bobek05
|
lukec, ograje ne moremo imeti, ker jo bo preplezal... moj sin je precej velik za svoja leta in mu ograja ne bi prestavljala problema taška30, nič ne pomaga če ga pustim stati... včeraj je po trebuhu prilezel po hodniku nekaj časa me gleda, potem pa se vedno bolj pomika naprej.. joka pa nikoli ne---- saj v tem je ravno finta, da PRIDE VEN IZ SOBE... naprej malo postoji pri vratih, potem pa počasi centi po centi prilezi ven do dnevne piščanc, hvala za nasvet, ampak ne vem če sem pripravljena 2,5 letniku dat možnost odločanja kdaj bo šel spat... saj pravim, da je naš velik zaspanček (takšen je že od rojstva)... ob 18h mi že tako zeha, da bi slona pojedel... lučko mu pustim na hodniku, ampak knjigic pa ziher ne bi gledal - definitivno bi še naprej prihajal ven.. mogoče je drugače če sta 2 otroka skupaj in se lažje zamotita... kaj pa vem, samo razmišljam na glas aja, pa še to - pri nas mož spanja ne more prevzeti, ker ima zvečer treninge in ga ni doma katka11, sem se že pogovarjala z njim o vsem božjem... da je treba ajat, ker bo drugače jutri preveč utrujen za igranje, pa da se bomo jutri igrali to in ono, šli tja pa tja, ampak da je zdaj treba ajat, da bo spočit... mislim, obljubi mi svašta (po moje še sploh ne razume, kaj pomeni, nekaj obljubiti), čez 30 sekund pa je zunaj... vsem hvala za nasvete... očitno bo trajalo nekaj časa, da spet vzpostavimo nek red pri spanju (se pravi, treba je vztrajat do konca)... še najhitrejši in učinkovitejši način za zaspat je trenutno metoda: igranje žandarja - ves čas imam nekaj za opraviti v bližini vrat (ali na hodniku pobiram s stojala oblačila, ali grem v kopalnico, ali pospravljam čevlje...) in ga tako ves čas nadziram... ko vidim, da se hoče dvignit, mu takoj rečem, da naj se uleže in to tudi naredi, brez protestov.. to toliko časa počneva, da na koncu obupa (po enih 10-15 minutah) in zaspi... ampak to nadziranje tudi ni nek način res upam, da je vse to samo začasno in bomo hitro spet na starih tirih