|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Priprave na zanositev
23.11.2007 13:40:07   
Anonimen
Spoštovane,

sem nova uporabnica foruma.
Stara sem 26 let in čez slabo leto nameravama s fantom zanositi...
Fant je star 28 let in sva zdrava (nobenih bolezni, razen kakšen prehlad).
Menstruacije imam redne na 29 dni, nikoli pa nisem jemala KT. Tudi z drugimi zaščitami se nisva "igrala", ampak sva pazila.
Sva redna kadilca ( škatla na dan), rada dobro jeva in pijeva ( 1-2 dl vina po večerji).
Baje je treba s kajenjem prenehati kar nekaj časa pred zanositvijo, 1 dl rdečega vina na dan pa naj bi bil dober za kri user posted image . Ali je to res?
Sva rekreativna športnika (poleti bolj, pozimi manj). S katerimi športi se lahko nosečnica še vedno ukvarja?user posted image

Hvala za Vaša mnenja in odgovore, maja
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Priprave na zanositev
23.11.2007 13:46:13   
N _ B
Svetujem ti, da se čimmanj obremenjuj s pripravami, da ne boš na koncu razočarana.
user posted image  se lahko ukvarja s športi, ki so za nosečke primerni. Npr. samo smučanje nosečke ne obremenjuje preveč, je pa tvegano, ker lahko pride do poškodbe in je potreben RTG.

Kajenje: nehaj čimprej, če lahko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.11.2007 13:53:11   
Taula
Zmanjšaj cigarete, jemlji folno (Tifol, Elevit), jej zdravo, in ne sekiraj se...lahko ti rata v prvo, lahko bo trajalo dalj časa. Ne imej prevelikih pričakovanj ker boš lahko preveč razočarana.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.11.2007 14:02:09   
jazzz27
ja, tudi jaz ti svetujem, da zmanjšaš kajenje in, da se ne obremenjuješ preveč! Tudi jaz nisem jedla KT in sva vsa leta s fantom pazila...leto nazaj, ko pa sva se odločila,da bi imela dojenčka, pa se je zakompliciralo in ga tudi še sedaj nimava...tako, da ne rata zmeraj v prvo, malo je tistih srečnic!!
Veliko sreče

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.11.2007 14:09:27   
Maja 26
Jazzz27 držim pesti, da vama uspe...Veš tega je mene najbolj strah...
Da se enostavno ne prime. Pa še kadilca sva in rada kaj spijeva.
Sem premišljevala, če je normalno da nisem nikoli nenačrtovano zanosila, glede na to, da nisva nikoli uporabljala nobene kontracepcije. Pa res me je kr mal strah. Sem iz Savinjske doline, pa poznam trenutno par primerov, ko so se popolnoma zdravim staršem ( nekadilci, zdravniki) rodili otročki s kakšno motorično hibo...

Baje ne smem tak razmišljat!
Hvala vsem za odgovore!LP.

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.11.2007 14:40:14   
jazzz27
maja, ne nikakor ne smeš tako razmišljat...je pa to dobr, da te je stah in te bo ta strah mogoče mal odvadu kajenja!! Strah, da bi imela kakšne težave...je pa tudi res, da se tudi kadilcem rodijo zravi otročki. Jaz nisem kadilka.Odločitev je čist od samega posameznika...

(odgovor članu Maja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.11.2007 14:41:56   
jazzz27
aja, dcl vina ali dva, pa res ne more škodit!! Pivo pa je celo dobro za rast foliklovuser posted image (v normalni meji)

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.11.2007 14:53:25   
Še ena T
Jaz bi poskusila kajenje opustiti že zdaj, da se telo sčisti, vinček ob kosilu, pa bi opustila takoj, ko bi začela konkretno delat nauser posted image

Če računaš, koliko tednov že medicinsko traja nosečnost, ko začneš delat teste po izostanku menstruacije in kako hitro se zarodek razvija v prvih tednih po zanositvi..... Jaz ne bi tvegala z alkoholom... Kaj pa vem, mogoče tudi jaz preveč kompliciram, ampak že itak se lahko zgodi, da gre kaj narobe, zakaj bi še sam doprinesel...

(odgovor članu Maja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.11.2007 16:14:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Maja 26

Sem premišljevala, če je normalno da nisem nikoli nenačrtovano zanosila, glede na to, da nisva nikoli uporabljala nobene kontracepcije.

No, tudi jaz sem to razmišljala, saj že več kot dve leti nimava kontracepcije, ampak sva šla na 'pazi', a se ni nikoli 'ponesrečilo'. Ko sva se načrtno lotila delanja na otročku in ko je zdaj že več kot pol leta, vidim, da je očitno BIL razlog, da nisem nikoli nenačrtovano zanosila.

Da ne boš mislila, da te hočem strašiti, a jaz sem npr. dosti hitro posumila, da bi bilo lahko kaj narobe in šla do G..

