Anonimen -> RE: javna dela (25.12.2007 18:29:47)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** Zdravo punce! Evo iz prve roke vam povem kako to izgleda. Imam VII. stopnjo, delam za V stopnjo. Pogodba od 1.2.2007 do 31.12.2007. Plača 538€ bruto. Po novem letu mi pogodbe ne bodo podaljšali še za en mesec, kot bi mi jo lahko: da bi pač imela 1 leto delovne dobe, ker je ta naša SUPER SOCIALNA DRŽAVA tako dobra, da so spremenili ciljne skupine v našem programu in imajo sedaj prednost ROMI. Lepo prosim: me prav zanima kje bodo na našem koncu našli rome, ki bi bili pripravljeni opravljati moje delo: delo z invalidnimi osebami, duševno prizadetimi, alkoholiki, hiperaktivnimi otroci, družinami, ki ne vejo, zakaj imajo otroke in kako se jih vzgaja, .... Aja pa še to: povrhu vsega sem še noseča in bom imela samo 11 mesecev delovne dobe, kar pomeni, da mi ne pripada porodniška, ker v naši ljubi državi imajo prednost Romi (ki so tako ali tako bogi in pripravljeni narediti vse, samo da jim ne bi bilo treba narediti nič), mene pa v 5 mesecu nosečnosti seveda ne bo nihče več zaposlil, ker sem pač noseča. No pa naj mi še kdo reče v kako lepi in dobro urejeni državi živimo. No ja, to lahko rečejo Romi, jaz pa žal ne, ker ne vem kako bom preživljala sebe in mojega sončka s 175€ državne porodniške. No ja, morala sem to dati ven iz sebe, ker me res razp..... take stavari Ti se na zavodu pozanimaj, če ti pripada nadomestilo v primeru če imaš 11 mesecev delovne dobe pri delodajalcu, 1 mesec pa si bila na ZZZS. Glede tega nisem sigurna, če zavod dopušča. Ker če ne dopušča, potem naj te nekdo zaposli za 1 mesec in potem naj te da na zavod. Edino tako boš ziher za porodniško.
|
|
|
|