Spanje na hrbtu (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

BODOČA 77 -> Spanje na hrbtu (25.11.2007 19:20:06)

Mene pa zanima, ali vaši dojenčki ponoči spijo na hrbtu? Moj je sedaj star 2,5 meseca in se mi ponoči iz boka obrne na hrbet in včasih zleze nekam pod odejo. Jaz ga potem celo noč gledam ali je v redu. Včasih ga obrnem nazaj na bok, ampak se itak zoper obrne.

eya -> RE: Spanje na hrbtu (25.11.2007 19:24:41)

Moj spi kar na boku, že od malega. No, zdaj se tudi obrača, ampak ko je bil še majhen, je ležal na boku, smo ga pa malo založili z dekico ob hrbtu.

mimi30 -> RE: Spanje na hrbtu (25.11.2007 19:37:36)

Naš spi na hrbtu, ampak ko je bil majhen je pa na boku. Smo ga dobro podložili od zadaj, da se ni prevalil na hrbet

Anonimen -> RE: Spanje na hrbtu (25.11.2007 19:43:43)

Čez dan ga kar dam na hrbet, ker mu to najbolj ustreza in če je tako obrnjen, potem spi full časa. Ponoči pa se ga ne upam pustiti na hrbtu. Kupila sem tak pripomoček za spanje na boku, tako da ne more ne naprej ne nazaj. Ko pa tega pripomočka še nisem imela, sem ga zadaj full založila z brisačo. Ampak je že nekako zlezel na hrbet.

kristinaj -> RE: Spanje na hrbtu (25.11.2007 19:52:46)

naša je do nekje tretjega meseca spala na boku, potem pa ni šanse. sama se je obrnila na hrbet in tako tudi spala. je nisem popravljala. po postelji ga boš pa vedno bolj lovila :=)).

Pupa1 -> RE: Spanje na hrbtu (25.11.2007 19:55:40)

IZVIRNO SPOROČILO: tianna

Čez dan ga kar dam na hrbet, ker mu to najbolj ustreza in če je tako obrnjen, potem spi full časa. Ponoči pa se ga ne upam pustiti na hrbtu. Kupila sem tak pripomoček za spanje na boku, tako da ne more ne naprej ne nazaj. Ko pa tega pripomočka še nisem imela, sem ga zadaj full založila z brisačo. Ampak je že nekako zlezel na hrbet.

Moja pa najraje spi na boku. Stara je 3 mesece. Opažam pa, da se zbrca in potem pristane na hrbtu. Jo sicer pustim spati tako, vendar se prej zbudi, če spi na hrbtu. Najraje ima spanje na boku, jo podložim z brisačo, čeprav včasih neuspešno. zanima me, Tianna, kje si kupila pripomoček za spanje na boku, in do katerega meseca približno naj bi se uporabljal. Se mi ga sploh splača kupit?

bankc -> RE: Spanje na hrbtu (25.11.2007 20:02:47)

mi imamo tudi tak pripomoček taka kravica je
kupi se lahko v pikapolonici, vendar nam ni veliko pomagala ker se je naš otrok hitro nauči premikati po pojstli gor in dol da je lahko spal na hrbtu
mu pa sedaj služi, da ko gre spati da jo objema, tako lažje zaspi
tudi naš spi na hrbtu že vesga začeta. Ga dam spati na bok vendar ni dolgo časa tako, pol ga pa pustim na hrbtu ker mu tako paše in rad spi.

kawasakica -> RE: Spanje na hrbtu (25.11.2007 20:46:30)

Luka pa je samo prvih 14 dni spal na boku, potem se je vedno obračal na hrbet in ga nisem prestavljala nazaj. Privzdignila sem mu vzglavje, glavico pa tak vedno obrne na stran.

babylove -> RE: Spanje na hrbtu (25.11.2007 20:59:46)

Nič se ne sekiraj, tvoj otrok spi tako, kot je prav. Dojenček mora spati na hrbtu. To so medicinska dognanja, s katerimi v Slo še niso na tekočem, drugje pa dojenčki spijo (oz. naj bi spali) na hrbtu že nekje od 1980. leta - ZDA, Kanada, Skandinavija in prvih 15 članic EU. Slovenska pediatrija je torej na tem področju 30 let za časom, tvoj dojenček pa ažuren [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

babylove -> RE: Spanje na hrbtu (25.11.2007 21:01:14)

včasih zleze nekam pod odejo.

Edino to je baje nevarno, bolje bi bilo, da se namesto odeje uporablja spalna vreča.

Maleal -> RE: Spanje na hrbtu (25.11.2007 21:10:08)

Jaz sem jima dala tisto blazinico za podlaganje,kupila sem jo v Diafitu,piše pa,da se naj bi uporabljala do 6 meseca,samo to ni realno,saj se otrok prej začne sam obračat.

BODOČA 77 -> RE: Spanje na hrbtu (25.11.2007 21:18:25)

Saj mi imamo tudi ta valjček za spanje, ampak mu je ze kar malo premajhen, se mi zdi, da če ga dam noter spat, se kar nekako zakajla in se mi zdi, da mu ni več udobno. Pa se mi smili, da bi ga not tlačla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Drugače pa se v Mariboru valjček kupi v trgovini Diafit pri bolnici. Ampak če je hcerkica 6 mesecev stara se ti ga  po moje ne splača več kupit. 

