ni bilo vedno enako.

kaya2007 -> RE: marelice (28.11.2007 22:54:50)

aha, pol samo skuham suhe marelice? na kompot se pa sploh nisem spomnila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anonimen -> RE: marelice (28.11.2007 23:00:56)

marelice - suhe od Seeberga (so mehke in brez konzervansov), namocim v vodo, potem odcedim, narezem in skupaj z marelicnim sokom ali ostalim sadjem spasiram v kasico ter na koncu primesam pasirano skuto.... poje kot velika

isto kot z marelicami delamo s slivami, ce je zaprta

borovnice in brusnice - nekaj jih imamo zrmznjenih in jih odtalim in zmesam v sadno kasico... mnjami so

Stran: [1]