kaj lahko (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> kaj lahko (26.12.2004 11:07:23)

mam kr neko bedasto vprasanje(mi je kr nerodno:ups: ), vete kaj mene zanima..cesa v gaziranih pijacah ni dobro prevec zauzit..to kar se nahaja v coca coli(posebej to me zanima).ali lahko pijem naprimer oro(kivi, banana?):ups:

malika -> kaj lahko (26.12.2004 11:10:02)

V gaziranih pijačah je kinin in temu se je dobro izogibat. Ampak če boš tu in tam spila kaj gaziranega, ti ne bo škodilo.

LP

Anonimen -> kaj lahko (26.12.2004 11:13:44)

kinin ja...ali je to v vseh gaziranih pijacah?ker se mi zdi da je ora od radenske..pa nevem ce tudi ona vsebuje kinin.:ups:se mi pa je res zelooo hudo zlustala:love:
malika-hvala za pomoc:rozica:

malika -> kaj lahko (26.12.2004 11:21:22)

Veš, da ne bi vedla na pamet, ali ga ora ima ali ne. Najbolje je, da pogledaš na steklenico. Ampak kot sem že napisala en kozarec ti ne bo škodil.

LP

Anonimen -> kaj lahko (26.12.2004 11:39:50)

samo to se...ali ima kinin kaksno posebno oznako ali pise kar kinin?:ups:

**NiNa** -> kaj lahko (26.12.2004 11:40:08)

Zivjo nina nana!
kot jaz vem je v coca coli kofein in to je tisto, ki ni primerno, kot tudi sam CO2 (mehurčki). Je pa tudi res da je zelo sladka in pravijo, da povzroča karies, pa tudi da ni dobra za jetra. Če ti občasno zapaše ora jo lahko piješ, drugače pa raje ne pretiravaj, ker se CO2 sprošča v želodcu to pa povzroča občutek napihnjenega želodca. Zaradi tega občutka boš pila manj, kar pa ni dobro. Razne ore, cedevite itd., imajo polno umetnih barvil.
Upam, da ti nisem zatežila. Moje mnenje je, da ti kar pij kdaj pa kdaj oro, če ti zapaše.
pa pa Nina

malika -> kaj lahko (26.12.2004 13:01:11)

Prav kinin piše. To se videla pri toniku in schwepsu-temu se pa jaz ne morem upret. Če piše isto pri coca coli in ori pa ne vem, ker nista najbolj na mojem spisku.:)-Ampak tu in tam, naj nama bo:)-

Špacka -> kaj lahko (27.12.2004 9:29:27)

Tonik in sch. bitter lemon vsebujeta kinin, kar piše na deklaraciji, coca cola pa sigurno ne ta vsebuje kofein, fanta orange tudi ne vsebuje kinina in ker je ora nekaj podobnega, samo drug proizvajalec, mislim da tudi ora ne vsebuje kinina. Saj veš zdravo ni, ampak včasih tako paše:)-:)-:)- no vsaj meni sedaj v nosečnosti;)

Stran: [1]