|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 8:24:49   
Seven*
Kako uspavate svoje otroke? Jaz sem ze cisto izmucena, ker Jakob ne zaspi drugace kot na rokah in ga je potrebno vcasih tudi pol ure nosit. Drugace pa joka in krici. Vcasih mu uspe zaspati v vozicku, druge tehnike so popolnoma brezuspesne. Vcasih ga moram uspavati tudi po eno uro. Se mi zdi, kot da ne pocnem drugega, kot ga uspavam. Ker nimam nobenega, da bi mi pomagal in sem cel dan sama, sem tik pred tem, da uporabim tehniko - drenje do spanja. Pa mi je zal za to, vendar ima tudi energija mamice svoje meje. Da ne govorim, da itak cist nic ne spimo.

:((
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 8:42:21   
L&F&B
Nekaj podobnega je pri meni. Jaz sem ga prenehala uspavati čez dan-torej praktično ne spi. Če pa je res zaspan(saj je itak non stop po rokah), pa malo zapleševa in hitro zaspi. Se mi pa je zgodilo tudi, da ko je bil res zaspa, je enostavno stekel v spalnico in zaspal. Zvečer pa ga probam čim bolj znoreti. Mečeva in noriva po postelji in potem še malo pred koncem ga malo ponosim pa je.
Za ilustracijo, odkar je danes vstal, je non stop po rokah. Sej ti nisem nič pomagala...razumem pa te.:rozica:

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 8:47:17   
Jančika_
Ojej...Seven, mi smo včeraj ponoči vzeli zizo, malo je bilo pritoževanja, ampak danes smo spali že skoraj celo noč. Spat je šel ob sedmih, prvič se je zbudil šele ob 3.15! In je po minuti kreganja zaspal nazaj. Dojila sem ga ob 5.15.

Nikoli se mi ni zdelo, da bom uporabila ta pristop, da malega pustiš jokat, ampak ko ne gre več.....kaj pa vem, malo se je treba tudi postaviti zase in se spočiti. Si je lepo naredil svoj red...podnevi komaj kaj jest, ponoči pa zizo na dve uri - ne ne, tak to ne gre. Vasja na srečo ni toliko jokal in Joe ga je ves čas tolažil, ni pa ga vzel iz posteljice. Jaz sem najprej trpela, po 15 min pa sem prisluhnila in videla, da mali sploh ne joka, ampak samo izsiljuje.

Meni bi se na tvojem mestu verjetno že zmešalo. Če se ti bo zdelo, da je edina rešitev, da ga pustiš jokat, pa to naredi. Saj si lahko zraven in ga tolažiš, da ne bo imel občutka, da je sam. Samo potem ne popusti, ker boš spet na začetku.

Držim pesti, da bo kmalu bolje.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 8:52:40   
Seven*
Problem je v tem, da cez dan utegnem komaj kaj jest. Malemu se nekako sfutram tisto kasico, seveda kupljeno, ker nimam niti casa, niti energije, da bi mu se sama pripravljala hrano, med tem ko bi gospod tecnaril...

Evo. Ura je 9. Uspavam ga ze od 8h. Najprej sem ga vozila v vozicku, potem sem ga nosila, potem se je seveda jokal, se je malo igral v postelji, sem ga spet nosila, je zaspal na rokah, sem ga odlozila v posteljo, pokrila, se oddahnila.. Me je ze spet gledal na siroko in se mi smejal. Zdaj tukaj poleg mene veselo grize svoj plasticni slincek.

Tole je malo too much..

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 8:55:44   
PIAF
Joj, pri nas je enako. Sem že tudi rekla, da ga bom pustila jokati, pa enostavno ne morem. Vedno odlašam, ko bo star 3 mesece, zdaj sem rekla, ko bo star 4 mesece, pa zares. Pa saj ne vem, če mi bo uspelo.
Tudi naš zaspi le na rokah. Edino nekaj pa sem dosegla. Prej je kričal in jokal, ko smo ga imeli na rokah (samo na rami!) in sedeli - torej, moral si hodit gor in dol po stanovanju. Zdaj pa sem ga en teden navajala tako, da zanalašč nisem vstala in je jokal tako dolgo, dokler ni tako zaspal. Hvala bogu, saj je dosti lažje, če sediš.
Imam v mislih knjigo, ki so jo že priporočali na tem forumu (Brez joka v spanje...), pa jo je tako težko dobiti v knjižnici.

Veliko uspehov ti želim pri navajanju na samostojno spanje. Če boš ubrala kakšno učinkovito tehniko, pa javi, prosim:))

Je pa res, kot je že napisala Jnčika, da gre za izsiljevanje, ne za jok....

