Naja31 -> RE: seča-v službi pa norice!!! (28.11.2007 11:09:54)
|
Ostani doma, samo pri noricah je problem ker je inkubacijska doba tudi 3 tedne, oseba, ki zboli pa je kužna 2 dni pred pojavom pikic, tako da niti ne moreš vedeti kdo je kužen. A si jih ti prebolela? Jaz sem v 15. tednu nosečnosti bila v stiku z otrokom, ki je 2 dni kasneje dobil norice. Ker sem bila prepričana, da jih v otroštvu nisem prebolela, samo šla do moje ginekologinje, ki mi je dala napotnico za infekcijsko kliniko. Tam ti nnaredijo test in na osnovi prisotnosti ali odsotnosti protiteles za norice ugotovijo, če si jih prebolela. No, pri meni se je potem izkazalo, da sem jih že imela. So mi rekli na infekcijski, da sem lahko brez skrbi. No, ne rinem v ljudi za katere vem da imajo norice in se jim izogibam, pa tudi, če bodo pri sinu v vrtcu imeli norice, ga bomo ven vzeli za nekaj časa, ampak vseeno sem malo bolj pomirjena. Se pa norice prenašajo kapljično, preko sluzi, kar pomeni, da bi moral biti res tesen stik s to osebo, da bi jih ti staknila. Torej, če nisi prepričana ali si jih prebolela, pejt na infekcijsko.
|
|
|
|