nu_tella -> prekinitev pogodbe - javna uprava (20.11.2007 10:41:34)
|
Pozdravljeni, moja situacija je taka. V trenutnem podjetju sem v odpovednem roku. Z novo službo (za določen čas) naj bi začela s 1.12. in sicer v javni upravi. Z ministrstvom sem podpisala predpogodbo (podpisala sem jo samo jaz) pravo pogodbo naj bi pa dobila šele na dan začetka zaposlitve, ampak so mi v kadrovski ministrstva rekli, da je zavezujoča za obe strani. V njej je tudi člen, ki pravi da se pogodba razveljavi, če prvi dan delavec ne nastopi dela. Problem je pa sledelči: danes sem bila na razgovoru za delo v bančnem sektorju (tudi za določen čas), kar je dosti bolj nadaljevanje mojega dosedanjega dela in tudi mojih poklicnih želja, s čemer se z delom v javni upravi oddaljim od njih,... če povzamem, kakšne so pravne posledice, če ne nastopim dela v javni upravi (razen tega da se zblamiram :/ ). Ali je tako enostavno, da 1.12. ne pridem delat in to je to (seveda prej pokličem v kadrovsko in tako, ne da kar nebi prišla) ali me lahko kakorkoli sodno preganjajo. če mi bo katera znala pomagati bom zelo vesela. Lep dan vsem.
|
|
|
|