prometrium (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

maja24 -> prometrium (20.11.2007 19:38:48)

A mogoče kera ve a se Prometrium da dobit tut v Avstriji al ga majo sam v Italiji.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.11.2007 19:46:52)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

PAJO -> RE: prometrium (20.11.2007 19:55:45)

kaj je to,zakaj se to uporablja,hvala,ana

Anonimen -> RE: prometrium (20.11.2007 20:01:30)

Jaz sem plačala za Utrogestan v Mariboru 8 evrov.

ajam27 -> RE: prometrium (20.11.2007 20:20:30)

Če se ga dobi v AUS ne vem. Meni ga je predpisal G v Postojni in me poslal ponj v lekarno v ITA k dr. Čermelju (Via de Prosecco 3; Opčine).Mogoče zato, ker je bilo bliže.
Tudi sama nisem G nič vprašala kakšno funkcijo prometrium ima.Mi je pa potem tiara123 prijazno razložila, za kaj pomagajo:"to so tablete za dodajanje progesterona po ovulaciji, če rumeno telesce ne deluje pravilno!"

GoYa -> RE: prometrium (22.11.2007 12:36:22)

Prometrium se dobi samo v I, v A pa Utrogestan. Sta pa to isti zadevi (pač progesteron).

Maja24 pa ga jemlje kot podporo plodu v nosečnosti (za tiste, ki ste spraševale, zakaj se uporablja). Ga pa predipšejo tudi za kaj drugega.

Tiara123 -> RE: prometrium (22.11.2007 14:02:17)

IZVIRNO SPOROČILO: ajam27

Če se ga dobi v AUS ne vem. Meni ga je predpisal G v Postojni in me poslal ponj v lekarno v ITA k dr. Čermelju (Via de Prosecco 3; Opčine).Mogoče zato, ker je bilo bliže.
Tudi sama nisem G nič vprašala kakšno funkcijo prometrium ima.Mi je pa potem tiara123 prijazno razložila, za kaj pomagajo:"to so tablete za dodajanje progesterona po ovulaciji, če rumeno telesce ne deluje pravilno!"

Me veseli, da sem pomagala
Meni ga je tudi G predpisal in sem ga šla iskat v Italijo. Kot rečeno, v Italiji je to Prometrium, v Avstriji je Utrogestan, v Sloveniji pa Dabroston (čeprav ta očitno ni toliko učinkovit, saj nas sicer ne bi pošiljali v Italijo oz. Avstrijo.)

Vsi pa so torej za isto stvar...

Tiara123 -> RE: prometrium (22.11.2007 14:12:51)

IZVIRNO SPOROČILO: GoYa

Maja24 pa ga jemlje kot podporo plodu v nosečnosti (za tiste, ki ste spraševale, zakaj se uporablja). Ga pa predipšejo tudi za kaj drugega.

Ja, uporabljajo ga tudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], z istim razlogom, da dodaja hormon progesteron v prvi tretjini nosečnosti, saj pomanjkanje progesterona lahko povzroči ss.

Stran: [1]