lecitin v prehrani (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Prehrana otrok

Sporočilo

pat -> lecitin v prehrani (23.11.2007 14:02:15)

Pozdrav, bili smo pri alegologu na testiranju in so ugotovili, da smo zelo alergični na jajca, delno na arašide. ker se na izvide menda čaka kar dolgo, me nekaj zanima. na seznamu, ki smo ga dobili poleg, piše na enem listu, naj se izogibamo lecitinu, na drugem pa da je lecitin sojinega in jajčnega izvora. ker naša dveletnica ni alergična na sojo, sklepam pravilno, da lahko jemo jedi, v kateri se pojavi sojin lecitin?
hvala za pojasnilo.p.s. koliko časa ste čakali na izvide iz Pediatrične klinike Lj?

smigli -> RE: licitin v prehrani (23.11.2007 14:07:54)

Mi imamo podobno dieto, alergija na mleko in jajca. Lecitin je aditiv, največkrat je iz soje. Soja spada med potencialne alergene (ima namreč podobno sestavo beljakovin kot mleko), tako da tudi če otrok ni alergičen nanjo, se jo preventivno izloči iz prehrane.
lp

pat -> RE: licitin v prehrani (23.11.2007 14:11:35)

ja, ampak mi sploh nismo aleregični na mleko. tudi soje smo dosti pojedli in ni bilo nikoli nobenih težav. soijin lecitin vseeno preventivno izločimo? ker smo čisto zmedeni - dobili smo namreč dieto za jajca in mleko skupaj, povedali pa so nam, da na mleko ni alergije[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

smigli -> RE: licitin v prehrani (23.11.2007 15:15:49)

Ma pomoje tudi če niste alergični na mleko, so vam v izogib možnim nadaljnim alergijam izključli še ostale reči.
Moj je alergičen na mleko in jaca, pa nismo smeli ne agrumov, ne paradajza, ne paprike, ne soje, ne kivija, skratka možnih potencialnih alergenov, čeprav nanje ni bil alergičen. Zdej že lahko po malo. Sicer pa je najboljše, da vprašaš alergologa.

lp

Stran: [1]