pred neizbežno ločitvijo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 12:21:25)

Pozdravljene,

podira se mi svet. Imam dva otroka, 1,5 in 2,5 let in sem na pragu ločitve. Že nekaj mesecev sva imela krizo in v tem času (sicer ne vem kako), je pošla vsa njegova ljubezen do mene. Rekel je - večkrat, da me nima rad na način, kot jaz želim (torej partnerski), da ne verjame, da me bo še kdaj lahko imel rad drugače kot pa "prijateljsko". Prisegel mi je, da druge nima in mu res verjamem. Meni je družina vse in svet se mi je zrušil, ker vem, kako zelo sva se ljubila, kako zelo me je imel rad, zdaj pa naenkrat ne več. A veste kako boli, ko nekdo, ki ti pomeni vse na svetu (poleg otrok seveda), hodi mimo tebe, kot da si megla in da se te niti po naključju ne dotakne. Motijo ga drobne stvari na meni in tako je pošla ljubezen, je rekel. Jaz pa tako trpim. Sva se pogovorila, sem mu povedala, da se ločiva še vseeno lahko, splača pa se potruditi zaradi otrok in narediti vse, če se da, tudi o terapiji sva sprva govorila. A on v to ne verjame in se mu zdi brezzveze mi dajat lažno upanje, da me bo morda spet vzljubil, ker močno dvomi. Čist je spremenjen in ne vem, kako se bom pobrala. Meni se je življenje zrušlo in vedno, ko pogledam nič kriva otroka, si mislim, kakšna revčka bosta, pa tako sta navezana na oba, na njega še bolj, se mi zdi. In kakšno življenje ju čaka. Dva dni malo pri meni, dva dni pri atiju, sploh ne bosta imela doma, oz. bosta imela 2? Živimo pa pri njegovih doma, tako da skoraj nimam kam iti. Sicer me ne jaga, pravi, da bi lahko še malo skupaj živela, a jaz v takem res ne morem živet, ker mi srce krvavi, ker ga imam še zmeraj rada, on pa mene ne. Ne vem, kako bom preživela ta neizbežen udarec in kako, če sploh, se bom pobrala. Tudi v najbolj idealnem scenariju- če nekoč najdem enega, ki me bo neskončno ljubil (in sprejel tudi otroke), še vedno ne bomo prava družina. To mi je vzel in sem besna zaradi tega. Da si sploh ne predstavljam, da bom zato, ker me na lepem nima več rad, morala otroke deliti in bom pol časa brez njih, osamljena! Al pa če pomislim, da ju bo čez čas njegova nova partnerka vidla in vzgajala ravno toliko kot jaz, pa se mi sploh meša.
Jaz sem pripravljena vse storiti in se boriti za zakon, a če ni ljubezni z njegove strani, tako ne morem živeti.
Hvala, ker sem se lahko izlila. A ma katera kakšen komentar.

Anonimen -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 12:29:16)

Tudi v najbolj idealnem scenariju- če nekoč najdem enega, ki me bo neskončno ljubil (in sprejel tudi otroke), še vedno ne bomo prava družina. To mi je vzel in sem besna zaradi tega. Da si sploh ne predstavljam, da bom zato, ker me na lepem nima več rad, morala otroke deliti in bom pol časa brez njih, osamljena! Al pa če pomislim, da ju bo čez čas njegova nova partnerka vidla in vzgajala ravno toliko kot jaz, pa se mi sploh meša.

A tako po vecini zenske gledajo na to?

maruškaŠ -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 12:34:37)

Tako verjetno razmišljaš, ker si prizadeta, ker v resnici je tako, da pravo družino veže prava ljubezen in ne biološki faktorji.

Jaz imam sino z bivšim, ampak smo s sedanjim partnerjem veliko bolj družina kot smo bili z bivšim kdajkoli.

Pa lahko boš vesela, če bo imel partnerko, ki ji bo mar za tvoje otroke - kaj če bo imel takšno, ki mu bo branila ukvarjati se z otroki in to preprečevala, ali pa nagajala tvojim otrokom,...

m76 -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 12:41:56)

IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

Ne.  Anonimna je v tem trenutku zelo ranjena, čustva ji trenutno prevladujejo razum. Ponavadi ženske, predvsem mame pridejo iz take situacije , ko si uredijo in ovrednotijo bolečino, še močnejše in odločnejše. Predvsem pa z realnim pogledom na preteklost. Je pa potrebno seveda tudi takim "uničujočim" čustvom dati čas da izzvenijo.

