N _ B -> RE: Junijke 2007 (2.del) (12.3.2008 21:10:32)
|
IZVIRNO SPOROČILO: januška78 V vsaki stvari je tudi nekaj pozitivnega. Manca zaenkrat ni prebolela še nobene otroške bolezni in me je strah, da bo potem vse v vrtcu dobila. Sem ravno danes govorila s sodelavko, ki je starejšega sina - star 3 leta dala jeseni v vrtec in mi je rekla, da je v povprečju dva tedna doma, en teden v vrtcu. Vse je odvisno od otrokovega imunskega sistema. Nika npr. je bila (odkar je v vrtcu) najmanj 5x izpostavljena noricam, pa jih ni dobila do lanskega novembra. Nika ni prebolela niti ene otroške bolezni. Na splošno je bila zelo malo bolana in prehlajena. V vrtec je šla, ko je bila stara dobre dve leti. V prvem letu je bila vse skupaj doma slab mesec. En teden zaradi vnetja ušeska (bi šla lahko v vrtec, ker je bilo vse ostalo bp), 14 dni zaradi akutnega bronhiolitisa (to je bilo bolj kritično [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ) in po par dni, če je kašljala. Po bronhiolitisu več kot eno leto nismo vedeli, kaj je to bolezen. No ja, letos je malo več doma, ampak tudi to mora bit. Bolje zdaj, kot pa potem v šoli. Jaka pa sedaj toliko več pokasira od Nike. Je precej drugače, če sta dva otroka. Starejši marsikaj prinese iz vrtca domov. Lahko 50x umije roke, ko pride domov, ampak lahko je nosilec bacilov in virusov, na katere je sam odporen, malček pa še ni. In ravno to se je izgleda zgodilo s 6. boleznijo. Ne vem, komu naj se zahvalim, da je Jaka tako zelo potrpežljiv otroček, da kljub vročini 39 in več sploh ne joka in vse skupaj tako zelo dobro prenaša. Pa naj bodo to norice, 6. bolezen ali pa le zamašen nosek. Protestira edino, ko mu fiziološko vlivam v nosek, ampak se hitro potolaži, ko odprem pipo in lahko čofota po vodi.
|
|
|
|