OliveOyl -> RE: Bruhanje vsake tri tedne ... (27.11.2007 12:25:03)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Imam deklico v šoli, ki jo je precejkrat bolel trebušček, predvsem ji je bilo slabo, pa občasno je tudi bruhala, pa takrat jo je tudi kakat tiščalo. Mamica je mislila, da je to psihično, zdravnica je govorila, da ji nič ni. Kar naprej je ugotavljala, zdravnica seveda, da ni nič bolezenskega, da je psiha. No, ko je to trajalo in trajalo in so jo že ne vem katerič spet peljali k zdravnici, ko so jo končno dali na preiskave in ugotovili celiakijo. In to šečle pri šestih letih. Menda lahko to sprožijo tudi neki virusi, ni nujno zgolj prirojeno, zato odkrivajo to reč tudi kasneje. Bruhanje je lahko simptom tudi za to bolezen. Sama sem mislila, da imajo otroci, ki imajo celiakijo strašno napihnjen trebušček, pa ni res. Imajo samo malo bolj izbočenega, pa ne kaj dosti vedno. Bruhajo pa po tem, ko kaj precej škrobastega pojedo. Pa ne vedno. Skratka, hotela sem ti povedati še za eno od možnosti, ki niso psihičnega izvora. Šele zdaj sem videla. Evo danes zjutraj je spet enkrat bruhal,trebušček pa ima tudi mal napihnjen.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kako pa sploh pridejo do diagnoze celiakija? Je potrebna biopsija al kaj?
|
|
|
|