Anonimna zate-[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

smigli -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 12:48:22)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Hudo ja, boli, vem kako je ko se ti vse poruši, sam boš vidla, da bo s časom boljše, manj boleče.....

Srečno

Anonimen -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 12:51:06)

če si želiš rešit zakon,poskusi najprej ugotovit kaj ga je tako odvrnilo od tebe.mogoče si zelo predana otrokom?in manj njemu?mogoče ,samo ugibam,ponavadi so moški kar malo zapostavljeni,pa ne zaradi žensk,jaz si mislim,da če bi delo bilo 50/50 porazdeljeno,bi ženske bile tudi bolj usmerjeno ,bi potem imela še kaj enerigije zanj.če imaš še mogoče kako majhno sanso,ga poskusi zbost z ljubosumjem,ali pa mu pusti otroke in pojdi kam sama,da bo on sam z otroci ti pa nekaj počela,naj razmišlja kje si in s kom si.to je moj predlog,ker ne vem kje je vzrok težav,sem predlagala to,ne vem mogoče grešim,ampak poskusit ni greh.

tanikaa -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 12:55:32)

IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

Tudi v najbolj idealnem scenariju- če nekoč najdem enega, ki me bo neskončno ljubil (in sprejel tudi otroke), še vedno ne bomo prava družina. To mi je vzel in sem besna zaradi tega. Da si sploh ne predstavljam, da bom zato, ker me na lepem nima več rad, morala otroke deliti in bom pol časa brez njih, osamljena! Al pa če pomislim, da ju bo čez čas njegova nova partnerka vidla in vzgajala ravno toliko kot jaz, pa se mi sploh meša.

Jaz ne. Mi smo prava družina, čeprav Kretenček ni biološki oče.

Anonimen -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 13:00:52)

Hvala za trud. Naj povem, da ni problem, da zanj ne bi imela časa. meni tudi partmerstvo veliko pomeni in se že ves čas zavedam, da je treba negovat odnos in sem ga tudi poskušala - pač, kolikor je imel on interesa, sem tudi predlagala, da bi sama kam šla, čeprav samo za urico...  Saj je sam povedal, ko je dobil otroka-dve punčki, ju je postavil na prvo mesto in zanj sta središče sveta, mene pa kar nekako odrinil. Tako čuti, da sta otroka najpomembnejša in ve, da morad ni prav, ker me ne postavlja na prvo mesto oz. vsaj skupaj z njima, mu je žal, je rekel, a tako čuti. Se pravi, ravno obratno.
Ljubosumen pa sploh ne bo, saj je že pred meseci rekel, nekaj v smislu, da naj imam odprte oči... Res ful grozn, ko bi vi vedeli, kako je bil on drugačen, čustven, pozoren, ljubeč, umrl bi zame. Sedaj pa niti solzice ne spusti, ko se pogovarjava o tako težkih stvareh. Kot da bi bil stroj. Ne vem, ali je bolje, da še nekaj časa ostanem z njim in bom tako vsaj z otroci več, ampak poj zmeram upam, da bo morda pa le prišel k pameti, pa me vedno znova razočara.
Ful si želim, da bi poznala katero, ki ima podobne izkušnje- vsaj z ločitvijo in kako se je pobrala. Sem z Gorenjske, če je katera v podobni situaciji in bi rada morda z nekom poklepetala, ki jo razume... Je pa res, da smo ljudje nezaupljivi in tujcev ne spuščamo kar tako v življenje.

daddy -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 13:05:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Res ful grozn, ko bi vi vedeli, kako je bil on drugačen, čustven, pozoren, ljubeč, umrl bi zame. Sedaj pa niti solzice ne spusti, ko se pogovarjava o tako težkih stvareh. Kot da bi bil stroj.

Taka sprememba ni mogla priti niti čez noč, niti brez vzroka. Nekje je moral fasat eno blokado, druge razlage ni. Ali pa je prej blefiral - kar pa težko verjamem. Nekaj se je vmes moralo zgoditi. Med vama, ali pa samo njemu.

tanikaa -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 13:12:29)

IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

ker v resnici je tako, da pravo družino veže prava ljubezen in ne biološki faktorji.

Bolj se ne bi mogla strinjati.

