|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2oo8
22.12.2007 19:31:50   
Erin
ŠE NEKAJ IZ ZAKONA O DELOVNIH RAZMEJIH(če bo kateri kaj prav prišlo):user posted image

2. VARSTVO DELAVCEV ZARADI NOSEČNOSTI IN STARŠEVSTVA
187. člen
(splošno)
(1) Delavci imajo zaradi nosečnosti in starševstva pravico do posebnega varstva v delovnem razmerju.
 (2) V primeru spora v zvezi z uveljavljanjem posebnega varstva zaradi nosečnosti in starševstva po tem zakonu, je dokazno breme na strani delodajalca.
 (3) Delodajalec mora delavcem omogočiti lažje usklajevanje družinskih in poklicnih obveznosti.
188. člen
(varstvo podatkov v zvezi z nosečnostjo)
V času trajanja delovnega razmerja delodajalec ne sme zahtevati ali iskati kakršnihkoli podatkov o nosečnosti delavke, razen če to sama dovoli zaradi uveljavljanja pravic v času nosečnosti.
189. člen
(prepoved opravljanja del v času nosečnosti in v času dojenja)
(1) V času nosečnosti in ves čas, ko doji otroka, delavka ne sme opravljati del, ki bi lahko ogrozila njeno zdravje ali zdravje otroka zaradi izpostavljenosti dejavnikom tveganja ali delovnim pogojem, ki se določijo z izvršilnim predpisom.
 (2) Če delavka v času nosečnosti in ves čas, ko doji otroka, opravlja delo, pri katerem je izpostavljena dejavnikom tveganja, postopkom in delovnim pogojem, ki se podrobneje določijo z izvršilnim predpisom, mora delodajalec sprejeti ustrezne ukrepe z začasno prilagoditvijo pogojev dela ali prilagoditvijo delovnega časa, če iz ocene tveganja izhaja nevarnost za njeno zdravje in zdravje otroka.
 (3) Če delavka opravlja delo po prvem odstavku tega člena, ali delo po prejšnjem odstavku, pa se z začasno prilagoditvijo pogojev dela ali prilagoditvijo delovnega časa ni možno izogniti nevarnosti za zdravje delavke ali zdravje otroka, mora delodajalec zagotoviti delavki opravljanje drugega ustreznega dela in plačo, kot da bi opravljala svoje delo, če je to zanjo ugodnejše.
 (4) Če delodajalec delavki ne zagotovi drugega ustreznega dela po prejšnjem odstavku, ji mora v času, ko je delavka iz tega razloga odsotna z dela, zagotoviti nadomestilo plače v skladu s prvim, drugim, sedmim in devetim odstavkom 137. člena tega zakona.
 (5) Izvršilni predpis, v katerem se podrobneje določijo dejavniki tveganja in delovni pogoji iz prvega odstavka tega člena, ter dejavniki tveganja, postopki in delovni pogoji iz drugega odstavka tega člena, izda minister, pristojen za delo, v soglasju z ministrom, pristojnim za zdravje.
190. člen
(varstvo v času nosečnosti in starševstva v zvezi z nočnim in nadurnim delom)
(1) Delavcu, ki neguje otroka, starega do treh let, se lahko naloži opravljanje nadurnega dela ali dela ponoči samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.
 (2) Delavka v času nosečnosti in še eno leto po porodu oziroma ves čas, ko doji otroka, ne sme opravljati nadurnega dela ali dela ponoči, če iz ocene tveganja zaradi takega dela izhaja nevarnost za njeno zdravje ali zdravje otroka.
 (3) Enemu od delavcev-staršev, ki ima otroka, mlajšega od sedem let ali hudo bolnega otroka ali otroka s telesno ali duševno prizadetostjo, in ki živi sam z otrokom in skrbi za njegovo vzgojo in varstvo, se sme naložiti, da opravlja nadurno delo ali delo ponoči, samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.
191. člen (starševski dopust)
(1) Delodajalec je dolžan zagotavljati pravico do odsotnosti z dela ali krajšega delovnega časa delavcu zaradi izrabe starševskega dopusta, določenega z zakonom.
 (2) Delavec je dolžan delodajalca obvestiti o začetku in načinu izrabe pravic iz prejšnjega odstavka v roku 30 dni pred začetkom izrabe pravic, razen če zakon, ki ureja starševski dopust, ne določa drugače.
192. člen (nadomestilo plače)
Delavec, ki izrablja starševski dopust, ima pravico do nadomestila plače v skladu s predpisi, ki urejajo starševski dopust.
193. člen (pravica doječe matere)
(1) Delavka, ki doji otroka in dela s polnim delovnim časom, ima pravico do odmora za dojenje med delovnim časom, ki traja najmanj eno uro dnevno.
 (2) Pravica do nadomestila plače za čas odmora po prejšnjem odstavku se uresničuje v skladu s predpisi, ki urejajo starševski dopust.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 951
22.12.2007 19:41:13   
Erin
Jaz sem zelo firbčne narave in če me kaj zanima takoj poiščem pa naj gre zame ali za koga drugega...
Drugače mi ja pa to stopilo v oči:

