Naty*Taja -> RE: KAKŠEN JE POPADEK (21.11.2007 7:33:07)
|
V bistvu je različen samo začetek poroda. Lahko se začne z izlivom vode brez kakršnihkoli popadkov in bolečin, lahko se začne s tipičnimi popadki - bolečina potuje od ene strani trebuha do druge in nazaj,na začetku bolj blago, potem pa zmeraj bolj, lahko se začne s samim špikanjev v križu, al pa tako neko ostro bolečino v križu, lahko se začne z otrdevanjem trebuha, ki postane vedno bolj boleče in ko moraš že orng predihat veš, da je to to. Na koncu pa itak popadki zgledajo pri vseh spontanih porodih kot eni krči, ki ti stisnejo celo maternico in pri tem zategnejo še vse ostale mišice, tak da komaj do zraka prideš in zato moraš tak na hitro dihat kot lokomotiva. Ja dejansko to v večini primerih pomaga. Definitivno pa boš vedla ko bodo pravi popadki. Če se ti bo zdelo, da se katerakoli zadeva od zgoraj naštetih pojavlja v nekem časovnem zaporedju (lahko najprej na pol ure, deset minut, al pa kr na pet in manj) potem je to to. Npr. čas napredovanja pogostosti popadkov je čist relativna in odvisna od primera. Prvič se je pri meni začelo ob 4 zjutraj tak na kake pol ure in se je zelo počasi stopnjevalo, tak da ob osmih še nisem bila ziher, če naj grem v porodnišnico, ali ne. pote okrog enajstih v porodni so bili še vedno samo na pet minut in zelo šibki, tako da so mi dali umetne-ti pa so začeli šopati na pet minut in vsak posamezen je držal približno 10-20 sekund. sliši se malo, sam takrat je bila to večnost [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. No drugič pa mi je ob 23 začel otrdevat trebuh, kot lažni popadki, le da so se pojavljali zelo v zaporedju. ob pol polnoči sem na wc papirju opazila čepek in ob polnoči mi je pred vrati garaže, ko sem čakala dragega, da odda prvega otroka, odtekla voda in potem so popadki začeli šopati na pet minut, tak da sem komaj do porodnišnice prišla - ob petnajst čez dve sem imela pa štručko v rokah... Evo zelo različno zgleda tole, točno kaka bolečina pa to je, boš pa zares vedela, ko boš sama izkusila. Pa manj kot veš in se s tem obremenjuješ, manj boli...
|
|
|
|