Nika v službi -> RE: čiščenje malih zobkov (23.11.2007 12:36:40)
|
Nežno, ampak vztrajno. Zobe je pač treba čistit, tu ni druge opcije. Mi smo od začetka uporabljali kombinacijo ščetke + tistega nastavka od FirstTeeth. Pa vedno sva si tudi midva z možem umila zobe, tako da je naša frajla videla, da je to pač vsakodnevni obred. Najprej sva midva umila svoje, njej sva dala njeno ščetko, da je drgnila po zobčkih in se igrala, potem pa sem še jaz ali mož pravilno podrgnila. Mislim, da smo nekje pri letu in pol prešli na uporabo zobne paste ter ukinili nastavek. Je imela tudi eno vmesno obdobje, ko se je poskušala izogniti umivanju, ampakl to večina malčkov poskusi in preverja, koliko smo starši dosledni. Pri tej zadevi torej ni kompromisov - zobe je treba umivat. Brez pardona. Takrat, ko zobčki ven lezejo, je pač vse skupaj bolj občutljivo, pa narediš to še z dodatno nežnostjo, s tistim drugim delom ščetke, ki je za dlesni, smo malo s hladno vodo nežno podrgnili, da je ublažilo bolečine. Torej, kar naprej, vztrajno. Sicer pa pač malce skozi igro, pa kakšno igračo lahko s sabo v kopalnico vzame, da ji umije zobčke, pa mamici in očku lahko tudi pomaga umivat zobe.... Naj bodo zobčki lepi in zdravi!
|
|
|
|