Fizikalni dejavniki, kadar lahko povzročijo okvaro ploda ali ogrozijo nosečnost:
 a) trki, vibracije, nenadni premiki;
b) premeščanje bremen, težjih od 5 kg;
c) hrup nad 80 dB - velja za splołni hrup na delovnem mestu zaradi drugih proizvodnih virov v okolici
delovnega mesta in nad 55 dB- velja za hrup na delovnem mestu zaradi neproizvodnih virov (ventilacija
klimatizacija, sosedni obrati, hrup prometa ipd.).
d) ionizirno sevanje;
e) izreden mraz ali vročina;
f) nefiziološki gibi in položaji; potovanje.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 952
22.12.2007 19:43:25   
naty13
Jaz sem delala lažja fizična dela kar polovico nosečnosti. Pol sem pa počasi nehala, postopoma. Gajka samo ne pretežkih stvari dvigovat pa bo vse ok. Jaz nisem še vedela da sem noseča, pa smo šli v gozd drevesa podirat, pa veje sem vlekla. Pa me je 14 dni bolelo v spodnjem delu trebuha in križ. Pa mi ni blo nič jasn. Naredim test in +. Hočem povedat da me je 14 dni mal bolj bolelo, bolj sem čutla širjenje maternice kot zdaj. Sem se mogla kar dol uležt. Če ne boš pretiravala, nima kaj bit.

Ko ste pa že pri hrani, mi pa diši pica, makarončki, rižota, salamce - ki jih drugače bolj malo jem, pašteta, juhice,.... Če pa pojem mal čokolade, mi pa kar slbo rata, pa kašni piškoti, pa marmelada. Vse sladko odpade, tako kot v prvo. Paše pa slano in kislo. Namesto solatke kar peso jem. Da ne bo prenizek hemoglobin. Če mi je pa mal slabo pa kar en štamperček pesinega soka popijem pa sem čez 10 minut kot nova.

Erin ti si pa pridna pri teh člankih. Jih kar z rokava stresaš, ko jih tako hitro pripopaš na našo stran. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moj bo zdej kmal notri prišel, pol pa po pico skoči. mjammmmmmiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. user posted image user posted image user posted image

pa pa

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 953
22.12.2007 19:47:46   
Erin
Jaz pa edin ne vem kako bo pri delu v vrtcu saj bom veliko dvigovala ker sem v jaslih in imam 6 otrok ki ne hodijo plus tega jih je vse (13 komadov) treba na previjalno dajat in nekateri kar brcajo pa sem jim že rekla da ne smejo da me boli pa so eni tako nagajiviuser posted image user posted image user posted image
Če ne bom pa šla s koncem januarja v bolniško saj imam samo do takrat pogodbo in je možno da mi sploh ne bodo podaljšali ker sem noseča...ampak mislim jim pa povedat, če bi bilo kaj narobe da bi vsaj vedeli.

