RE: nakupovalni center (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


rija -> RE: nakupovalni center (29.11.2007 19:26:18)

mi smo se v big bangu ustavili kar na poti domov iz porodnišnice, da smo kupili neko pečko....potem pa nekje po prvem mesecu....sicer pa je moje dete itak v BTC kot doma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  ma vse prodajalke, kelnarje in trgovine na spisku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: nakupovalni center (29.11.2007 19:29:01)

Joj, neee hodit, lepo prosim. Meni gre kar na jok, ko gledam tam tiste novorojenčke, kako jokajo tam. Pa tako čudo malo mora biti doma, imeti mora mamico in mir.




BAMBINA_ -> RE: nakupovalni center (29.11.2007 20:09:19)

Še odgovor pediatrinje na to temo: MON





Naja30 -> RE: nakupovalni center (29.11.2007 20:39:03)

Uh, meni je tudi hudo, ko vidim komaj rojenega otroka, kako ga mama že veselo prenaša po trgovini. Ravno zadnjič je bila ena v lidlu, pa v sparu... Mah ne vem, jaz je kar nekaj časa nisem peljala. Pa ne zarad bolezni, ampak se mi nekako zdi normalno, da tako majhnega otroka ne izpostavljaš vsemu temu, kar ni treba. Ni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] da ne ni našel nekoga, da ti gre v nabavo, no? Ne vem, to je moje mnenje.




Ronči -> RE: nakupovalni center (29.11.2007 22:30:23)

V nakupovalni center še nismo šle (ni nobenega blizu) v lokalno trgovino pa že prvi teden.




only_me -> RE: nakupovalni center (30.11.2007 9:56:36)

Ja moj je bil star 4 mesece, pa je vsega skupaj trgovino videl 2x. Pa še to sem v 5 minutah vse uredila, k me je blo strah, da se bo začel histerično dret in ga nem mogla takoj umirit.

Jaz mam sicer možnost, da otroka pustim pri mojih starših, ker z njimi živim in so veseli, če ga majo. Če pa bi bla sama kje, pa ga ne bi mogla nikjer pustit, pa bi ga mogla vzet s sabo. Vse je odvisno od situacije.

Tak da - naredi kar hočeš. Kar misliš, da je prav.




ThinkPink -> RE: nakupovalni center (30.11.2007 10:33:20)

Moja je šla prvič v nakupovalni center pri 1 mesecu. Zakaj v nakupovalni center? Če moraš kaj kupiti je lažje v nak. center, saj je tam vse na enem mestu in z vozičkom se lahko hitro premikaš naokrog, ni neumnih stopnic, pa težkih vrat trgovin...je bolj prehoden. Od takrat do sedaj sem bila cca. 3x, stara pa je 3,5m. Torej 1x na mesec ni pretirano, zagotovo pa je ne bi peljala vsak dan tja na sprehod. Sedaj pa razmišljam, da bi jo enkrat peljala, da vidi novoletne okraske, pa lučke ipd, saj ful rada opazuje. No, enkrat pred božičem, torej še cca.14 dni ne.

Da skrajšam: nakupovalni centri da, ampak ne pretiravati. Če je nuja...




ThinkPink -> RE: nakupovalni center (30.11.2007 10:36:02)

Ni da ne ni našel nekoga, da ti gre v nabavo, no? Ne vem, to je moje mnenje.


Kaj se tega tiče...jaz ga nimam, če gre [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image], pa ali prinese vse narobe, ali pa sem 2 uri na telefonu, kaki prašek, pa kaki kruh, pa kje imajo to in ono...Gremo raje skupaj.




lea23 -> RE: nakupovalni center (30.11.2007 11:20:27)

moja tamala je stara 6 mesecev...
v interšpar sva šle prvič ko je bila stara 3 tedne, od takrat naprej hodimo redno enkrat na teden. tudi jst si ne upam dragega samega poslat v večji šoping. po kakšen kruh al mleko ja, drugače pa ne.
v nakupovalni center supernova v novi gorici smo šli vsi trije skupaj pri nekje mesecu in pol. in potem ko je bila stara 4 mesece sva že kar dokaj pogosto hodile v lj v city park in btc. in mala še ni staknila niti enega virusa.




Anonimen -> RE: nakupovalni center (30.11.2007 11:25:36)

Ja O.K., če že dedci niso sposobni sami iti v trgovino[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], a otrok tudi niso sposobni doma paziti?
Ne, saj meni se zdi, da včasih, ko še ni bilo nakupovalnih centrov, so mame z otroci kar umirale doma od lakote in pomanjkanja higiene ter oblačil.




