Krvavice (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Barči78 -> Krvavice (23.11.2007 13:05:34)

Jaz jih ponavadi pečem  v pečici na 200° okoli 1h. Dam jih v mrzlo pečico. Rada bi, da bi ble krvavice fino zapečene, hrustljave, pa da ne bi popokale. Ali je katera slišala, da jih moraš prej malo preluknjati, a to drži, ali ne?




srki -> RE: Krvavice (23.11.2007 13:16:28)

Mi jih pečemo v pečici od štedilnika na drva, po domače v loru[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ali trumbi, če je kaj bolj jasno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Samo malo jih odtajamo, pečemo pa ene 3 ure, nič ne luknjamo, pa so lepo hrustljave in ne popokajo.




dulcinea -> RE: Krvavice (23.11.2007 15:33:18)

Mi zmrznjne krvavice prekuhamo, potem pa dobro obrišemo in jih pečemo na štedilniku. Pokrijemo jih pa samo s papirnato brisačo.

Krvavice popokajo, če na njih kaplja voda, tako da ne pokrivat s pokrovko.




Isabellabina -> RE: Krvavice (23.11.2007 18:02:38)

Ja krvavice moraš prej prešpikati in peči na že ogreti peči ,.Pečeš jih pa parbližno 1.30 pri 200stopinj odvisno ali maš ventilacijo ali pa brez,to vem ker sem nekaj časa delala na turistični kmetiji   




baguSka -> RE: Krvavice (23.11.2007 18:05:56)

no, tud jaz jih dam direkt v pecico in jih nic ne luknjam.. pa se vedno lepo hrustljave in nikoli ne pocjo..




tinkamiška -> RE: Krvavice (23.11.2007 18:37:56)

zadnjič mi je ena na forumu napisala(mislim da bamby), da jih naj dam v mrzlo pečico, ne že v zagreto in naj potem pečem eno uro. Sem naredila tako in so bile krvavice krasne, nič popokane in fino hrustljave.

tinka




bamby -> RE: Krvavice (23.11.2007 19:31:05)

Točno tako tinkamiška, to sem bila jaz in še vedno trdim tako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]. V mrzlo pečico za 1h na 200°, pa nobenega luknanja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Krvavice (18.1.2009 11:25:11)

Bambi, pa daš v mrzlo pečico odtajane ali še zamrznjene krvavice? Danes bi jih naredila za kosilo, pa pojma nimam kako, ker jih še nikoli nisem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Marogica -> RE: Krvavice (18.1.2009 11:27:50)

To, o preluknjanih krvavicah nič ne vem...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jih pa jaz pečem kar na štedilniku, v ponvi. Da ne počijo, jih pečem zelo počasi in na majhnem ognju. Pa tudi pokrijem jih...Počijo zelo, zelo redko.




Hope2 -> RE: Krvavice (18.1.2009 11:40:03)

Zamrznjene dam v mrzlo pečico in pečem dokler niso hrustljave. Redko katera poči, pa če poči, jo vseeno pojemo, se ne sekiramo




srki -> RE: Krvavice (26.1.2009 20:09:34)

Pokanje je verjetno odvisno tudi od kvalitete črev.




Felicita -> RE: Krvavice (26.1.2009 20:32:32)

vedno preluknjam, ful (z vilcami spravim vse frustracije vn nad krvavicami) pa so super. pri nas v nasprotnem primeru vedno popokajo.
pomoje je to res stvar čreva in tudi stvar pečice.




Stran: [1]