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 8:59:46   
Seven*
Jaz nisem cisto prepricana, da gre za izsiljevanje. Se mi zdi, da mu je pac ugodno na rokah, ker je tam toplo in se pocuti varnega. To je pac na nek nacin njegova potreba.. Vse lepo in prav, samo mamice imamo tudi svoje potrebe, vsaj osnovne kot so WC in hrana.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 9:00:07   
L&F&B
Pri meni je bilo tako, da če sem ga nosila, ko še ni bil preveč zaspan in ujčkala, se je pri taki nošnji toliko opomogel, da me je lahko spet gledal kot :angel: in se veselo igral naprej. Zato ga jaz poskušam kar nekako držat aktivnega, šele nato ga uspavam, ko se mi zdi da je orn zaspan. Ne vem pa, če je to pravilno...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 9:01:06   
L&F&B
Oprosti za napake, Luka me moti:duda:!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 9:01:54   
L&F&B
Tako nošenje res lahko traja v nedogled...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 9:07:28   
Jančika_
Pri nas je bila res razlika med jokom in tem izsiljevanjem - čisto drug zvok, druga frekvenca, ni se stopnjevalo, prav slišalo se je, da mu ni hudega, malo se je oglasil in poslušal, če bo reakcija, pa spet čez nekaj časa...potem se je menil sam s sabo, pa malo pokregal...

Je pa vsak otrok drugačen, čisto lahko bi se zgodilo, da bi dobil histerični napad in potem bi jokala tudi jaz in bi seveda popustila...ni univerzalnega pravila...nikjer ne piše, da se ne bo danes ali pa čez en teden to zgodilo tudi pri nas...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 9:13:29   
ZARA
Seven,ne vem...poskusi tehniko dretje do spanja...ce drugo res vec ne pride v postev :zmeden2:...

Jst sicer nimam takih hudih problemov,Zara zaspi brez uspavanja (polozim v posteljo in grem)...ampak sem jo enkrat pustila,da se je drla...me je blo groza...
No in pol se je tko razkacila,da je bruhala iz same togote...pa do sape ni prsla...ma noro...NIKOL VEC!!
:rozica:

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 9:14:02   
Anonimen
Meni je tudi hudo, če se katerikoli otrok joka, ampak jaz bi ga pustila. Tako res ne gre več. Boš še ti zbolela. Za oba bo bolje malo reda. Saj bo verjetno zelo hudo, vsaj pri nas je bilo ene dvakrat. Ampak res je nekje potrebno potegniti mejo. Tako je v življenju.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 9:15:47   
L&F&B
Tehnika kontrole joka, jo poznaš?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 9:27:34   
Anonimen
Seven, poslušaj, zakaj pa ga toliko uspavaš? Morda res v knjigi piše, da otrok potrebuje toliko in toliko spanja na dan, ampak a je Jakob narejen po knjigi? Če vidiš, da ni zaspan, ga ne uspavaj na silo. Ko bo zaspan, bo si tako ali pa tako začel meti očke ali pa zehati. Takrat ga položi v posteljo (jaz ga dam v svojo) in se uleži zraven njega. Ko zaspi, ga pa daj v njegovo posteljo.

Enkrat je Mehurčica rekla, da imajo otroci različna obdobja spanja. In je res. Moj David nekaj časa ni zaspal drugače, kot na zizi. Potem je bilo dovolj, da sem se ulegla zraven njega (in seveda jaz zaspala prej kot on). Nekaj časa je celo sam od sebe zaspal v svoji postelji. Zadnje tri dni (odkar je videl Nejo tako uspavati!!!) pa tudi on hoče zaspat na rokah. Saj ga bo minilo, boš videla.

Mogoče pa bi ga res nehala uspavati večkrat na dan. Če se ti zbudi ob osmih ali sedmih, bo do 12-ih tako zaspan, da bi moral zaspat sam od sebe. Ne ga kar takoj začet uspavat. Boš videla, nehaj se sekirat, koliko ur na dan spi, pa bo začel občutno več spati. Mogoče pa Jakob čez dan vseeno preveč spi in je ponoči potem naspan? Kdo pa pravi, da pri vseh otrocih velja pravilo - več kot spiš, bolj si zaspan?

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 9:34:08   
Seven*
Skutica, Jakob je tako zaspan, da komaj gleda. Ker celo noc ne spi ima velik primanjkljaj spanja. Danes se je zbujal na 3/4 ure ponoci. Mane si oci, zeha, nezainteresiran.. Vsi znaki.

