ŠpelaP -> RE: Junijke 2007 (2.del) (28.11.2007 23:46:54)
|
Kati - res so hudič ta razna vnetja pod plenicami. Jaz sem zdaj v teh dobrih dveh tednih poskusila že marsikaj: - menjala plenice - DM s 3 na 4 - ne ustrezajo, pampers activ fit 3 - zavihki dražijo, Alana 3 - ne ustrezajo in premale, Alana 4 - ne ustrezajo (te so drugače fajn, samo naša ima preveč nadraženo kožo), Pampers babydry - delno ustrezajo. Kot sem že napisala, ji zdaj med kožo in pleničko (pampers baby dry) dam bombažno povijalko ali tetra plenico; - preizkusila razne kreme - bepanthen mazilo - ne ustreza, canesten+bepanthen - ne ustreza, cink v belobazi (zmešano po receptu v lekarni) - ne ustreza, elocom - STRUP, praška pasta - sploh ne ustreza, Bebival - delno ustreza (bo bolj za potem, ko se bo vnetje umirilo - za obnovo kože)... Se mi zdi, da se ji stanje umirja šele po uporabi kremice za vneto ritko (zmešano v galenskem laboratoriju koroških lekarn). Ima pa Sara zdaj po luliki že kar lepo brez pikic, po bokih ima pa še kar precej vneto - flekasto in kolobarjasto. Samo se mi zdi, da ima v zadnjih dveh dnevih že dosti manj. Je pa imela v najhuši fazi kar grdo-kot take močne flekaste opekline od sonca. Ko bom odkrila čudežno mazilo, ti bom povedala. Do tedaj ti pa svetujem le to (pa tudi ostalim), da so še vedno, za moje pojme, najboljše tiste kremice za ritke, ki jih v galenskih laboratorijih sami mešajo. Mi je pa zdravnica še dala vzorčke od mustele za vneto ritko in za vsakdanjo nego ritke (nevnete), samo ju še nisem sprobala. Bom zdaj še kar kak dan vztrajala pri zdajšnji kremici. Imama pa jaz tudi vprašanje za Ano ali Mentos, ki imata otročke z atopičnim dermatitisom - s katero kremico sta pa vidve mazali oziroma mažeta ritke svojim pikicam?
|
|
|
|