Rh-D faktor (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

pika78 -> Rh-D faktor (27.12.2004 9:08:24)

Živjo punce!
Velikokrat ste mi že pomagale, pa vas že spet sprašujem za informacije. Vem, da je že bilo na forumu vprašanje na to temo, pa vseeno. Prejšnji teden sem bila na pregledu (v 19t nosečnosti), pa sem videla, da sem Rh-D negativna (krvna skupina AB). Ker mi G ni nič razložil ,kaj to pomeni, sem na internetu danes prebrala, da vse Rh-D negativne nosečnice v 28 t. dobijo neko zaščito proti senzibilizaciji in možnim zapletom v naslednjih nosečnostih (ICT test?). Tiste, ki ste to že dale skozi - kako to izgleda (injekcija?)? A kaj boli, so možni zapleti?
Sem kar malo jezna na G, da mi nikoli nič ne razloži. Pa tudi sestri sem morala sama reči, da me je stehtala in izmerila pritisk... ?!?!
Hvala za odgovore in čim lepše praznike!
Lp, Pika (20t) in :)-

jagoda -> Rh-D faktor (27.12.2004 9:18:42)

Dobiš injekcijo v rito. V 28tednu in po porodu še eno, če je dojenček rh pozitiven. Pri meni ni bilo nobenih stranskih učinkov.

Anonimen -> Rh-D faktor (27.12.2004 9:34:34)

Ja, dve injekciji dobiš. Jaz nisem nič čakala zaradi kakšne reakcije, nihče ni ničesar rekel.

beba76 -> Rh-D faktor (27.12.2004 9:43:44)

Ti maš pa čisto enako krvno skupino, kot jaz...
Čudi me, da so ti to povedali šele v 19. tednu - meni so namreč takoj na prvem pregledu naredili te preiskave. No, saj še ni prepozno, ker te bodo špiknili v 28. tednu, kot so ti punce že povedale.
Drugače pa si lahko brez skrbi!

pika78 -> Rh-D faktor (27.12.2004 9:48:31)

Meni sploh ni nihče nič povedal v zvezi s tem - sem sama videla na izvidih, ko sem prišla s pregleda domov (?!?!). So mi pa kri za te preiskave vzeli že na prejšnjem pregledu, v 16t.
Hvala vsem za odgovore in lp,
Pika

pika78 -> Rh-D faktor (28.12.2004 11:46:52)

Če sem prav razumela te v 28t v vsakem primeru špiknejo, po porodu pa le, če je otroček rh+ :zmeden:.
Test na toksoplazmozo so meni delali v 15t in če si negativen (da je še nisi prebolel) ti ga verjetno še kasneje tudi delajo.
Pa pa, Pika

Anonimen -> Rh-D faktor (28.12.2004 12:32:11)

A veš koliko injekcij sem jaz dobila po CR? Eno morje, vsak da po enih par, kakšnih 8 dni. Sem bila že vsa v modricah od teh injekcij, na koncu so šli že meni vsi skupaj na živce, me je že malo bolelo, čeprav mi je drugače čisto vseeno. Tako da tiste dve injekciji boš pa že potrpela. To sta dve sekundi v tvojem življenju.

Stran: [1]