Anonimen -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 13:16:16)

Daddy, ti povem, kako je bilo. Že skoraj dobro leto poslušam občasno tako govorjenje in zmerjanje za različne res malenkosti z njegove strani (nič ne razmisli, da lahko koga prizadane, ampak kar blekne, tudi žaljivke - tudi prijatelji so to opazili), da sem en večer -mirno - maja letos rekla, da tako pač ne more govort z mano, ker človeku, ki ga imaš rad in ga spoštuješ, kaj takega pač ne rečeš, da ga ne bi prizadel, ampak poveš drugače. Sem rekla, da če pa misli, da me nima več rad, ker tako govori z mano, bom pač šla, če mu grem na živce. Takrat je vzel to kot grožnjo, ful zares (čeprav sem hotla le povedat, da se nočem počutit odveč in mislila, da bo rekel, "dej, ne seri ga, nisem tko mislil, veš., da te mam rad...") in se je zvečer zjokal in po tistem je bil ful spremenjen. Takrat se je začela kriza, izogibal se je spolnim odnosom in sem mu komaj razložila, kako je bilo to mišljeno. Tud komaj sem ga prepričala, da sva ostala skupaj, ker si je vbil v glavo, da morda nisva za skupaj... To bi bil lohk tak prelomen dogodek. je pa res, da ma kar precej stresno službo, ampak poj bi moral še bolj iskati oporo v meni, to pač ni razlog, da nekoga počasi nehaš imeti rad, a ne?

Stefka -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 13:17:24)

Se strinjam z daddyjem. Nekaj se je moralo zgoditi, vama ali njemu. Če ti praviš, da se med vama ni,
se je najverjetneje njemu.

Kaj je pa težko reči. Niti ni nujno, da je druga ženska, ne bi pa pustila te možnosti vnemar. Žal. Ker vsak mora nekje dobit ljubezen, sploh če je bil prej tako nežen in ljubeč.

Človek se ne spremeni tako čez noč.

sokec -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 13:18:02)

Pozdravljena!

Jaz te čisto zastopim. Sem na istem kot ti. Lahko mi pišeš na ZS. Tudi jaz sem iz Gorenjskih koncev. Jaz sem sprejela odločitev in stojim za tem. Tudi mojmu se je utrgalo. Njemu pa še otrok ne pomeni kaj preveč, opažam kakšen je do njega. oglasi se!  LP 

Fiona23 -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 13:18:38)

Pa ima smisel vztrajati pri tem?

*mačka* -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 13:20:40)

Moje mnenje je, da ostati v vezi zaradi otrok, ni najboljša opcija za otroke!!

[image]http://www.cosmopolitan.si/forum/images/smiles/bussi.gif[/image] naj te poljubček vsaj malo potolaži - saj za vsakim dežjem posije sonce

Anonimen -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 13:24:01)

Sem rekla, da če pa misli, da me nima več rad, ker tako govori z mano, bom pač šla, če mu grem na živce.

Ne tole sigurno ni...

S tem nam ne pridete do zivega.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Lahko da sploh ni nic.. ampak je preprosto zacel tko cutit.. Lahko pa da je..

Vsekakor se nahaj borit.. ampak ga postavi pred dejstvo.. da se pac locita..

Anonimen -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 13:24:55)

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

ker v resnici je tako, da pravo družino veže prava ljubezen in ne biološki faktorji.

Razen, ce bi jaz to napisal, a ne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Sej tko sem tud jaz mislil.. in mi je bilo cudno to..

Sam se eno vprasanje.. Kaj je to prava ljubezen? Ali pa kaj ni?

Fiona23 -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 13:47:13)

Lahko da je res nehal čutiti do tebe tako kot bi ti hotla, lahko pa da je kaj drugega vmes. Najbrž je res najbolje, da ne ugibaš kaj je, če se izmika pogovoru. Že to je dovolj, da ti je odkrito povedal, da se ne misli več truditi. Ko prideš do te točke, je sigurno prepozno za reševanje. Najbrž nikoli ne bi bilo enako. Morda pa je bolje, da sedaj ne veš kaj je vzrok.

smigli -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 13:58:26)

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Ja to je že res, sam do tega trenutka moraš pridt sam, da ga dojameš, sploh pa se morajo prvo strasti umirit. Normalno, da v taki situaciji kot je sedaj anonimna, vidiš vse črno.

lp

Anonimen -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 13:59:26)