Rivi -> RE: Spanje na hrbtu (25.11.2007 21:31:52)

Jaz sem jo tudi samo na začetku dala spat na bok, zdaj pa spi kar na hrbtu. (stara je 3m). Tudi ponoči jo dam kar na hrbet, ker se mi zdi, da jo ležanje na boku moti:)))

ALJA75 -> RE: Spanje na hrbtu (25.11.2007 22:17:26)

Moja 2 mesečna dojenčica že en mesec od kar sva bili v bolnišnici spi na hrbtu. Prvi teden nisem nič spala, ker sem se bala, zdaj pa sem se navadila - glavico ima itak vedno na stran obrnjeno.

*lenc@* -> RE: Spanje na hrbtu (25.11.2007 22:19:36)

na hrbtu, dam jo na bok in se kmal obrne.

mamči -> RE: Spanje na hrbtu (25.11.2007 22:25:10)

Pri šestih mesecih ponavadi že čisto sami najdejo položaj. Blaznica iz Diafita je res o.k., samo za vaju več ne pride v poštev. Naš prvi drobižek, bi jo komot koristil do 6 meseca (samo takrat jih še ni bilo) pri ta drugem, ki je bil velik in težak smo pa res zaključili prej, kot pri  šestih mesecih. To so pač približne mere, ki ne veljajo za vse enako.

PIAF -> RE: Spanje na hrbtu (25.11.2007 22:36:46)

Naša 3-mesečna spi na hrbtu že 2 meseca, tako ji najbolj paše. Pa še obe roki dvigne in je prav srčkana. Pred spanjem pa seveda morava podreti kupčke, drugače se začne premetavat in migat z glavo levo-desno in potem že vem, da je treba podreti kupček. Ponoči pa jo tako stisnem z odejico, roke pa ven, tako da si je ne da čez glavo. Prej si jo zbrca bolj dol k nogam in je odkrita.

mateyka -> RE: Spanje na hrbtu (26.11.2007 10:58:31)

naša skoz spi na hrbtu (tud v porodnišnici so jo dajal na hrbet), edino glavico jim moraš dat na stran, da lahko v miru polijejo, če morajo. sej če majo glavico postrani, je kot da bi bili na boku..

kšpela -> RE: Spanje na hrbtu (26.11.2007 13:06:19)

moja je dobre dva meseca spala na boku potem se je pa sama obracala na hrbet in od takrat naprej skos spi na hrbtu.ce ji pa pase na boku se pa ze sama zdej nastima.je pa zdej stara skor stiri mesece.

T1a -> RE: Spanje na hrbtu (26.11.2007 13:29:15)

No, naša pa spi od 2. meseca naprej na trebuhu (zdj ma pol leta). Samo tko prespi celo noč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], ne da bi se zbujala. Zgleda da ji tok paše. Na začetku je tut spala na boku, sam se je non stop zbujala. Zdj pa tut če jo dam na bok ali hrbet, se bo sama obrnila na trebuh[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

kety99 -> RE: Spanje na hrbtu (26.11.2007 22:22:30)

Naša je prve dva meseca spala na boku, od takrat naprej pa skoz na hrbtu. Četudi jo dam na bok, se takoj sama prekucne na hrbet.

Mesečnica -> RE: Spanje na hrbtu (27.11.2007 14:13:38)

Naš je samo en teden spal na boku, potem je pa ugotovil, da se da ležati tudi na hrbtu in od takrat ni govora, da bi spal na boku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

nody -> RE: Spanje na hrbtu (27.11.2007 18:28:29)

Naš je star 3 meseca. Imam tud tiste valje za spanje na boku. Zvečer ga vedno dam na bok spat, ampak se vedno obrne na hrbet. Tud ti valji ne pomagajo, najde način da se obrne na hrbet. Čez dan pa vedno spi na hrbtu, ker mu ta položaj bolj ugaja.

apolonica -> RE: Spanje na hrbtu (27.11.2007 21:34:15)

s čim ga pa podlagaš? če se ti že tako majhen prevrača, ga moraš podložiti z večjo stvarjo: jaz sem ga kar z delfinčkom iz telegramov- če si ga slučajno ti dobila, ali pa s povštrčkom, ki je bi tud pri telegramih - kot en kuža. lahko zviješ večjo brisačo. predlagam, da si dosledna, da ne bo glavic zadaj ploska ali pa če bi slučajno bruhal v spanju.

lp

Anonimen -> RE: Spanje na hrbtu (28.11.2007 9:15:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Pupa1
Zanima me, Tianna, kje si kupila pripomoček za spanje na boku, in do katerega meseca približno naj bi se uporabljal. Se mi ga sploh splača kupit?

Kupila sem ga v Italiji v eni otroški trgovini. Se ga dobi tudi tu, so ti punce že odgovorile. Naj bi se ga uporabljalo do 6 meseca, vendar mu bo kmalu tesno tam noter. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stran: [1]