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 954
22.12.2007 19:50:14   
Erin
Meni tud ni pasalo sladko skoraj en mesec sedaj mi pa že kak teden spet, ampak en moment ful, drug moment pa nič pa gledam kje je kaj kislega. Me zanima če moje razpoloženje tud tko niha kot okususer posted image user posted image user posted image   bogi moj...

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 955
22.12.2007 19:50:37   
naty13
Erin jaz bi na tvojem mestu šla na bolniško, ker je res prehuda dvigovanje vseh otrok. Jaz dobro vem kakšen je postopek od jutra do večera. Jaz ga čimmanj dvigujem oziroma ga počasi dvignem. Ti maš pa celo vojsko. Ne tvegat, za tvojega user posted image  gre.

pa pa

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 956
22.12.2007 19:54:24   
naty13
Razpoloženje v moji prvi nosečnosti je bilo ok. Sem bila polna energije, nasmejana, v pričakovanju, nič me ni zmotilo. Z mojmu se nisva niti enkrat skregala, tud manjšega prepirčka ni bilo.... Kar žarela sem od sreče. Kako ne bi, če pa je v ,meni rasel pikec. Ko sem ga pa držala v naročju, mi je pa moj reku, da sem taka kot da ne bi pred 10 minutami rodila. Nič zmatrana, dobre volje, brez bolečin. Ko bi šlo tudi zdaj gladko, brez zapletov in bi bil user posted image  zdrav.

pa pa

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 957
22.12.2007 20:07:13   
Erin
res si imela lepo nosečnost in poroduser posted image ...da bi vse imele takega avgusta, bi bilo fajn, tako se vsaj z lepšim občutkom prepustiš novorojenemu otročku in doživljaš vse kar je bilo v zvezi z nosečnostjo in porodom v lepi luči.
Nekatere žal nimajo te sreče in se jim vse zameri in nočejo nikoli več tega skozi...ampak jaz sem si rekla, da ni važn kaj bom dala skozi, enega samega ne bom imela, hočem veliko družinouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , in ko jo bom imela bo tudi vsa bolečina in odrekanje preteklost.user posted image

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 958
22.12.2007 20:09:41   
lana777
O, punce krasne ste.
Hvala za pozdrave in lepe željeuser posted image

Tako lepo je, ko razen naju še nihče ne ve,
tu pa najdeš ravno prave besede ...

Sedaj pa rabim že nasvetuser posted image  -

zelo rada se ukvarjam s športom, pozimi vsak dan npr. vozim sobno kolo.

Seveda sem zdaj v zadnjem tednu sploh pozabila na to rutino od

vsega razburjenja. Kaj pa zdaj? Moram nehat?

Vsak trenutek mine. A v nas ostanejo tisti, ki nas delajo boljše in srečnejše. Taki postanejo neminljivi.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 959
22.12.2007 20:11:16   
naty13
Ja res sem imela lepo nosečnost. Pa še bušija sem mela majhnega, zredila sem se pa tudi samo 11 ali 12kg. Se je vse lepo porazdelilo po telesu tko da se ni niti opazilo toliko. Trebušček pa kar mal  pogrešam, mi je bil všeč. Edino zadnji mesec sem pa res trpela. Sem ga nosila čisto spodaj spredaj in mi je tko dol prtiskalo, da nisem mogla prav dolgo sedet, ko me je brcnil, sem mela občutek da mi bo ravnokar roka ven pogledala. Neprijeten občutek.

pa pa

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 960
22.12.2007 20:12:54   
naty13
Mislim da sobno kolo ni ovira, samo tempo zmanjšaj. Sem se peljala s kolesom v trgovino ko sem bila 7 mesecev noseča. Mislim da ni problem, le počasi.

pa pa

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 961
22.12.2007 20:23:29   
Erin
Res napišem cel post pa mi napiše I'm sorry...da kar popeniš...
u glavnem Lana živjo! Lepo da si nas prišla pogledat.
Vse kar je v zvezi s športom naj bo  zmerno, predvsem naj pulz ne prekorači 140 udarcev na minuto, pa plavaje odsvetujejo do konca 3 meseca pa še potem naj bi uporabljale tampone za večjo varnost pred okužbami.
Mislim da ni panike, ti kar kolesari, samo malce bolj počitniško turo uvediuser posted image

