Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Zavarovana po partnerju? 27.11.2007 10:19:26
|
|
|
|
qwasy
|
A mi lahko prosim kdo razloži, v čem je razlika, če si zavarovan preko partnerja ali pa kot občan? Za nekaj mesecev bom prekinila delovno razmerje, in moram uredit tale zvarovanja. Sem pobrskala po spodnjih temah in ugotovila, da moraš(?) biti zavarovan preko partnerja, če si poročen ali v izvenzakonski skupnosti vsaj dve leti. No, jaz sem v izvenzak. skupnosti eno leto in deset mesecev, torej imam oboje na izbiro . Kaj je torej bolje, če sploh? Malo mi smrdi, da bi dragi moral v službi kaj razlagat. Po drugi strani pa, če bi se to poznalo pri njegovi dohodnini...? (Ne bom se pa prijavila na zavod, ne bom prejemala kake pomoči, itd.. če ima to kako vezo. Obvezno zdr. zavar. bi plačala sama.) O takelih zadevah res nimam pojma, hvala za namige.
|
|
|
|
RE: Zavarovana po partnerju? 27.11.2007 10:24:43
|
|
|
|
lelaval
|
Če si zavarovana po partnerju ali preko občine, ne rabiš plačevat sama obveznega zavarovanja, ker je to to. Plačuješ si edino dodatno. Je pa res, da če se greš na občino zavarovat, te skušajo prepričat, da se zavaruješ po partnerju. Jaz se v tvojem primeru raje zavarujem po partnerju.
|
|
RE: Zavarovana po partnerju? 27.11.2007 10:33:31
|
|
|
|
lukec
|
Mene na občini niso hoteli zavarovati in sem se MOGLA po partnerju.
|
|
RE: Zavarovana po partnerju? 27.11.2007 11:00:39
|
|
|
|
facka
|
Zavaruj se po partnerju, pri njemu v službi bodo izpolnili obrazec MDČ, pa bo urejeno.
|
|
|
|
RE: Zavarovana po partnerju? 27.11.2007 11:06:26
|
|
|
|
qwasy
|
Aja! Torej plačam samo dodatno zavarovanje, obvezno mi pa plača ali občina/ali partner-služba...- občina se zato brani. Najlepša hvala!
|
|
|
|
RE: Zavarovana po partnerju? 27.11.2007 11:19:55
|
|
|
|
Nika v službi
|
Plača ti partner ali pa ti sama, če si zavarovana kot občan. Zavaruj se po partnerju, saj mu ni potrebno nič razlagat. MDČ obrazec + izjava, da te vzdržuje, ker nimaš zaposlitve bosta potrebna, nekateri zahtevajo tudi potrdilo, da živita na istem naslovu.
|
|
|
|
RE: Zavarovana po partnerju? 27.11.2007 11:29:24
|
|
|
|
lukec
|
Pa jz sem rabla še za oba izpis iz rojstne matične knjige ne starejši od enega meseca , ker nisva poročena in potrdilo o skupnem bivališču.
|
|
RE: Zavarovana po partnerju? 27.11.2007 11:31:43
|
|
|
|
qwasy
|
Ste me prepričali - bom tele papirje zrihtala, dala vse skupaj dragemu, pa naj nese v službo. Kaj bi jaz brez RR
|
|
|
|
RE: Zavarovana po partnerju? 27.11.2007 12:00:42
|
|
|
|
sonjaka
|
Preko občine si lahko zavarovana samo, če nimaš svojih dohodkov in ko ni nikogar, ki bi te lahko zavaroval po sebi. Če sama pustiš službo (ne da ti preteče pogodba za določen čas), potem po moje ne moreš bit zavarovana preko občine. Lahko se zavaruješ sama (sama plačuješ zavarovanje - osnovno zdravstveno in sevedna dodatno itak, samo moraš podpisat en listek, da imaš dohodke (jih ne zanima kakšne in od kod). V tem primeru si lahko plačuješ tudi pokojninsko dobo. Lahko se zavaruješ pa preko partnerja, kar je v tvojem primeru najceneje.
|
|
|
|
RE: Zavarovana po partnerju? 27.11.2007 17:30:41
|
|
|
|
kew kew
|
Tudi jaz sem imela na to temo zdaj ene par dni celo akcijo... Sem se morala odjavit iz zavoda, ker sem izredna študentka. Jaz se nisem zavarovala po partnerju, ker ga nimam več, sem se pa po mamici, čeprav je v penziji. Fora pa je, da če bi bila še naprej zavarovana kot občan, bi si morala plačevati dodatno zavarovanje, zdaj, ko sem pa po mamici, mi ga pa ne bo treba. Kje je tle logika pa ne vem. Po moje je ni. Ker a ni vseeno kdo plača osnovno zavarovanje? Nisem pa čisto sigurna, če me lahko zdaj kdo drug pri dohodnini piše kot vzdrževanega člana - lahko?
|
|
|
| Stran: [1] |
Kaznovanje otrokbinyyKako kaznujete svojega otroka (če stori nekaj,kar ni lepo,..koga udari,užali,kaj zlomi,..če je to potrebno)?pošljem ga v kot (
17%)
prepovem gledanje risank (
21%)
ne dovolim mu najljubših igrač (
8%)
posedem ga na stol cca. 10 min. (
23%)
nikoli ga ne kaznujem (
8%)
se zaderem nanj (
23%)
Število vseh glasov: 207Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!