NatašaC -> RE: Decembrke - take II (5.12.2007 8:55:51)
|
loncnica - mene so ucili, da mora dojencek spat na boku - zaradi dihanja in nevarnosti zadusitve (ker baje na hrbtu je vecja verjetnost al neki takega). Glede hitenja s porodom, jaz sem pri prvem bila 12 dni čez rok, pa so me potem našopali z vaginaletami in nato še z umetnimi popadki in na koncu sem pristala na CR in potem so mi ugotovili, da dojenček sploh še ni star 40 tednov - torej so se zmotili v roku, tako da če gledam zdaj, bolje čim bolj počakat, da gre vse po naravni poti, če se seveda da. Razen če seveda ni kaj ok. Tako da kot ti je rekla pikica, ne prehitevaj, ampak uživaj v zadnjih dneh. želva - ko sem šla jst prvič na pregled v porodnišnico en teden po PDP je šel moj dragi z mano, torba je bila pa v avtu, sam je nisem rabila, ker so mi povedali, naj spet pridem naslednji dan, potem sva jo pa lepo mahnila na obisk na primorsko, bila je pa to nedelja in velika noč, tako da je šel z mano tudi za to - če bi bil delovnik, dvomim, da bi šel. sicer pa torbe ne rabiš takoj - ti jo brez problemov lahko prinese potem, če bi že noter ostala. Moj je bil pri porodu in sem mu za to neskončno hvaležna. Predvsem zato, ker bi bila drugače sama - zraven je še ena rojevala in sva si delili babico. In ker se seveda z mano ni nič dogajalo, me je samo vsake tolk pršla čekirat in poviševat dozo umetnih al pa proti bolečinam. Drugače sem bila pa sama. Še dobro, da je bil moj ljubi zraven, ker 8 ur tam ležat, pa tudi če boli, je dolgočasno, če si sam in ti niti pit ne da nihče - oz. omoči ust. loncnica - jst sem prvega pustila spat, pa mu čisto nič ne manjka. in tudi tega ne mislim niti pod razno zbujat. Meni je prvi če na začetku (recimo po 1 mesecu) spal po 5, 6 ur na noč in itak da ga nisem zbujala, ampak sva se oba naspala. Je pa res, da je bil njegov zadnji obrok Aptamil, ki ga je nasitil kot le kaj. Potem je pa zajtrkoval pri meni. Tako da dokler hoče spat, naj kar spi. Ko bo lačen, bo pa že pokazal in povedal. lep dan vsem, mi gremo zdaj k zdravniku, ker ima moj sonček eno bulico na vratu - pod kožo, pa me skrbi, kaj je
|
|
|
|