Riževa kašica (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

bačko -> Riževa kašica (27.11.2007 7:11:10)

Mene pa zanima kako se naredi iz riža kašica?Sem bolj blond in nikjer ne piše kako se naredi!Prosim pomoč za eno blondinko!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

siskamiska -> RE: Riževa kašica (27.11.2007 8:13:43)

Pomoje da skuhaš riž, ga spasiraš in zmešaš z mlekom.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

blue sky -> RE: Riževa kašica (27.11.2007 10:09:25)

Če kuhan riž spasiraš, je potem pacast in lepljiv. Najbolje, da kupiš riževe kosmiče, ki se mešajo z mlekom (npr. Milupa)  - to je riževa mlečna kašica.

neja24062007 -> RE: Riževa kašica (27.11.2007 11:48:31)

Mi imamo riževe kašice od Milupe in Hippa, drugače pa ji rižek dodam k juhici in tudi k mleku sem ji že dodala.
Riž sem skuhala, odcedila in dodala mleko (adaptirano-ker se ne dojiva) ter vse skupaj zmiksala. Je jedla ko velika, zraven pa seveda lahko dodaš kakšno sadje (ampak sadje ni priporočljivo za zvečer).

nerka -> RE: Riževa kašica (4.12.2007 15:33:41)

mene pa zanima kaj lahko vse mesam v rizolino? ker samega noce jest. 

Paštetka -> RE: Riževa kašica (5.12.2007 8:12:15)

nerka, vso sadje. Lahko dodaš tudi malo jabolčnega soka ali katerega drugega.

soncnica07 -> RE: Riževa kašica (10.12.2007 22:07:07)

Lahko pa zamenjaš kašico. Pri nas določenih ni hotla jest.

soncnica07 -> RE: Riževa kašica (10.12.2007 22:09:25)

Nerki še enkrat: ali pa ji kupiš mlečne žitne kašice s sadjem, npr. Hippova good night je zelo dobra.

nerka -> RE: Riževa kašica (10.12.2007 23:11:00)

oo super hvala za nasvet, nisem vedla.. jst mam tisto od milupe.pa je res taka fuj,, hehe... bomo probal te nove.. sam se neki.. koliko krat na dan pa mu lahk ponudim rizolino,,, namrec sele uvajava GH, in mava tak nered v prehranjevanju da je groza.. 

massylou -> RE: Riževa kašica (11.12.2007 0:18:19)

Naša milupine riževe ni hotla jest (razen če je bla 1 tona jogurta zraven). Kašica iz keksov je malo bolj človeška, ampak mora biti dete malo večje zanjo, ker so jajca not pa mokca.

Preden sem uvedla instant riževo kašico, sem ji kak teden pripravljala tako: v mikserju sem zmlela surov riž (!!! rezilca se mal poškodujejo, če so mala - boljši je večji multipraktik) in sem zmletega skuhala v prilagojenem mleku + ščepec sladkorja + malenkost masla. To pa zato, ker če sem mlela kuhanega, je blo ogabno (meni), z vilico se pa ni lepo speštal.
Pa je kar jedla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] 

soncnica07 -> RE: Riževa kašica (11.12.2007 12:13:00)

Nerka, če šele uvajaš, potem najboljš, da samo dopoldan (če daš popoldan in pride do kakšne reakcije, potem boste lahko imeli neprespano noč). Jst ji pa sedaj, pri 7m, dajem samo zvečer.

nerka -> RE: Riževa kašica (11.12.2007 20:34:40)

kupila sem danes hippovo z jabolkom za lahko noc, jedu je ampak ne prevec navduseno.. a dam lahk not hippove piskotke?? pa zanima me ce ve katera ali so not tudi jajca(v piskotih)? tam nism nc zasledila.. lp

soncnica07 -> RE: Riževa kašica (12.12.2007 12:02:40)

Kr počasi, sej bo šlo. Moraš pa pogruntat ali je preveč tekoče ali obratno. Tud to je lahko razlog, da ne je. Jst ji delam bolj gosto, kot piše na škatli. Kar se piškotov tiče, jih seveda lohk daš noter. V sestavinah jajca niso navedena. No, pa dober tek vašemu malemu..

Stran: [1]