CIPRESA -> ni nam bilo usojeno (27.11.2007 14:21:47)
|
Oj Prejšnji teden v nedeljo se je začela bolečina na desni strani v jajčniku, vsak dan je bilo hujše in v petek sem klicala svojo G v upanju da me vendarle pregleda, da je nekaj narobe. No od nje sem dobila odgovor da v nosečnosti pač vse nekaj špika in boli, da je to pač nekaj kar se moram sprijazniti. Že v petek zvečer pa je bila bolečina tako močna da nisem zdržala več brez tableta in takoj v soboto sva se z možem odpravila na urgenco v Kamnik, kjer me je sprejela splošna zdravnica, me dala pregledat kri in vodo in me malo potipala po trebuhu. Ker sem jamrala da me boli cela noga od prepogiba navzdol skupaj z predelom jajčnikov in ker so bili izvidi bp me je poslala domov da ni očitno nič hudega, kljub temu da sem jo opomnila na mogočno izvenmaternično nosečnost - no njej se ni zdelo to tako hudo in sva šla z možem domov. Zvečer v soboto isto, hude bolečine in spet kličem na urgenco če lahko pridem se še enkrat pokazat a mi sestra pove da so na nujni poti naj pokličem čez eno uro. To eno uro nisva dočakala, ker se ni niti po 3 urah niče javljal in so bili še vedno na urgentni poti. Ni mi preostalo drugega kot da noč prebrodim spet z tabletami, naštimala sem si dve tableti in uro da se zbudim na 5 ur in jo pogoltnem, ker so bile bolečine po 5 urah neznosne. Zjutraj v nedeljo sem ob 6h spet klicala urgenco v Kamnik in spet se ni nihče javljal spet so bili na urgentni poti, in mi je bilo dovolj, pobasala sem tamalga in moža vrgla iz postelje in smo šli direkt dol na urgenco. Primajala se je sestra in nas najprej nadrla na kateri vhod smo prišli in da imajo zvonec, tolk me je bolelo da sem jo napizdla nazaj zakaj se nihče ne javlja če kličem urgenco. Končno me je sprejela in spet sem naletela na isto "babo" kot v soboto - in spet ni vedela nič povedat - končno mi je napisala napotnico za urgentno ginekologijo v KC in tako smo ugotovili zakaj me boli in se je moj sum na IMN tudi potrdil. Punce to vam pišem zato da spremljate svoje telo, da same urgirate če je potrebno ker nihče drug se za nas ne zmeni. Za vse smo le tečne nosečnice ki nimamo kaj drugega delat kot jamrat med vikendom na urgenci in jih motit pri kofetkanju. Za mene bi bilo lahko že drugi dan prepozno in lahko bi mi počil jajcevod in bi krvavela močno, hvala bogu sem sforsirala napotnico da so me poslali v KC, kjer pa sem naletela na enkratno osebje in urgentno sem bila operirana še isti dan. Če začutite da se nekja dogaja kar ni ravno normalno vrtajte toliko časa da pridete do UZ in nekega normalnega človeka ki vas bo pregledal in se vam toliko posvetil da bo videl kaj vam je. Ja nam pač ni bilo usojeno, odstranili so mi desni jajcevod ker je bila najina pikica že prevelika (8t) da bi šlo po naravni poti, sprijaznila sebom pač s tem kar še imam in upam da kmalu v našo hišo spet posije kakšen sonček. Zaenkrat smo vsi žalostni, še Žiga kar nemore verjeti da v trebuščku ni več dojenčka, tolk ga je težko čakal. LP V[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Hvala vsem za lepe želje in pomoč mojemu možu ki je bil res malo zgubljen.
|
|
|
|