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 962
22.12.2007 20:28:41   
naty13
Plavanje v bazenih odsvetujejo za celo nosečnost - korirana voda, bakterije,.... Midva sva se pogovarjala, da bomo šli marca verjetno v toplice, ker z morjem verjetno ne bo nič. Tamavček pa uživa v vodi in na toboganih. Bom pa na ležalniku ležala, pa mal tračke brala, pa mal se bom relaksirala pa bo. Kaj pa ve? Greste kaj na morje, zdaj ko veste da boste avgusta user posted image

pa pa

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 963
22.12.2007 20:30:25   
naty13
Pravkar me je moj klical, da s pico ne bo nič, ker je tak dren da bi bilo predolgo za čakat. Pa sploh ne vem kaj naj papcam. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

pa pa

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 964
22.12.2007 20:31:16   
Erin
naty - plavanje odsvetujejo nosečnicam  ki imajo krvavitve, rizično nosečnost, ter tistim so bile že pred tem podvržene gin. okužbam...je bilo ravno prej na popu na viziti, drugače je pa še celo priporočljivo, ker treniraš mišice in ne obremenjuješ sklepov..

(odgovor članu naty13)
Neposredna povezava do sporočila: 965
22.12.2007 20:32:18   
Erin
Pokliči HALO PICAuser posted image   Ziher imate kako ki vozi do vašeka domeka.user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 966
22.12.2007 20:34:26   
Erin
Evo za vse športnice kaj lahko počnejo v nosečnosti:user posted image user posted image user posted image
http://www.fsp.uni-lj.si/kondric/Teksti%20na%20net/nosecnice%20-%20Otocec.pdf

evo pa tukaj na ringaraji so klepetale glede plavanja

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1033874

naty, mislim da boš mirno lahko šla tudi ti plavatuser posted image
na www.med.over.net sem pa našla tudi ta odstavek:

Ali se je pomembno pripraviti na nosečnost in porod tudi telesno?

Da. Čim bolje boste telesno pripravljeni, bolje se boste počutili, po porodu pa se vam bo hitreje povrnila prejšnja postava. Če ste vedno uživali v športu, ga lahko gojite tudi med nosečnostjo. Seveda s pametjo. Ne ukvarjajte s z športi, kjer si lahko poškodujete spodnji del trebuha, na primer z jahanjem, smučanjem ali smučanjem na vodi. Najbolj imeniten in v nosečniškem stanju primeren šport pa je plavanje.

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 967
22.12.2007 20:40:55   
Erin
Pa še to sem našla:

http://www.aktivna.si/sporti/plavanje/vadba_v_vodi_tudi_za_nosecnice-5514.aspx

Me mika da bi šla tudi jaz na kakšen tak tečaj v vodi za nosečnice  pa mislim da v našem koncu tega niuser posted image , v Lj se pa ne bom vozila

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 968
22.12.2007 20:44:06   
Erin
Jaz bi šla tudi v toplice za kake tri dni, ampak potem po končanem 3 mesecu, mogoče me bo zamikalo tudi morje za kak dan, odvisno od financ in časa mojega user posted image . Katere toplice kaj priporočate?

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 969
22.12.2007 20:53:00   
naty13
Mi smo hodili v čateške, nazadnje smohotli v atomske ker mi je kolegica pohvalila, pa je blo zaseden, tako da gremo verjetno kar v atomske.

Erin sem se že lepo napapcala - sirček, narezek, pršut in rdeča pesa

Zdaj me bo pa moj user posted image  mal pocrkljal. Potem pa pridem mal pogledat.

Aja glede plavanja odsvetujejo toplice. Vem pa da je plavanje priporočljivo. Sem kar veliko plavala na morju, ko sem bila ravno 20t noseča. Je bilo prav fajn.

