Umivanje zobkov (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

*tana* -> Umivanje zobkov (26.11.2007 21:09:47)

Zanima me kdaj ste prvič začele svojim malčkom umivati oz. čistiti zobke. Je že prehitro, če sta spodnja dva na polivici zunaj?
kaj naredite, če malček trmari. Moja je stra 9m in je zadnje čase obupna. če česar ne doseže plane v grozni jok in se meče nzaj na hrbet. Kaj se da narediti, da bo čibolj učinkovito in za njo razumevajoče?

lukec -> RE: Umivanje zobkov (26.11.2007 21:14:23)

Mi zelo pozno, saj je prvi zobek dobil šele pri desetih mesecih. Mislim, da okrog leta in pol, če se dobro spomnim.

TANJA78 -> RE: Umivanje zobkov (26.11.2007 21:19:52)

Nam je v materinski šoli predavala zobozdravnica in je rekla, da praviloma naj bi umivale tudi dlesni z tisto ščetko, ki se natakne na prst. Otročkom tudi paše masiranje dlesni. Z ščetko naj bi se začelo zobe umivat ko zraste prvi zobek. Nam so dali tudi florove tabletke po šestem mesecu proti zobni gnilobi.

Bonnie_RR -> RE: Umivanje zobkov (26.11.2007 21:22:40)

Ko sta prva dva pokukala ven in malo zrasla, smo ju vsakič po jedi malo očistili s tetra pleničko. Ko je dobil malo več zob (vse enke in dvojke), smo pa začeli zobke umivati s ščetko.

Jančika_ -> RE: Umivanje zobkov (26.11.2007 21:41:45)

IZVIRNO SPOROČILO: *tana*
kaj naredite, če malček trmari. Moja je stra 9m in je zadnje čase obupna. če česar ne doseže plane v grozni jok in se meče nzaj na hrbet. Kaj se da narediti, da bo čibolj učinkovito in za njo razumevajoče?

Nič. Poskrbim, da se nikamor ne more udariti in ignoriram. Preverjeno najhitreje učinkuje.

Kar se tiče zob, sem pri obeh delala tako kot Bonnie_RR.

Katrin -> RE: Umivanje zobkov (26.11.2007 22:06:54)

Mi smo zobke pričeli dobivati pri 6 mesecu (prva dva). Takrat sem jih vsakodnevno čistila z mokro pleničko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], kasneje pa smo si zoke pričeli tudi ščetkati.

Srečno!

anju -> RE: Umivanje zobkov (27.11.2007 6:22:33)

zobarji pravjo, da je dobro takoj začet zobke čistit, tako da nisi nič zgodnja.
z vlažno pleničko. zvečer in če se hrani tudi ponoči. čez dan je več sline, ki spere obloge zato ni potrebno.

Stran: [1]