Anonimen -> RE: nakupovalni center (30.11.2007 11:30:41)

Ko sem hodila po interšparu grem mimo starejšega gospoda, (pa nobene gužve, sama sva bila med tistimi policami) ki ravnokar kihne in to vame. Opazila sem, da je bil zelo prehlajen. Čez dva dni sem obležala, ker me je zdelal prehlad, pa še tik pred rokom sem.
Zato se bom zamislila, preden bom šla po nakupih, ali bom imela dojenčka s seboj ali ne. Bom poskusila raje tako organizirat, da bom šla sama, saj če možu napišem tri stvari, eno sigurno pozabi. Lp




Naja30 -> RE: nakupovalni center (30.11.2007 14:02:20)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Ja O.K., če že dedci niso sposobni sami iti v trgovino[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] , a otrok tudi niso sposobni doma paziti?


Sem misla nekaj v tem smislu napisat. Če dec ne zna iz trgovine prnest, kar mu po možnosti napišeš na listek, greš pač sama v trgovino? To je še vedno moje mnenje. Brez veze, vsak naj naredi, kakor hoče. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




urskas -> RE: nakupovalni center (30.11.2007 16:25:19)

In to se sprašuješ takrat ko je večina ljudi prehlajenih, bolnih ali pa so zgolj prenašalci?!? Po naši izkušnji z RSV virusom pri treh tednih (smo ga sicer fasali doma) vsekakor svetujem, da se nakupovalnih centrov, množic ljudi...na daleč izogibaš.

MOje punce so sicer že malce večje, pa se v teh dneh ne odpravljamo med množice...
Doma imamo pripravljeno tudi dezinfekijsko milo, za vsakokratno umivanje rok...

PS. Kljub vsem ukrepom smo že dva tedna vsi bolni.




Laubica -> RE: nakupovalni center (30.11.2007 20:56:20)

Najbolj pa so tiste igralnice v teh centrih prepojene z boleznijo in bacili-naš ta večji je star 8 let pa še ni bil v teh igralnicah,ker mi je njegova pediatrinja opisala kako se to tam fino prenaša in mi je minlo za celo življenje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]




Ronči -> RE: nakupovalni center (30.11.2007 22:44:40)

Doma imamo pripravljeno tudi dezinfekijsko milo, za vsakokratno umivanje rok...


sicer se strinjam z vsem napisanim, s tem pa ne!!! Več škode se naredi s vsakokratnim umivanjem z dezinfekcijskim milom, kot če si umivaš z navadnim. Na rokah imamo tako dobre kot slabe bakterije in vsakokratno uničebvanje teh dobrih naredi več skode kot koristi.

Drugače pa, tako kot pri vsaki stvari, delajte po svoji presoji. Ene bodo pač hodile že v prvem tednu po nakupovalnih središčih, druge pač nikoli...vsak je drugačen.






Naja30 -> RE: nakupovalni center (1.12.2007 5:49:25)

Jaz se tudi strinjam, v mejah normale. Čisto zapret in naredit sterilne pa otroke tudi ne moremo. Bo prvič šel med ljudi, pa bo pristal v bolnici.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




N _ B -> RE: nakupovalni center (1.12.2007 8:15:15)

IZVIRNO SPOROČILO: Ronči

Doma imamo pripravljeno tudi dezinfekijsko milo, za vsakokratno umivanje rok...


sicer se strinjam z vsem napisanim, s tem pa ne!!! Več škode se naredi s vsakokratnim umivanjem z dezinfekcijskim milom, kot če si umivaš z navadnim. Na rokah imamo tako dobre kot slabe bakterije in vsakokratno uničebvanje teh dobrih naredi več skode kot koristi.

Drugače pa, tako kot pri vsaki stvari, delajte po svoji presoji. Ene bodo pač hodile že v prvem tednu po nakupovalnih središčih, druge pač nikoli...vsak je drugačen.



Se strinjam. Imamo v sorodstvu primer, ko je mama bila laboratorijski tehnik, obsedena z bakterijami, bacili in virusi. Jih je videla tudi tam, kjer jih ni bilo. Otroka sta si pred jedjo po "pol ure" drgnila roke z ne vem kakšnimi mili itd itd. Kakšno sta imela kožo raje ne govorim. Bili so pa tudi non stop bolani. Vsak veterček, vsaka virozica, angina in ne vem kaj se ju je prijela. Bolana sta bila več kot mi vsi ostali otroci iz sorodstva.

Vse do svoje meje.




Ajvy -> RE: nakupovalni center (1.12.2007 9:20:34)

še nisva bili, kolkrat bo še lahko šla....




Anonimen -> RE: nakupovalni center (1.12.2007 12:34:23)

Sva že bila, in še bova..




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]