loncica -> RE: Decembrke - take II (17.12.2007 12:50:55)
|
No zdajle imam več časa, mali je podojen, jaz pa na kavču zraven njega. Vse se je začelo v četrtke dopoldne, ko sem opazila krvav madež na hlačkah. Ker se krvavitev ni ustavila sem šla h G. Tam sem bila odprta 3,5 cm in me je poslala rodit. Ful sem se bala umetnih popadkov, ampak niso bili potrebni. Po pregledu v sprejemni so me zaradi krvavitve poslali v porodno. Še prej klistir, ki ni bil nič groznega je pa sprožil popadke. Po klistiranju sem prišla v porodno OB 17h25 odprta 7 cm, s svojimi popadki, ki so bili takoj redni na 2 min. Potem je vse skupaj trajalo 2 uri. Bolelo me je res za umret, nisem si predstavljala, da bo tako. Dobila sem protibolečinsko v žilo in masko, ampak je bilo vse bolj blažev žegen. Maska je bila fajn samo zato, da sem pravilno dihala, ker prej sem se ob vsakem popadku zakrčila, kar pa ni v redu. Na koncu sta prišli še dve babci in so se mi tri obesile na trebuh, da smo spravili fantiča ven. Saj je bolelo, ampak brez tega ne bi spravila malega ven. Po tem, ko so mi najlepše bitje položili na trebuh so pa zdravniki začeli paničarit. Jaz sem ful krvavela, pritisk je kar padal, mojemu je ob pogledu na samo kri ratalo slabo, jaz sem bila pa tudi vedno bolj švoh. Potem so mi 5 ur po porodu dajali infuzijo in potem sem šla na oddelek D. Glede osebja, same pohvale. Od vratarja, do vseh babic, sester, ginekologov, pediatrov, strežnic. Res, vsi so bili ful prijazni in uslužni. Če se še kdaj opogumim za porod, grem v Lj. Aja, pa ElaM je bila v sosednji sobi Magi, upam da greš kmalu. Vsem ostalim pa želim lepe porode. Lp
|
|
|
|