Bety100 -> RE: Koliko maminega mleka poje 1 teden star otrok? (26.11.2007 8:27:46)
|
Če se boš odločila za črpanje mleka ji daj za pit toliko koliko poje ne glede na vse tabele. Pri nas je bila identična zgodba, s tem, da so meni že porodnišnici rekli, da jo bom teško dojila, ker imam vdrte bradavice. Dojile smo deset dni z nastavki, teža pa je šla kar dol, tako, da sem začela mleko črpat. Izčrpanega mleka pa je pojedla dva krat več kot piše v knjigah, da bi mogla. Rojstna teža je bila tudi niska (2,5 kg). Zgleda, da morajo nadoknaditi, pa še to naša je v prvem mesecu zrasla za 9 cm in sklepam, da je veliko energije šlo v višino, zato je potrebovala več mleka kot normalno. Skratka spila je po 100-120 ml 8 krat na dan. Kar pa se tiče črpanja mleka pa ti ga ne priporočam, veliko dela je (zdej čas imaš, potem pri treh mesecih, pa si ga ne moreš več toliko privoščit), pa "štručke" se kar hitro navadijo na cucelj in to ponavadi vodi k prenehanju dojenja. Jaz bi zdej drugač naredila, dojila bi je non stop, pa seveda sproti s tehtanjem kontrolirala koliko poje, po potrebi bi si tudi mleko črpala (da povečaš ponudbo) in ji dajala dodatno po flaški. Zdej sem prepričana, da bi po dveh tednih zvozile , pa tudi če bi mal shujšala... ne vem, želim ti pametno odločitev.
|
|
|
|