ŽELJA2 -> bolniška nad 30 dni (20.11.2007 8:07:36)
|
Zdravo, vrjetno tole paše kam drugam, pa se mi tut sanja ne kam, sej še vprašat ne vem če bom znala. Bi me pa verodostojen odgovor zelo pomiril, zato hvala v naprej. No takole: v bolniški sem bila zaradi nosečniških težav malo dlje od 30 dni, zato sem se srečala z komisijo, ta mi bolniške ni podaljšala in tudi vse pritožbe zavrnila. Če prav razumem si do 30 dni v breme delodajalca naprej pa države tudi v primeru bolniške iz naslova nosečnosti? Potem sem bila od zaključka bolniške en teden na dopustu, sedaj sem doma zaradi prehlada. Se pravi sem še vedno v bolniški vendar iz drugih razlogov. Sedaj pa me zanima, če me lahko da ginekologinja ponovno na bolniško neprekinjeno po virozi ali moram vmes ponovno v službo in ZA KOLIKO DNI? Da se izognemo komisiji, ker nočem imeti več opravka z njimi. A me kera razume?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] V bistvu me zanima, če se menjajo razlogi za bolniško a potem teh 30 dni ne velja ali vseeno padeš v komisijo. Naprimer: od 01.08.2007 do 20.08.2007 viroza od 21.08.2007 do 20.09.2007 krvavitve v nosečnosti Komisija ali ne? In če je komisija koliko dni vmes moraš biti deloven (1, 2 ali 10,...) da ti to štejejo za prekinitev bolniške. Predvidevam, da potem tudi ostajaš ves čas v breme firmi? Zakaj sprašujem? Zato ker mi ginekologinja svetuje bolniško in počivanje, pa mi kot vidite država to ne omogoči in morm zdej tkole kombinirati z dopusti in nadurami(še dobro da imam nekaj tega, kar bi morala tako ali tako pokoristiti) in prekinjati bolniško, da lahko ostajam doma. Hvala vsem za mnenje, še bolj pa bom vesela konkretnega odgovora, če se kdo vrti v teh krogih in je seznanjen s tem sistemom.
|
|
|
|