Se beremo kasneje.

pa pa

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 970
22.12.2007 22:19:48   
Anonimen
Lep pozdrav drage moje avgustovke!!!!
Hvala za ćestitke!!!!
Danes sva si privošćila romantićen izlet na Dunaj in pa še v Graz,naša banda pa je ostala pri tašči user posted image .
Tko je bilo lepo user posted image .Kupila sva božična darila za naše hudičke.Tavelik je dobu novi mobitel,drugi sin pa dobu prenosni PlayStation (v MEDIASVET stane samo 200E),hčerkica pa Barbi hiško in Rokset punčko,tamala pa Bebiborn voziček,dojenčka in enga VEEEELLLLIIIIIIIKKKKANSKEGA plišastega psa  user posted image . No naj še povem to, da dve kave z mlekom stanejo (v Graze) 4E 60C majko milo,pri nas pa je samo 85c (ena). Aja,pa v Tojs sva šla,joj punce kake fajn vozičke majo tam user posted image ,pa vso kaj češ in kaj nočeš user posted image majo,izbira je super user posted image ,priporočam.

Na morje,defenitivno,bomo šli,tam nekje julija,že mamo rezervirano,14 dni,Hrvaška-Zaton.Letos smo bili in drugo leto isto gremo tja,Zaton je raj za otroke!!!!

V toplice hodimo tudi in (če sem user posted image ) samo si dam tampon in gremo,plavanje za user posted image -je super.

No tkole,nakratko user posted image

Pa dobrodošle vse nove user posted image !!!!!

L.P.ANONIMNAuser posted image

(odgovor članu naty13)
  Neposredna povezava do sporočila: 971
22.12.2007 22:25:21   
Anonimen
Punce, pozdravljene spet po nekaj dneh.

Vidim, da me niste nič pogrešale, jaz pa sem vas, ampak sem bila v bolnici in nisem mogla do interneta.

Moram vam povedati, da je rjav izcedek pri meni že drugič v času šestih mesecev pomenil spontani splav.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Včeraj sem imela abrazijo.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Psihično sem sesuta. V bolnici sem bila od torka zvečer. V četrtek zvečer je mojemuuser posted image še utripal srček, v petek zjutraj ne več.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Nočem vas strašiti, ampak ne se tolažit s tem, da je rjav izcedek, četudi je svetle barve manj nevaren in da je nevarna samo sveža kri. Že dvakrat sem imela ss, povod je bil rjavi izcedek. Sploh ne vem, s čim sem si to zaslužila.user posted image user posted image

Erin, prosim briši me iz seznama. VSEM VAM PA ŽELIM VSE NAJ, NAJ!!!!!!

Adijo punce!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu naty13)
  Neposredna povezava do sporočila: 972
22.12.2007 23:00:20   
sonček33
urskaj - zelo mi je žal za tvojo izgubo. Ne morem si predstavljat tvoje bolečine. Pošiljam ti objem in upanje za naprej. Bodi močna.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 973
23.12.2007 7:32:53   
sayuri
urskaj user posted image user posted image user posted image  zelo dobro vem, kaj prestajaš, saj sem šla 2x skozi to. ZAto me je tako zelo zelo strah. Punca, naberi si novih moči, izkoristi tele praznike za razvajanje v dvoje, preženi stran slabe misli in se tolaži s tem, da nekaj ni bilo ok. Narava že ve. Drži se in pridi nas še kaj pogledat user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 974
23.12.2007 9:02:45   
naty13
Urskaj zelo mi je žal za tvojo pikico. Pošiljam ti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Ja to je strah in trepet user posted image . Naj te tvoj lubi razvaja in crklja v teh prazničnih dneh. Sem zdej zjutraj prišla mal pogledat kaj se dogaja tu gor, pa takoj slaba nivica. Upam, da tega ne bo več.

Ko smo pa že pri darilih, sva pa midva tamalmu kupla tovornjačka s kiprejem, pa bundo za drugo leto v H&M, pa copatke za v vrtec, sem vidla da so mo že čisto na tesno. Zraven bom pa dala kakšno liziko in kinder čokolado.

pa pa

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?