Samo en medklic... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Samo en medklic... (25.12.2004 19:06:27)

Ravnokar sem (spet) brala na RR članke o novorojenčku prijaznih porodnišnicah po Sloveniji. Namreč kakšna stroga pravila imajo (nič dud, nič flašk, nič reklam za umetno mleko, dojenčki 24 ur na dan pri mamicah, stalno dojenje).

IN BI NAJRAJŠ KOGA ZADAVLA!!!

Ko sem bila jaz v taki porodnišnici, ne samo da se tega v praksi niti najmanj ni izvajalo (kar sem vzela za plus!), ampak so se šli z nami celo neke bolne igrice, rekoč: Danes je tu inšpekcija od Unicefa. Prosimo vas, da ne govorite, da dajemo vašemu dojenčku dudo, pospravite darilne (!) pakete, v katerih so reklame za umetno mleko, da ne poveste, da vam otročke po vaši želji čez noč odpeljemo... - meni so to vse čisto razumljive in logične stvari.

Mislim HALO, se spomnim ko sem pred porodom brala ta pravila, da me je bilo naravnost STRAH, kaj bo, če z Ano ne bova vsega znali čist po knjigi. A so potem dosegli svoj namen? Da se mame bojijo dnevov v porodnišnici, nazadnje pa tega itak nihče ne izvaja...?

:ups: mal sem se razpištolila pa bolj ko berem, bolj se mi zdi da sploh ne bo noben normalen človk zastopu kaj sem sploh hotela povedat... 8)

SANDY -> Samo en medklic... (25.12.2004 19:30:24)

Ma pri določenih stvareh po vseh porodnišnicah malo pretiravajo. Men se je zdel k sem bla noseča da ne bom imela pojma kako in kaj, ko pa sem rodila sploh ni bilo ne vem kakih dilem. Tudi sicer mi ni noben preveč pameti solil-ampak nekak sem vedla kako in kaj. Tako da tudi pediatri v nekaterih stvareh pretiravajo..pa sem kmal pogruntala da jim ne smeš vsega povedat. Tko da meta...ogrmomno je takih, ki iz muhe delajo slona!!

:sloncek:

Sarina -> Samo en medklic... (25.12.2004 20:31:08)

Eh, v naši materinski šoli so tudi bile dude in flaške strogo prečrtane in prepovedane - da se jih v porodnišnici ne bo uporabljalo.
Potem pa pridem v porodnišnico, pa so mi :roza::duda: vedno z dudo pripeljali (ker sem bila na intenzivni), pa hranili po flaški s Hippom, ker nisem imela mleka.
Pa nimam čisto nič proti dudam in flaškam, samo hočem povedat da je bilo to edino pravilno, saj je bila tako :roza::duda: zadovoljna in mirno spančkala, ker je bila sita. Z dojenjem so me silili samo en dan, pa je bilo grozno, ko se je Sara jokala od lakote celo popoldne, ker mi niso hotele prinest flaške (jaz pa z njo :().
Kako bi se pa naj 12 dni stara- močna punčka zadovoljila s prazno ziziko, če je prej imela mleka po flaški v izobilju, ko nisem smela dojit :zmeden:.
Tako da se meni zdi daleč prevelik poudarek na dojenju.:)

ZARA -> Samo en medklic... (25.12.2004 20:32:37)

oj...se strinjam...in vem da je tako...moji detki so dali cucko 3 dan,ker jo niso imel kao casa,ker se je jokala...zdej je pa cist navlecena :(( !!
K sem jih pa vprasala zakaj je niso men prnesli,da itak tukej u luft gledam,pa ni vedla odgovora...

pa-paa

:rozica: OJ,SANDY:) ))))

SANDY -> Samo en medklic... (25.12.2004 20:35:20)

ooo Zara, sam tvojga ivota še srečam pred bajto..ti pa skos not. Se morm oglasit en dan :)- alpa te na kavo peljat ane!!:pujs:

ZARA -> Samo en medklic... (25.12.2004 20:38:55)

jah... eni delamo ane,eni se pa setkajo po soncku...tko je to,ta'stara :)-:)-:)-
Ja dej ze no,na :kava:,mislm...

Pia73 -> Samo en medklic... (25.12.2004 20:39:40)

Jaz pa moje porodne izkušnje oz. bivanja po porodu ne bi nikomur privoščila,... :( Žal so se pri nas držali vseh togih pravil, pa še na neprijazno sestro sem naletela, pri vseh problemih z dojenjem,... Ko mi je iz dojk brizgala samo kri nič mleka, takrat je šele bilo dovolj za ukrepanje,... :(

Anonimen -> Samo en medklic... (25.12.2004 22:10:17)

Mene pa samo zanima, kako se sploh lahko kdorkoli namesto mame odloči, ali bo dojila ali ne? Ima vso pravico, da počne karkoli pač želi. Če tudi ne želi dojiti iz kateregakoli bedastega ali pametnega razloga že, sploh ni važno, je njena pravica, da tako naredi. Kako si sploh lahko kdorkoli vzame pravico, da odloča namesto mame?

_Arwen_ -> Samo en medklic... (25.12.2004 22:27:42)

Pri nas v Postojni hvalabogu niso imeli problemov...s tem...dodatek sem dobila brez problema, res pa je tudi da pa pokazal nama ni nihče, kako se doji...
Ne vem...o tem smo že enkrat debatirali. OK, Dojenčku prijazna porodnišnica, zelo super bi bilo če bi bila tudi mami...

tinadvojčica -> Samo en medklic... (26.12.2004 9:31:14)

Jaz tudi o svoji izkušnji ne bom govorila na dolgo in široko.Rada bi povedala le to;rodila sem v Ljubljani in tudi meni dojenje ni šlo.Z menoj se ni ukvarjal popolnoma nihče ker imam dvojčici in bi jim več časa vzele.No ko sem se sama trudila in ugotovila da res nimam mleka sem pač prosila za dodatek.Kaj hujšega:ena me je grdo gledala ker sem jo zmotila na čiku,drugo sem zmotila med spancem v nočni tako da sem mislila da me bo ubila namesto da bi mi prijazno prinesla dva deci mleka za moje otročke.....V glavnem obup od obupa sem si zapomnila njihova imena pa bom probala malo veze izkoristit saj mislim da bi morali biti v porodnišnici takšni ljudje ki obožujejo otroke in so ustvarjeni da pomagajo.Saj razumem da imaš slab dan ampak jaz sem bila notri en teden pa je bilo vsak dan hujše!
No malo sem se razpisala ampak o tej temi bi lahko govorila ure in ure pa še ne bi dala ven svoje jeze!!!

gala -> Samo en medklic... (26.12.2004 9:49:01)

Hojla!
Tud ko sva ble midve z Miško v Postojni, so bile sestre zelo prijazne. Ko sem prosila za dodatek, ker je kar naprej jokala, ni bilo nobenega problema (pa sem jo dojila in jo še danes dojim). Ko ni nič pomagalo, je celo prišla sestra po ene 4 urah jokanja in se ponudila, da jo bo ona malo nosila, da se jaz spočijem. Je mela revčka že od začetka take krčke, da mi je sestra kasneje povedala, da jo je zavila v dekico in nosila eno uro gor in dol ter stiskala k sebi, da je bilo potem malo bolje:bravo::bravo::bravo:.

Stran: [1]