nespoštovanje poravnave (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

filipina -> nespoštovanje poravnave (22.11.2007 18:02:42)

Na poravnavi je bilo dogovorjeno, da se stiki med otrokom in očetom izvajajo po sredah v občinski knjižnici od 16-18h. Knjižnica je takrat zaprta, kar sem obvestila očeta otroka na gsm. Njegova sestra, s katero nima dobrih odnosov , mi je povedala, da nima več te št, da nima njegove nove, pa mi je dala št. njegove punce, na katero sem poslala obvestilo o spremembi delovnega časa knjižnice in da lahko izjemoma pride to sredo na dom otroka-Če v četrtek, ko pa je knjižnjica odprta ne bi imel časa. Pa ni bilo nobenega odgovora!!!! Pa sva z sinom stala pred knjižnico včeraj eno uro in danes!!!!!!!NJega pa ni bilo od nikoder!!!!! Ker sin še ni imel stikov z očetom v petih letih, samo enkrat, sem sina pripravila in mu pojasnila kdo pač je on. Mislim, da sem ga zelo dobro pripravila, saj se je sin zelo veselil, da bo ati prišel. In njega pa ni bilo. In ker to ni bilo prvič, ko bi mogel priti, me zanima, ali je kak zakon, ko bi mu preprečeval stike, saj otroka VEDNO pusti na cedilu!!!!!!

Prosim za pomoč, saj moji živci ob otrokovem razočaranju so na psu!!!!!!

kajalin* -> RE: nespoštovanje poravnave (22.11.2007 18:17:26)

Ti veš kako je na stvari,sam verjamem da bi sin fuull rad spoznal svojga atija,ker sem js na podobnem kot ti.On ne more razumeti,da ga vedn pusti na cedilu,otroci ne poznajo zamere.Pa ka ne morte najdit drugega placa kot knjižnico,sploh če se še ne poznata,rabta mal bolj intimen plac,ha?
Ne vem,težko je to da smo drugi pametni z nasveti,sam povem ti da js ne bi prepovedala stikov,ker otrok to drugač dojema kot ti,otroci ne poznajo zamer.Vem kako ti je,ker moja triletnica vsak dan sprašuje kje je njen ati,njega pa od nikoder...

filipina -> RE: nespoštovanje poravnave (22.11.2007 18:38:19)

Če pa je grozil, da naju raje oba ubije, kot da plačuje preživnino. Potem pa je sodnica določila stike na javnem prostoru in da bi raje z otrokom preko igre vzpostavil stik. Saj imaš prav ja, da otroci ne kuhajo zamere, samo trpijo pa!!!!

malecka -> RE: nespoštovanje poravnave (22.11.2007 18:52:27)

Filipina veš te čist razumem. sem imela podobno situacijo, smo malo vlekli po centrih in kaj jaz vem kje. Pa nikoli nič, center pa je tako ščitil očeta, groza. Pa so vedeli kakšna je situacija, vendar se nikoli ni nikjer prikazal.

Potem pa je mojemu možičku dopi......in je vložu vlogo za posvojitev, seveda je dobri očka se takoj oglasil in bil proti. Potem pa smo mu predlagali mi pustimo tožbo za preživnino, ki je ni plačeval cca. 7 let. In je samo še vprašal kje naj podpiše. Oče pa tak.

Vglavnem, mi smo se tako lepo rešili tega.....Upam, da se bo rešilo v prid otroka.

kajalin* -> RE: nespoštovanje poravnave (22.11.2007 18:53:07)

Ja sej sm ti napisala,da sama veš.Itak so to zadeve katerih ne morš tolk opisat da bi me vedla točn kako je-razumem.Sam ne vem,ej če se ga bojiš pol pa nič.
Ne vem,fantku boš to težko razložila,ne vem kaj mu poveš ko ga ni,...Vem pa da je treba pazit,ker otrok ga ne pozna in če mu ga boš hotela v slabi luči prikazat se lahk zgodi,da ko se bo pojavil bo ves sladek in predan,in bo sinek mislil,da si lagala.
Težko je,vem iz svojih izkušenj...

Anonimen -> RE: nespoštovanje poravnave (22.11.2007 19:14:09)

Aha, na drugi temi sem ti napisala, da pojdi na socialno povedat. Zdaj, ko sem prebrala še hujše stvari, ti predlagam, da resno vprašaš, kašen smisel ima vse to. Stati  dva dni po eno uro na mrazu z otrokom, polnim priovanja, da bo končno srečal očja. Po moje to ni "v interesu otroka", kot tam radi poudarjajo. Pa saj taki bebci pa tudi ne mrejo biti, da se jim tak otrok ne bi zasmilil. Ker kot pravi to z oiski v bližnji prihodnosti ne bo očitno nič drugače. Samo bo stresno, pa bi se dalo seveda temu izognit. Tako da stikov preprosto pač ne bi bilo. Ker če jih  oče ne želi imet, se ga ne da prisilit. Da se edino otroku pomagat, da ne bo zaradi takega idiota trpel. To pa se res da.

filipina -> RE: nespoštovanje poravnave (22.11.2007 19:17:17)

kajalin
Ko ga ni bilo danes zopet, je moj mali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/angel.gif[/image] rekel, citiram: " Mamica, saj če ati danes ni imel časa, mogoče pa ga bo jutri!"

Nič salbega nisem rekla o njem, ker nimam pravice in sem mnenja, da si naj mali sam ustvari podobo o n jem. Ampak nevem kako bi si jo naj, saj ga ne vidi. Sa ni pomembno. Jaz mislim, da ko bo malček zrastel pa mu bom povedala resnico, bo imel svoje mnenje.

filipina -> RE: nespoštovanje poravnave (22.11.2007 19:20:22)

SE opravičujem vsem ki berete kaj pišem, saj pišem kot da nikoli nisem sedela za računalnikom. Polno napak. To pa delajo živci!

Marogica -> RE: nespoštovanje poravnave (23.11.2007 8:30:21)

FIlipina. Če praviš, da oče nima več stare te. številke, drugič pokliči na puncino, vprašaj najprej za številko GSM-a, ali pa se z njim pogovori preko njenega telefona z njim. Ne piši samo SMS-ov, ker najbrž določenih stvari ne moreš pojasniti samo s pisanjem.

Do takrat pa premisli, kje bi se lahko še dobili. Saj dobita se konec koncev lahko z očetom tudi pred zaprto knjižnico in gresta npr. v mesto.

Upam, da bo mali čimprej spoznal očeta in da bo oče vreden tega naziva. Upam...za malega.

Stran: [1]