Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Prekratek materični vrat !? 22.12.2004 20:04:29
|
|
|
|
pegica
|
Dober večer vsem! Tako sem si želela bolniško, da sem jo zdaj dobila. Toda na način, katerega si nisem želela. To je dokaz, kakšno moč ima beseda. Nikoli ne smeš nečesa reči, če ne misliš res tako. Kajti...situacija je sledeča: Danes sem bila na UZ in mi je zmerila tudi materični vrat. Namreč že dva tedna me boli v predelu levega jajčnika. Na UZ - z otročkom vse v redu. Samo materični vrat imam malce prekratek, zato mi je G. predpisala strog počitek. Ali mi katera zna povedati, kaj to pomeni? Sicer imam v petek kontrolo, toda kdo bo zdržal do petka! Zanima me, kakšne so lahko posledice? Jaz bom vsekakor pazila na to, da čimveč počivam. Prosim, povejte mi svoje izkušnje... Mimogrede - v trebuhu mi skozi nekaj kruli, kot bi se mi nekaj pretakalo. Pa ne kruli od lakote. Kaj bi to lahko bilo? Ima še katera podobne simptome. Sicer me nič ne moti, če je to normalno. Samo preverjam. LP Pegica
|
|
|
|
Prekratek materični vrat !? 22.12.2004 21:17:01
|
|
|
|
patty
|
Draga Pegica, o prekratkem materničnem vratu se govori takrat, ko je ta krajši od 15 mm (povprečna dolžina je cca. 38 mm). Pri tem je težava lahko prezgodnji porod (pred 32. tednom). Nekaterim pomagajo s cerklažo (vstavitev nekakšnega obročka, ki zadržuje plod (?)), v vsakem primeru pa je potrebno mirovanje (stalež). Toliko o tem vem jaz, kaj več (in bolj natančno) pa ti bodo gotovo napisale bolj izkušene nosečke ali mamice. Veliko sreče, užitkov ob zasluženem "dopustu", predvsem pa čim manj skrbi.:rozica: Pozdravček od Patty:sloncek:
|
|
|
|
Prekratek materični vrat !? 23.12.2004 7:43:07
|
|
|
|
speli
|
punca moja počivaj ne naprezaj se, predvsem pa ne dviguj težkih predmetov. Jaz žal nimam teh izkušenj jih ima pa moja zelo dobra kolegica,ki je od 3 meseca že na bolniški iz istega razloga. Uglavnem počivanje ne naprezanje in kolikor jaz vem nič spolnih odnosov...koliko je pa hudo je pa odvisno od velikosti..lahko ti naredijo tudi ciklažo vendar v tem primeru pa moraš strogo počivat.. če hočeš sebi in otročičku dobro se pazi.. LP Špela
|
|
|
|
Prekratek materični vrat !? 23.12.2004 7:43:08
|
|
|
|
speli
|
punca moja počivaj ne naprezaj se, predvsem pa ne dviguj težkih predmetov. Jaz žal nimam teh izkušenj jih ima pa moja zelo dobra kolegica,ki je od 3 meseca že na bolniški iz istega razloga. Uglavnem počivanje ne naprezanje in kolikor jaz vem nič spolnih odnosov...koliko je pa hudo je pa odvisno od velikosti..lahko ti naredijo tudi ciklažo vendar v tem primeru pa moraš strogo počivat.. če hočeš sebi in otročičku dobro se pazi.. LP Špela
|
|
|
|
Prekratek materični vrat !? 23.12.2004 8:45:27
|
|
|
|
Grascakinja
|
Vidiš, vse smo tako upale, da boš zaradi tiste :pujs: od šefa lahko šla na bolniško... nobena pa si ne želi, da iz takega razloga. Sicer ti o prekratkem meterničnem vratu ne vem povedati nič, samo toliko se oglašam, da ti izrazim sočutje in podporo. Upam, da bo vse dobro! Pupa
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?