podmet (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


bobika -> podmet (25.11.2007 18:28:51)

Že miljonkrat me je razkuril ta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] podmet. Ko zgleda kosilo že zelo dobro in je treba samo še podmet narediti, da malo zgostim se vse preobrne.
Vedno mi nastanejo grudice iz mok, čeprav zelo dobro zmešam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].
Kako naj poskusim, da bo lepo zgostilo jed in ne bo grudic? (npr pri: golažu, paradižnikovi omaki, ...)




a.jda -> RE: podmet (25.11.2007 18:49:13)

meni vedno uspe. Posebej v lonček daj par žlic moke in malo hladne vode, in potem zmešaj z žličko. Ko je malo premešano jas do konca zmešam s paličnim, nato pa vliješ notri v jed, kolkor pač rabiš.




babylove -> RE: podmet (25.11.2007 21:43:01)

Najprej v kozarcu zmešaj tako, da ne bo grudic, ampak to si itak rekla, da narediš. Ko vlivaš v lonec, vlivaj počasi in hkrati spodaj mešaj, v loncu.




Anonimen -> RE: podmet (25.11.2007 21:50:29)

A daš mrzlo vodo?




luka jan -> RE: podmet (25.11.2007 22:45:46)

Najlažje je da podmet narediš, nato pa skozi cedilo vliješ v hrano ki jo kuhaš. Garantirano ne boš imela nobene grudice.
Pa veliko uspeha ti želim.




Enolla -> RE: podmet (26.11.2007 10:01:48)

Jaz nikoli ne uporabljam podmeta - če že imam za zgostit kakšno stvar kar je zelo redko jo zgostim z naribanim surovim krompirjem.




Stran: [1]