Pogrevanje rižote (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Veverička -> Pogrevanje rižote (19.11.2007 11:16:05)

z morskimi sadeži? Se to lahko? Včeraj sem jo delala pa je tako dobra, da mi jo je res škoda stran vrečt.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Je pa iz teh mešanih morskih sadežev (školjke, lignji, gamberi, pa neka imitacija rakovega mesa)
Sodelavka mi je rekla, naj samo školjke ven poberem, zdaj pa ne vem.
Ve katera? Bom hvaležna za info![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Pogrevanje rižote (19.11.2007 11:18:45)

Jaz ne bi.
Ampak samo zato, ker mi morska rižota tako zelo smrdi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Pogrevanje rižote (19.11.2007 11:19:02)

Jaz je ne bi.




Anonimen -> RE: Pogrevanje rižote (19.11.2007 11:21:44)

Zadnjič sem po TV videla (in slišala), da se že riža ne sme pogrevat. Nekaj v tem smislu, kot pri špinači, da se sprostijo neke snovi, ki so škodljive. Za morske sadeže pa ne vem, ker meni to tako blazno smrdi, da se ne da povedat.

A to o pogrevanju riža katera kaj več ve, ker jaz sem samo konec oddaje ujela?




Peteršilj -> RE: Pogrevanje rižote (19.11.2007 11:50:53)

Ponavadi se kaj takega ne pogreva, ampak po gostilnah še marsikaj drugo pogrevajo par dni-gobova juha, restan krompir...Preverjeno!!!!
Jaz tudi ne bi, če glih mam morske sadeže ful rada.




Barbs -> RE: Pogrevanje rižote (19.11.2007 11:52:05)

Meni sicer (če pustimo pri miru morske sadeže kot take) tehnično ni jasno, kako bi to izvedla?
V mikrovalovni? Ker drugače si težko predstavljam, kaj si imela v mislih pod pogrevanje.
Drugače pa menim, da že  iz estetskih razlogov ne bi bilo ravno pametno. Ker to ne bo rižota , ampak en.... žmukelj?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Razen če ti ni izrecno všeč pocasti riž...

Potem so pa tu še naslednja vprašanja :

-si imela rižoto čez noč v hladilniku vsaj
-a si jo kuhala iz navadnega ali dolgozrnatega riža
-a so bili morski sadeži sveži al zamrznjeni preden si jih dala not...

pa take....

v glavnem, jaz bi z včerajšnjo rižoto osrečila kakšno slučajno mimoidočo hiperlačno mačko
ali pa
.
.
.
.
.
.
.
.
straniščno školjko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley14.gif[/image]




Anonimen -> RE: Pogrevanje rižote (19.11.2007 11:52:44)

A to o pogrevanju riža katera kaj več ve, ker jaz sem samo konec oddaje ujela?


Pri nas smo ga vedno od kosila za večerjo, recimo, je bil veliko boljši, tak malo popečen. Če pa je škodoval, pa ne vem. Mogoče mi je pa ravno to [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Strawberrie Cherrie -> RE: Pogrevanje rižote (19.11.2007 12:01:24)

bistvo shranjevanja riža je,da se vedno mora shranit v hladilnik in ne sme počakat recimo kar na štedilniku čez noč,niti par ur,ker zelo hitro razvija bakterije,katere lahko povzročijo prebavne težave.
če pa je riž v hladilniku,primerno ohlajen,pa se lahko znova spet pogreje. ni tako kot špinača.




Barbs -> RE: Pogrevanje rižote (19.11.2007 12:04:18)

Ja, to drži, da se ga lahko shrani, riž kot tak.  Jaz poleti skuham več riža in ga hranim v hladilniku tudi dva dni. Ampak je "čisti" riž, samo kuhan in soljen. Rabim pa ga za pripravo hladnih riževih solat.
Glede rižote sem pa res skeptična, sploh, če so noter morski sadeži.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Veverička -> RE: Pogrevanje rižote (19.11.2007 12:14:01)

ok, hvala vseeno vsem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Seveda je bil riž v hladilniku. Drugače si jaz rižoto (tako s pišč.mesom ali pa s korenčkom, bučkami...) vedno pogrejem npr. za večerjo ali pa tudi naslednji dan za kosilo (otroku je ne dam za jest) pa mi nikoli ne postane pocasta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] pa tudi nič ni narobe z mano - vsaj mislim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Nič, bom školjke ven pobrala pa jo pojedla kot solato (dodala kislo smetano)
Če mi bo slabo, vam sporočim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




nuala -> RE: Pogrevanje rižote (19.11.2007 12:30:43)

Uh, očitno sem jaz edina, no, jaz pogrejem tudi rižoto z morskimi sadeži ( riž pa itak ), pod pogojem seveda, da je bila rižota od prejšnjega dne v hladilniku.




Pajaca -> RE: Pogrevanje rižote (19.11.2007 12:56:51)

Jaz sem še bolj čudna. Namreč rižoto pustim lepo v posodi na štedilniku in zraven eno žlico, pol pa mal pa po mal hodim jest ko sem lačna in jo do večera že zmanjka. Ampak rižota z morskimi mi pa nikoli ne ostane, je predobra da bi ostala. Drgač pa je nikoli ne pogrevam ker mi ni dobra pogreta jo raje mrzlo pojem.




poliloni -> RE: Pogrevanje rižote (19.11.2007 13:27:59)

jaz bi po moje tudi kar mrzlo pojedla....

Sploh trenutno, ker sem full lačna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Enolla -> RE: Pogrevanje rižote (19.11.2007 13:37:09)

Moja gornjska kri (ki je nimam niti ene kaplje) mi pravi, da bi rižoto mirno pogrela in pojedla in se nit ne bi spraševala ali jo smem ali ne. Od vseh živil ne pogrevam edino gob.




blue sky -> RE: Pogrevanje rižote (19.11.2007 13:44:29)

IZVIRNO SPOROČILO: nuala

Uh, očitno sem jaz edina, no, jaz pogrejem tudi rižoto z morskimi sadeži ( riž pa itak ), pod pogojem seveda, da je bila rižota od prejšnjega dne v hladilniku.


Ne, nisi edina [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Jaz riž vedno v mikrovalovki pogrejem.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.11.2007 23:55:23)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: [1]