Da bi zaspal ob meni? Ni sans? Na zizi? Ni sans. Zdaj se mi joce v vozicku, ker enostavno ne vem kaj naj naredim. Jakob cez dan spi uro in pol in to je za 6 mesecnega dojencka relativno malo, sploh zato, ker cez noc skoraj nic ne spi.

Uspavati ga poskusam: 1. na zizi, 2. na rokah, 3. v storklji, 4. v posteljici (kjer se vedno samo igra in nic drugage, kaksno spanje kje..), 5. v lupinici (ga zibam), 6. v vozicku.

Verjemi, da sem poskusila prav vse mozne nacine. Ne, on bi bil na rokah, me vlekel za lase in tako spal cimvec casa. Ko bi ga odlozila v posteljico, bi se pa zbudil po 25 minutah.

V primeru, da ga ne uspavam, postane tako zelo nejevoljen, da sitnari, mece stvari na tla in joce. Ker je seveda tako zelo zaspan.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 9:41:45   
Seven*
Aja. Jakob se je danes "zbudil" ob 6.00. Od takrat do zdaj, se vedno ni zaspal. Trenutno bijeva borbo v stilu kdo bo koga. Se je drl 15 minut v vozicku. Zdaj sem ga dala v posteljico in je mir, le igracke je slisat. Vmes nekaj postoka.. Naj poskusa sam zaspat..

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 9:44:22   
Pupica
seven ne vem kaj bi ti svetovala Tia namrč vsak večer točno ob 9h zaspi. 9nebesa

Bi ti pa predlagala knjigo oz.priročnik od Elizabeth Pantly, brez joka v spanec.:ups: Mogoče ti bo kaj pomagalo?:zmeden:

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 9:47:02   
Seven*
To knjigo sem prebrala po dolgem in pocez. Kaksen teden je res zalegla. Potem smo bili spet tam kot na zacetku.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 9:49:46   
L&F&B
Hudo, kaj pa če bi šla kaj ven na sonček, bo takoj zaspal, boš vidla.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 9:51:13   
Seven*
Cele dneve ne morem biti zunaj. To nekako ni trajna resitev. Sem vceraj bila recimo 5 ur zunaj...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 10:12:35   
Joe
Seven, upam da bo tole vredno dobrega branja.

Najprej, Jakob je kronično neprespan in bo že zaradi tega sprva težje zaspal.

Zahtevne tehnike uspavanja, ki jih opravljaš vsak dan, mu te zaspanosti niso popravile.

Mislim, da mu je čas, ki ga preživi s tabo, v veselje, in da zato hoče čim manj spati in čim ga več preživeti s tabo. Priznaj, gre za Jakobovo (otrokovo) ŽELJO, ne resno potrebo. Potrebuje VEČ spanja, kar dokazuje njegova zaspanost.

Ker je še otrok in si TI pametnejša od njega, boš morala TI poskrbeti za njegov boljši spanec. Jakob si ob tvojem asistiranju do sedaj ni pomagal sam.

Mislim, da je edino, kar bo Jakobu pomagalo do več dobrega spanja, to, da mu ne pustiš več, da te prižge kot TV vsakokrat, ko se mu zdi, da še ne bi spal. JAkob je izgubil občutek za dober spanec, za celotni ritem in potek, in ga ne bo spet osvojil brez SVOJEGA truda. Seven, ti mu moraš preprečiti, da bo še naprej delal narobe s tem, ko bo hotel ob vsaki iskri budnosti vstati. Vstati pa hoče, ker je VEDNO tako zabavno, saj je mama vedno v akciji.

MORALA GA BOŠ PUSTITI V POSTELJICI DOKLER NE BO ZASPAL, PA ČE BO TRAJALO 3 CELE NOČI ZAPORED. Ko bo starejši, bo vse neprimerno težje tudi zanj (1 letni otrok je TEPEL svojo mamo, najino znanko).

NE VERJEMI, DA JAKOB SAM NAJBOLJE VE, KAJ JE ZANJ DOBRO. STAR JE 6m.

Izbiraj med naslednjima načinoma privajanja na spanec: a) si v isti sobi z Jakobom, b) si v drugem prostoru. Boljše je prvo, a samo, če se boš znala zadrževati.

Ker je star 6 m in najbrž tudi sicer živahnejši od najinega Vasje, ne bo šlo v treh dneh in ne brez joka. Pričakujem, da se bo Jakob večkrat do kraja zdrl. Morda bo celo bruhal. Pobriši ga, po potrebi zelo na hitro preobleči, preveri da lahko diha normalno in ga pusti v posteljici.