Ojla, Fiona23, sam tolk bi še rekla (upam, da me še niste siti vsi skupaj), da sva se odkrito pogovorila in je rekel, da resnično ne ve, kako je prišlo do tega, kako to, da je ljubezen ugasnila. Še sam torej ne ve zakaj, samo tako čuti in to mi je tudi iskreno povedal. Da ga pa motijo razne malenkosti pri meni. Pa saj sem mu lepo rekla, da ima pač vsak človek napake in nihče ni in ne bo popoln, ampak je treba pač to sprejeti, jaz pa se bom tudi poskusila popraviti, če bo v moji moči. Sem ga tudi lepo vprašala in začela, ..."da mislim, da se mu je kaj takega moralo zgoditi, da je na lepem tako, pa da mi lahko pove, če se je pač zagledal v drugo, da se vse lahko zgodi..., samo naj mi pove, pa me je pogledal v oči in rekel, da resnično ne). Mu pa res verjamem glede tega. 

Anonimen -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 14:01:18)

Jaz tudi mislim, da se je nekaj pa moralo zgoditi in definivitno ni to to, kar si ti njemu rekla (o žalitvah in da lahko greš, če mu greš na živce). Je pa grdo od njega, da te pusti v prepričanju, da si ti kriva za tole situacijo.

sokec -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 14:10:44)

Pozdrav!

odgovorila si mi na mail ampak jaz ti ne moram nazaj, stalno mi zavraca! Poslji mi tvoj naslov e -mail!

maruškaŠ -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 14:16:48)

Itak, da mora sama prit do tega, ampak s tem ko ji povemo svoje izkušnje bo vsaj videla malo več upanja v svetlo prihodnost... nič drugega.

Pač lahko jo tolažimo.

daddy -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 15:06:19)

je rekel, da resnično ne ve, kako je prišlo do tega, kako to, da je ljubezen ugasnila. Še sam torej ne ve zakaj, samo tako čuti in to mi je tudi iskreno povedal. 

Dobro .... tak stavek si sicer lahko privošči najstnik, ki je še brez otrok. Malce lovsko pa je, da si z nekom omisli dva otroka, potem pa "ljubezen ugasne" in to je to - hajdmo, vsak na svojo stran. Tako te stvari pač ne funkcionirajo.
   Ena od možnosti je ta, da je ( kar sicer ni tako zelo redek pojav ) zamenjal pojma "zaljubljenost" in "ljubezen". Ta prva je namreč tista, ki povzroča "metuljčke v trebuhu" in vse tiste stvari, zaradi katere jo je vredno doživeti - vendar ima krajši rok trajanja. Tako se zdi, da je tisto, kar pravi, da je v njem "ugasnilo", zaljubljenost. Tej tezi govori v prid tudi dejstvo, ko praviš, da ga motijo malenkosti - v fazi zaljubljenosti nas namreč praviloma na partnerju nič ne moti.
   Če ta teza drži, potem je možno dvoje - ali lahko začne graditi odnos s tabo na realnih tleh, kar ga lahko pripelje do zrele ljubezni, ali pa se povsem odvrne od tebe in dejansko "začne na novo", kot rečemo. Grajenje odnosa zahteva trud. Veliko truda. In to bolj ali manj neprestano. Je kot vrtnica, ki se lepo obdrži, če lepo skrbiš zanjo in uvene, če tega ne počneš. Ni takoj na zunaj vidnih rezultatov, tudi tako intenzivni občutki niso. Vendar je zadeva bolj trajnega značaja.
  Če želi iskati "metuljčke v trebuhu", potem bo najbrž želel začeti na novo, z novo partnerko. Hudič je pa v tem, da bodo tudi tam "metuljčki" slej ko prej izginili. In bo spet videl moteče malenkosti. Kaj potem? Spet na novo? In spet na novo, pa še na novo ..... kako dolgo pa?

Želel bi vama kaj več pomagat, vendar morata glavnino problema rešiti sama, vidva ( v najslabšem primeru pa samo ti ), in ti to itak veš. Žal, ti kaj drugega tudi jaz ne vem svetovati, kot vztrajni pogovori, tudi v tejle smeri. Želim pa vama veliko uspeha, no, da pač rešita najbolje kar se da.

Anonimen -> RE: pred neizbežno ločitvijo (22.11.2007 15:12:02)

Daddy in seveda vsi, ki se trudite mi pomagati. FUL to cenim, vsaka beseda mi daje moč. Sem pač v tem stanju trenutno, da je sama glih nimam na pretek. HVALA [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] !!

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>