(odgovor članu Maja 26)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
23.11.2007 16:21:03   
košuta
Ojla!
Nekaj podobnega se dogaja tudi nama - prej ni bilo 6 let nič (takrat "k sreči"), zdaj se pa trudiva že 1 leto pa še zmeraj NIČ! Živi zdravo in pridno poskušaj, morda boš imela več sreče kot midva...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.11.2007 16:38:05   
nf
V bistvu je tudi pri nama isto user posted image  Prej ene 2 leti brez K na 'pazi', zdej pa tudi že dobro leto poskušava in ŠE nič. Ko sva šla zadnjič z možem k Rešu na spermiogram, mi je rekel, da 'ga čudi, da nama s tako spermo ni že prej nenačrtovano ratalo', hmmm user posted image  Ampak če mene vprašaš, je to kr velik iz trte izvito. Glede na to da povsod piše, da mora biti vsaj nevem kolk milijonov spermijev, da lahko rata po naravni poti, mislm pa valda da jih v predsemenski tekočini ni tolk. Pomoje da to dvoje ni preveč povezano, razn če je tip en dasa z miljardo vojačkov user posted image  

(odgovor članu košuta)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.11.2007 20:16:34   
ajam27
razn če je tip en dasa z miljardo vojačkov

user posted image

(odgovor članu nf)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.11.2007 21:28:01   
Majuska
predlagam da opustiš kajenje in alkohol ... ne eno ne drugo ne koristi telesu. Šport pa tisto, kar se ne naprezaš preveč a ne.

(odgovor članu ajam27)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.11.2007 23:42:42   
blustar
Res probaj nehat kadit, ker to zelo škodi plodu. Še potem, ko boš že rodila, te bo bolj strah za otroka, ko boš prebirala, da je za otroke kadilcev večja verjetno za nenadno smrt dojenčkov...

Sicer ti pa v nosečnosti zelo verjetno ne bo pasal in boš lažje nehala. Pa probaj svojega tud prepričat v to. Jaz sem bivša kadilka in sem tudi zaradi načrtovanja nosečnosti že prej zmanjšala (čist nehat takrat mi takrat še ni ratal, zato si nisel hotla čist prepovedat in sem si dovolila kakšnega), potem v nosečnosti pa čist nehala, ker mi je smrdel. Zdaj pa tudi čist nič ne pogrešam in sem vesela za to.

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.11.2007 12:30:41   
vianne
No ko se že pogovarjamo o "pazi" metodi.... tudi midva sva dolgo let prakticirala to metodo vendar ko sva začela delati na user posted image se je prijelo v prvo, vendar sem imela abrazijo v devetem tednu. 

(odgovor članu blustar)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.11.2007 12:55:17   
MARTINŠČICA
Ena alternativna zdravilka je rekla: "Če želiš svojemu nerojenemu otroku dobro, mu ponudi najboljši možni inkubator - svoje telo." Zato, poskrbi za zdravo prehrano, oba s partnerjem opustita kajenje in alkohol, 3 mesece preden bosta začela delat user posted image , začni s tabletami Centramed mami, ki vsebujejo tifol in še vse vitamine, partner pa naj jemlje fidi-koencim - za živahne spermije.

Športaš lahko najmanj prve 4 mesece nosečnosti, ob predpostavki, da je vse ok. Kasneje je pač potrebno aktivnosti prilagoditi stanju. V primeru rizične nosečnosti je pa ppotrebno upoštevati nasvete zdravnikov.

Kar se tiče kozarčka rdečega vina na dan v nosečnosti, ni še nihče dokazal, da ne škodi. Tako da, odločitev je tvoja.

Drugače je pa moja sestra tudi ene 6 let s fantom "pazila" pri spolnih odnosih, pa se ni nikoli ponesreči nič prijelo. Se je kar malo sekirala zaradi tega. Ko sta začela delat otroke, je pa v 3. poskusu uspelo.

Jaz sem jedla antibaby pilule 7 let, potem pa več kot 5 let nisva zanosila - nepojasnjena neplodnost. Če bi to vedla, ne bi nikoli pilul jedla. No, po dolgem času je končno uspelo.

Pa ne obupat, če ne bo takoj uspelo.

Nf, za oploditev je dovolj samo en spermij - Superman.

Želim, da hitro zanosiš in donosiš zdravega user posted image .

200% MAMI

(odgovor članu vianne)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.11.2007 10:53:30   
nf
Martinščica user posted image  Ful vama privoščim user posted image  in upam da bo zdravo in pridno detece.

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.11.2007 11:29:16   
Lea2007
Martinščica ful si se potrudila in zlo lepo konkretno napisala. No še jaz sem našla nasvet glede vitaminou za user posted image .

Pa iskrene čestitke za dva sončka. 

(odgovor članu nf)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.11.2007 8:11:42   
Maja 26
Hvala za Vaša mnenja in predloge.
Je odločitev že padla...S fantom nehava po novem letu kadit. Hura!
Držite pesti, da nama bo uspelo.

Baje manj ko tuhtaš, da moraš zanositi, prej se zgodi.user posted image
Meni osebno je tole malo težko izvedljivo.

Sem vesela, da obstajajo taki forumi, da ne rabim takoj k G laufat...
Lep dan.

(odgovor članu Lea2007)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?