Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Poraba elektrike - bojler 26.11.2007 23:06:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Najmanjša poraba bojlerja je, če je skozi vključen. Po možnosti na eko, ekonomično, kar imajo zdaj že vsi tako. Stari bojlerji pa so največji porabniki elektrike.
|
|
|
|
RE: Poraba elektrike - bojler 27.11.2007 0:05:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Midva ne upava imeti prižganega boljerje cel dan oz. ko naju ni doma. Je bil zadnjič pri znancih serviser, ki jim je povedal, da imajo srečo da ni bojlerja vrglo v luft, ker se je notri nabral kamen in potem ga baje lahko raznese. Jaz ne reskiram in ga prižgem po potrebi.
|
|
|
|
RE: Poraba elektrike - bojler 27.11.2007 0:09:13
|
|
|
|
Moyca_
|
definitivno se bolj nabira kamen če ga ves čas vključuješ in izključuješ... In definitivno manj porabi kot pa da mora na novo vse segrevati
|
|
RE: Poraba elektrike - bojler 27.11.2007 0:09:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Nimam straha, ker imamo varovalke, najnovejši bojlerji imajo nepovratni ventil, v primeru, če zmanjka vode, da ga ne raznese. Pa seveda garancijo. Če je pa bojler star, potem mu pa tudi jaz nebi zaupala.
|
|
|
|
RE: Poraba elektrike - bojler 27.11.2007 0:10:02
|
|
|
|
Moyca_
|
kaj pa bi naj riskiral če imaš bojler ko te ni vklopljen? Prvič slišim, res?
|
|
RE: Poraba elektrike - bojler 27.11.2007 0:13:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Tudi jaz prvič slišim.Že včasih, ko smo imeli res tiste stare bojlerčke v kuhinji ni bilo straha. Zdaj pa sploh ne. In iskreno povedano, nimam časa da razmišljam, kdaj ga bom vklopila. In izklopila. Sva pa začela izvajat manjšo porabo, da se tuširava zvečer, da se potem bojler polni v nočni tarifi. Enkrat je ena napisala, mislim,da Marogica. Nisem pa sigurna.
|
|
|
|
RE: Poraba elektrike - bojler 27.11.2007 8:23:01
|
|
|
|
paris
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taly Najmanjša poraba bojlerja je, če je skozi vključen. Po možnosti na eko, ekonomično, kar imajo zdaj že vsi tako. Stari bojlerji pa so največji porabniki elektrike. Točno tako so meni razložili tisti, ki se spoznajo. In kupili smo takrat, ko smo renovirali kopalnico, super, extra izoliran, kaj vem kakšen , moderen bojler, ki je bil za polovico dražji kot drugi. Ampak mi ni žal, ker poraba elektrike je pa minimalna.
|
|
RE: Poraba elektrike - bojler 27.11.2007 8:48:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Tiste ki vam je škoda denarja za dobre bojlerje en nasvet: Gorenje tikki ima vsakodnevno akcijo, ko prodajo za ful ceneje bojlerje, ker so z lepotno napako. To pomeni da je kakšna praska, malo vdrtine...in se res splača ga it iskat. Midva sva ga dobila za 60 €, drugače bi bil skor 200€. Garancija pa še vedno velja. Sam klicat moraš pa res vsak dan, ker gredo astronomsko hitro od tam. Ker napake so včasih vsakodnevno, včasih jih ni po cel teden.
|
|
|
|
RE: Poraba elektrike - bojler 27.11.2007 8:53:18
|
|
|
|
sončnica24
|
Mi ga imamo non stop vklopljenega, je pa res da imamo sedaj novega in piše da bi bilo potrebno vsaj vsaki 2 leti ga sčistist vodnega kamna oz. če je v vodi dosti kamna še pogosteje, potem on ne porabi veliko elelktrike in ni straha da bi se kar koli zgodilo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?