Pri tem ga ponoči pazljivo opazuj, vendar NIKOLI ne popusti (ne zdaj, ne čez dva tedna). Najprej čakaj vse dokler ne odkriješ razlike med zavestnim (hotenim) jokom in nehotenim - včasih je lahko tudi nebrzdani jok čisto hotenega vzroka in prenehanja. Pri tem ugotavljanju raje spusti mimo dva ciklusa, da se ne boš prenaglila v diagnozi (sploh ker si mama! - moja Jana se je zvijala zraven).

Ko odkriješ pravi, iskren jok ali stok, vstani, vtakni dudo, ga samo malo pobožaj (štrih, štrih in konec), podrži roko nad trebuščkom za 5s, in se vleži nazaj. Ponavljaj vztrajno in dosledno, a ne na vsako tožečo kitico - celo podaljšuj svoj čas neukrepanja. Jakob namreč hoče akcijo in čeprav opisano ni isto kot nošenje po rokah, je boljše kot nič. Otroku bo ZELO HITRO jasno, kaj se dogaja, in pričakuj ODPOR. Vztrajaj. Zabavala se bosta podnevi. Ponoči ob tem stiskaj svojega dragega ali pa kakšno večjo plišasto žival.

Takole zaenkrat, ker se že izgubljam. Vsekakor poskusi koga dobiti na pomoč, ker boš morala funkcionirati podnevi in ponoči (kar bolj ali manj počneš že sedaj). Aha, Jakob naj med privajalnim obdobjem NE SPI PODNEVI, vsaj ne več kot poldrugo ali drugo uro.

Seven, če dvomiš, povej. Se bomo pomenili dalje. A slej kot prej boš morala v dobro VSEH storiti nekaj podobnega, in prej ko bo, boljše bo. Ne pusti, da otroci vodijo napačen ritem stvari. Kar bodo še večkrat želeli, ker pač ne ločijo med željo in dobrim. Pomisli na police s čokoladami: vseh ne bo mogel nikoli pojesti. Dobiti mora občutek za pravo mero, kar pa je tvoja naloga, ker si njegov starš. Najbrž mu ne boš kupila 200 kg najrazličnejših čokolad vsak teden, a ne?

Držim pesti in čakam odgovore!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 10:12:37   
Anonimen
Ti ga sedaj kar lepo pusti v posteljici. Če se malo pojoka, mu ne bo nič hudega.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 10:15:51   
Joe
Aha, Seven, še to:

ne boj se njegove zamere. Zanesljivo je ali ne bo ali bo trajala le en dan. Otroci so neverjetno hitri in tudi neverjetno sposobni. Če bo npr. čez dan ugotovil, da ga imaš še vedno enako rada, ti nočne vzgoje ne bo zameril. Boril pa se bo, seveda. Saj se bo tudi kasneje moral potegniti zase.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 10:21:31   
Anonimen
Točno tako, Joe. Ne se bati, da mu delaš krivico in da trpi. On VE, da ga imaš rada, samo meje mu je pa treba postaviti.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   Borbe pred spanjem
24.12.2004 10:48:08   
hartan
Kako znano. Tudi moj Jakob, ki ima devet mesecev je imel enake tezave s spancem.Ima 11kg in ga je bilo vedno tezje uspavati na rokah, pa se to je uspelo le meni, pri mozu se je drl kot sraka. Bila sem ze na tem, da ga pustim jokat v posteljici,pa sem mu dala se zadnjo moznost.Po vecerji ob osmih, ga vzamem v narocje in se crkljava pred tv. On nekaj brunda po svoje, pase mu toplina mojih rok,pocuti se varnega. Potem ga cez kake pol urce popade, da bi malo plazil po sedezni in ker malo oviram z rokami postane kmalu zelo utrujen. Pristavim ga za minutko in ze sladko spancka. Potem ga nesem v posteljico.
Jaz vem, da moj Jakob potrebuje obcutek varnosti in zato joka. Dokler mu bom to fizicno sposobna dajati mu bom. Res pa je, da vcasih prides do tocke,ko bi se se sam najraje zjokal.
Pri nas je to mucno obdobje trajalo celih devet
mesecev,zdaj je koncno bolje in spi do devetih.Cez dan pa dvakrat po urco.
Upam, da sem ti kaj pomagala z mojo izkusnjo,vem kako ti je. Z Jakobi je pac tako:).
lep pozdrav in veliko spanca vama zelim!!!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?