tosja -> MIŠEK13 - polnjene melancane (23.11.2007 10:32:07)
|
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] ker ne kupuješ Večera... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ena fina topla predjed... Polnjene melancane - 4 majhne melancane - 20 dag gob - 1 por - 3 žlice olivnega olja - 4 žlice kosmičev - timijan po okusu - muškatni orešček - maslo za pekač - sesekljan peteršilj - 2 dl zelenjavne juhe - 2 dl rastlinske smetane Pečico vklopimo na 225 stopinj C. Melancane operemo in jih razpolovimo. polovice posolimo in jih v pečici na hitro opečemo (10-15 min). Izdolbemo jim sredico in jo seseklajmo. Gobe in por operemo, osušimo ter drobno narežemo. Vse skupaj podušimo na nekaj olivnega olja, nato dodamo sesekljano meso melancan. Zelenjavno maso potresemo še s kosmiči. Nadev še začinimo s timijanom in preostalimi začimbami. Pečico segrejemo na 180 stopinj C. Ognjevarno posodo namažemo z maslom, vanjo položimo polnjene melancane in jih v pečici zapečemo. Posebej prevremo zelenjavno juho, ji dodamo smetano, dobro začinimo. Pečene melancane damo na krožnik, jih prelijemo z omako in po vrhu potresemo še s sesekljanim peteršiljem. Dober tek! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
|
|
|
|