Čudna bolečina v bradavici (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Solero -> Čudna bolečina v bradavici (21.11.2007 16:25:18)

Imam 8 tednov starega fantka in ga polno dojim. Zadnjih 14 dni se mi pojavlja blazna bolečina v desni bradavici, ki jo lahko opišem nekako tako, kot bi mi z britvico rezal, ko vleče. Bolečina ostane tudi kaki dve uri po dojenju, potem izzveni.
Zaradi tega se vedno bolj zatekam k črpanju mleka, ki ga je dovolj, in mu potem dam po flaški.
Ima katera kake podobne izkušnje, kaj bi to bilo, kdaj in če bo nehalo...??
Lepo mi je dojiti in bi rada s tem nadaljevala, ampak ta bolečina je hujša kot porod. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]  Res ne vem, kaj naj.




baja* -> RE: Čudna bolečina (21.11.2007 16:46:31)

Jaz sem imela gljivično obolenje bradavic (mali je imel sor in je okužbo med dojenjem prenesel na bradavice) in je bolelo kot sto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] , dosti bolj kot pri razpokanih bradavicah. Res, fuuuul sem mogla zobe stisnt med dojenjem, še kri mi je tekla, sem prav jokala zraven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] . En mesec sem mazala z Bepanthenom in Lanolinom, komprese gor dajala pa ni nič pomagalo, pol mi je pa G rekla, naj namažem z Daktarinom in v dveh dnevih sem si jih pozdravila. Da nisem prej vedela....




Solero -> RE: Čudna bolečina (22.11.2007 9:46:05)

O, ti revica.
Kakšne vrste mazilo pa je ta Daktarin? Protibolečinsko ali proti glivicam? Midva glivic sicer nimava, tudi razpok na bradavici ni, mene samo boli, boli, boli.
Na levi bi lahko dojila cel dan, desna pa tak problem. Res zoprno.




Anonimen -> RE: Čudna bolečina (22.11.2007 10:31:25)

Jaz tudi nisem imela razpokane bradavice, niti okužbe, bolelo me je pa za znoret[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. In to samo 1 dojka. G mi je rekel, da je to od hiperstimulacije dojke. Jaz sem razumela, da je prišlo do nekakšnega vnetja ali nekaj podobnega zaradi povečane "porabe" in posledično tvorbe mleka... Meni je bolečina izzvenela v približno 2 tednih. Žgalo me je pa tako, kot da bi me eden z razžarjeno iglo špikal globoko v dojko...




Solero -> RE: Čudna bolečina (22.11.2007 10:33:50)

Žabonka, točno tako je. A tebi je potem kar samo od sebe minilo? Upam, da bo tudi meni.




Anonimen -> RE: Čudna bolečina (22.11.2007 10:48:56)

Ja, bolečina je počasi sama ponehala. Je pa trajalo kašnih 10 dni... Očitno se je vzpostavilo ravnovesje in vnetje je minilo. Bolečina se je pa na trenutke selila tudi v ramo in roko... Res ZELO zoprna zadeva. Mene je bolelo tudi, ko se je "delalo" mleko, ne samo ob dojenju. Prav čutila sem kako se "pretaka" in peče... Hm, ne znam drugače opisat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Solero -> RE: Čudna bolečina (22.11.2007 10:56:52)

Hvala žabonka, si me potolažila.
Še vedno me stisne v želodcu ob misli, da moram it dojit, ampak je vseeno tako lepo.




baja* -> RE: Čudna bolečina (22.11.2007 12:44:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Solero

Kakšne vrste mazilo pa je ta Daktarin? Protibolečinsko ali proti glivicam? 


Daktarin je oralni gel proti soru. Če ga [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] dobi, je fajn, da si tut mamica namaže bradavice, da ne faše gljivic.

No zdaj ko sem še Žabonko prebrala, vem o kateri bolečini govoriš - ko se mleko dela. Samo mene v tem primeru ni bolela bradavica, ampak kar cela ziza oz. bolj skelelo in pikalo kot bolelo. Trajalo je pa par dni, verjetno dokler se ni vzpostavilo ravnovesje med ponudbo in povpraševanjem.




kmarija -> RE: Čudna bolečina (22.11.2007 12:52:27)

Sorry k vletavam v temo.
A daktarin gel dobiš na recept ali ga lahko kupiš v lekarni?




baja* -> RE: Čudna bolečina (22.11.2007 12:55:59)

kmarija oboje - dobiš ga na recept, lahko ga pa tudi kupiš brez recepta v lekarni




Solero -> RE: Čudna bolečina (22.11.2007 13:33:34)

Baja*, pravzaprav je tista bolečina, ko se dela mleko, drugačna, bolj kot elektro impulzi in jo čutim dosti bolj rahlo in v obeh dojkah. Vem, kaj misliš, pa ne gre za isto stvar. To, kar mene muči je težava ene bradavice.

Pomislila sem tudi, da je razlog napačno oziroma težje pristavljanje, ker na levi strani lepo prime in dobro vleče, to desno pa nikakor ne zna prijet, ne odpre dovolj ust in potem jo nekako kot slamico potegne v usta, ustnice pa se ne obrnejo navzven kot bi se morale in jih jaz malo popravljam in mu pade vse skup ven in spet vse še enkrat... v glavnem štala, mene pa boli.




kmarija -> RE: Čudna bolečina (22.11.2007 16:29:50)

Hvala baja.-




baja* -> RE: Čudna bolečina (22.11.2007 21:58:28)

ja solero, tista bolečina, ko se mleko dela je res podobna elektro impulzom - si dobro trofla opis[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. No, glede tvoje bolečine pa ti žal ne znam pomagat. Mogoče je res krivo pristavljanje. Ti mu še naprej popravljal usteca, pa tik preden bo zagrabil, ga malo podraži z zizo, da bo bolj na široko odprl, pol mu jo pa hitro not potisni. Sicer pa večji kot bo, močnejši bo in bo tudi bolj izkušen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Jaz sem 2 meseca dojila z nastavkom, ker se mali sploh ni znal prisesat (je nedonošenček), ko je malo zrasel, nama je le uspelo in danes pri 5,5 m se prisesa kot prava pijavka.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
vso srečo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]

kmarija ni za kaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Solero -> RE: Čudna bolečina (27.11.2007 14:15:41)

Sem jaz tudi dala gor nastavek za dojenje in stvar je rešena!!! Hura za nastavke!
Hvala baja




Stran: [1]