Kaki-sadež (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke



Sporočilo


LIDJOČKA -> Kaki-sadež (20.11.2007 12:33:00)

Kaj naj naredim, da bi čim prej dozorel?




Ninica -> RE: Kaki-sadež (20.11.2007 12:35:23)

kakšne ga pa imaš? navadnega? ali vanili kaki? Ker ta vanili je zrel takšen trd. Navaden pa mora biti prav mehak drugače imaš v ustih tak trpki okus.




LIDJOČKA -> RE: Kaki-sadež (20.11.2007 12:38:29)

Imamo navadnega, pa se noče in noče zmehčat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Ninica -> RE: Kaki-sadež (20.11.2007 12:43:34)

imaj ga zunaj, ne v hladilniku. Mogoče bo pa kaj toplota pripomogla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




bamby -> RE: Kaki-sadež (20.11.2007 12:46:47)

Jabolka daj zraven, pa se bo hitro umehčal. Pa ne jih v hladilniku imet, ker zavira zorenje.




vrabček -> RE: Kaki-sadež (20.11.2007 12:47:13)

Odtrgat je treba "pecelj", tisto na vrhu, da ko zori ne gnije. Potem pa ga daj v zabojček, tako da se med sabo sadeži ne bodo dotikali. Pod ta zaboj s kakiji daj zaboj jabolk. Zorijo pa naj kakiji v suhem, ne preveč toplem prostoru. Čez teden - dva bodo zreli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Aja, pa ko zorijo, postajajo mehki je boljše če se jih ne stiska, ker če ga stisneš s prstom (da probaš če je že mehek) bo postal črn na tistem mestu - ni panike, samo zaradi estetike - te črne fleke.




Mala_princeska -> RE: Kaki-sadež (20.11.2007 13:03:39)

"Prihajam
iz Azije. Najbolj mi ustreza vreme ob morju. Ko me odtrgaš z veje, bodi potrpežljiv. Previdno me položi na varno, da se ne potolčem. Pri sobni temperaturi bom v dveh ali treh dneh lepo zmehčan in slasten. "

O kakiju:
http://www.mladinska.com/tema.aspx?nodeid=3460&docid=310065





Mešamdrek -> RE: Kaki-sadež (20.11.2007 13:04:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

"Prihajam
iz Azije. Najbolj mi ustreza vreme ob morju. Ko me odtrgaš z veje, bodi potrpežljiv. Previdno me položi na varno, da se ne potolčem. Pri sobni temperaturi bom v dveh ali treh dneh lepo zmehčan in slasten. "

O kakiju:
http://www.mladinska.com/tema.aspx?nodeid=3460&docid=310065




Jaz sem pa mislila,da ti prihajaš iz Azije.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Mala_princeska -> RE: Kaki-sadež (20.11.2007 13:06:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Mešamdrek

IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

"Prihajam
iz Azije. Najbolj mi ustreza vreme ob morju. Ko me odtrgaš z veje, bodi potrpežljiv. Previdno me položi na varno, da se ne potolčem. Pri sobni temperaturi bom v dveh ali treh dneh lepo zmehčan in slasten. "

O kakiju:
http://www.mladinska.com/tema.aspx?nodeid=3460&docid=310065




Jaz sem pa mislila,da ti prihajaš iz Azije.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek.gif[/image] He he....




E_jen -> RE: Kaki-sadež (21.11.2007 6:46:54)

Najbolj enostavno je, da daš nekaj kakijev v plastično posodo, zraven daj eno jabolko. Posodo trdno zapri in kakiji bodo dozoreli v 2 do 3 dneh.

Če daš celo gajbico nad jabolka boš imela preveč kakijev naenkrat zrelih




LIDJOČKA -> RE: Kaki-sadež (23.11.2007 10:25:09)

Hvala vsem za nasvete, zdaj smo v fazi čakanja...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Nasy -> RE: Kaki-sadež (23.11.2007 10:45:44)

jst mam pa tolko zrelih, da komaj dohajam jest, jih bom kr v skrinjo popokala za marmelado




Stran: [1]