lukec -> RE: Pogodba za nedoločen čas (24.11.2007 22:27:10)
|
Al pa finta - en dan prekinitve. Konec prve pogodbe 30.8., začetek druge 1.9. Tud to sem že videla. Meni pa se zdi, da imaš prav, ko praviš največ dve leti ... sem našla: Pogodba o zaposlitvi se sklene za omejen čas, ki je potreben, da se delo v primerih, navedenih v prvem odstavku 52. člena Zakona o delovnih razmerjih, opravi. Bistveno novost predstavlja 2. odstavek 53.člena Zakona o delovnih razmerjih, ki določa, da delodajalec ne sme skleniti ene ali več zaporednih pogodb o zaposlitvi za določen čas z istim delavcem in za isto delo, katerih neprekinjen čas trajanja bi bil daljši kot dve leti, razen v primerih, ki jih določa zakon, in v primeru: - nadomeščanja začasno odsotnega delavca,
- zaposlitve tujca ali osebe brez državljanstva, ki ima delovno dovoljenje za določen čas, razen v primeru osebnega delovnega dovoljenja,
- poslovodne osebe in
- voljenih in imenovanih funkcionarjev oziroma druge delavce, ki so vezani na mandat organa ali funkcionarja v lokalnih skupnostih, političnih strankah, sindikatih, zbornicah, društvih in njihovih zvezah.
|
|
|
|