**Češnjica** -> ZASKRBLJENA SLADKORNA BOLNICA (23.12.2004 1:01:53)
|
Pozdravčki vsem nosečkam!! Moram malo pojamrat, da se bom bolje počutila. Mogoče bom celo dobila kak odgovor z vaše strani. Konec oktobra je ginekologinaj odkrila, da sem dobila nosečniško sladkorno bolezen. Sladkor ni bil zelo visok (8), a vseeno mi je predpisala dieto. Po enem mesecu na ponovnem pregledu pri ginekologinji pa me je le ta malo prestrašila. Obseg trebuščka pri otroku je bil v 30 t. nosečnosti primerljiv z 33. t. nosečnosti. Takrat me je g. napotila na Polikliniko v Diabetološko ambulanto k dr. Tomažičevi. Tam so mi predpisali dieto z 7,5 MJ + D. Sladkor je bil na pregledu super, po jedi 5,5. Čez tri tedne od zadnjega gin. pregleda sem bila zopet naročena pri gin. In glej grozo. Otrok je v treh tednih pridobil na obsegu trebuščka za 6 tednov. Ne vem kako. Res ne. Ne bi rekla, da se nažiram. Držim se diete. Torej pri mojih 33 t. nosečnosti, je bil otrok velik za 39. t. Si predstavljate??? :zmeden::zmeden::zmeden: To gin. ni bilo všeč in napotila me je v ljubljansko porodnišnico na UZ, da podajo mnenje tudi oni. Na tem pregledu sem bila včeraj 21.12. UZ mi je delala dr. Blejec Tanja - zelo prijazan ženska. Otrok je sedaj velik že za 40. t. nosečnosti. Vse bi bilo lepo in prav, če otročku nebi pretilo toliko nevarnosti. Pravijo, da posteljica raste počasneje od otročka in lahko se zgodi, da mu zmanjka prostora.:((:((:(( Si rajši ne predstavljam, kaj se zgodi v tem primeru. Otročkova pljučka še niso razvita oz. zrela. Sicer je kritičen le še en teden, a gin. pravi, da pri sladkornih bolnicah je lahko tudi še teden več. Sedaj moram počakati do ponedeljka, ko sem naročena na PDC - merjenje sladkorja. Če bodo izvidi slabi dobim inzulin, vsaj tako sem razumela gin. Potem bomo videli kako naprej. STRAŠNO ME SKRBI. NEIZMERNO SI ŽELIM NAŠE MALE PIKICE. KR UMRLA BOM, ČE BO KAJ NAROBE. Ne vem kaj nas čaka. Potihem si želim, da bi mi porod čim hitreje sprožili, ker je s tako polno glavo okrog zelo težko hoditi. Življenje se mi je za trenutek ustavilo in ure in dnevi se neznansko vlečejo. Vsake brce v trebuščku, ki je ogromen, sem neizmerno vesela.:bravo::bravo: Najrajši bi videla, da otrok neprestano brca, tako se vsaj malo pomirim, da je z njim vse v redu. Oprostite mojim zmedenim mislim in dolžini napisanega. Upam, da ste razumele, kaj želim deliti z vami. Če se je katera izmed vas, kdaj srečala s podobno situacijo, naj mi prosim napiše, kako se je vse odvijalo pri vas. Mogoče pa ste slišale za koga s podobnim problemom.......... Prosim, pazite svoje srčke in nase. Vsem želim lepe praznike!!! Češnjica 34 t.
|
|
|
|