kaki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


lelaval -> kaki (19.11.2007 9:59:26)

Moj dragi meni vedno prinese kaki, ko gre delat na primorsko. Ampak jaz sem se ga že preobjedla, malim  pa okus ni všeč. In me zanima, če lahko naredim kaj z njih, ker mi je vseeno škoda stran vrečt celo gajbico.




honey -> RE: kaki (19.11.2007 10:13:51)

Kar se tiče sladic, ne bi vedela, če obstaja kakšna s kakijem, ampak jaz ga imam tudi pribl. še ene pol gajbice, pa vem, da ga ne bomo več jedli iz istega razloga. Zato ga bom olupila, izkoščičila in ga dala v manjše posodice in v zmrzovalnik. Pozimi ga bom potem vmešala med drugo sadje in bo dobra sadna kupa.




mojsoncek -> RE: kaki (19.11.2007 10:18:58)

- marmelada
- skutina torta (za nadev zmesas v skuto zmiksan kaki)




Enolla -> RE: kaki (19.11.2007 10:24:12)

Ravno včeraj sem naredila eno dobro sladico s kakija (samo okus po kakiju pa bo ostal) - zmiksala sem kaki in mu dodala maskarpone in želatino ter postavila v hladilnik. Po nekaj urah je nastala zanimiva strjenka, ki sem jo oblila s čokolado. Brez sladkorja ker je kaki čisto dovolj sladek - mogoče bi edino z vanilijo lahko okus malo zamaskirala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




Valentina -> RE: kaki (19.11.2007 11:02:22)

Kaj pa da bi ga posušila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Alternativa ostalim "grickalicam" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




vlak -> RE: kaki (19.11.2007 12:20:29)

Jaz sem spekla mafine iz kakija. Zelo so bili sladki in okusni.




Balonchy -> RE: kaki (19.11.2007 12:20:31)

Kakijeva pita! NJAMIIIIIIII.....

Drugač sem pa tuki še nekaj našla:
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=9499
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=5863


Kakijeva marmelada

2kg kakijev
1 jabolko
1 kg sladkorja
1/2 grenivke ali 1 limona
če ti je všeč, še strok vanilije, lovorov list in kozarček likerja ali žganja

Razkoščičene kakije zmečkaj z lupino vred, dodaj narezano jabolko in sok grenivke ali limone.
Zavri, kuhaj tri ali štiri minute, potem pa precedi .
Dodaj sladkor, vanilijev strok ali lovorjev list, počasi zavri in kuhaj, dokler se primerno ne zgosti.
Preden s še vročo marmelado napolniš kozarce, lahko dodaš malo likerja ali žganja. Kozarce takoj neprodušno zapri in jih za pet minut postavi na glavo, da bo vrela marmelada prekrila notranjost pokrovčka.






Nasy -> RE: kaki (19.11.2007 21:41:58)

posušen je enkraten, ne rabiš ga niti zoret[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: kaki (20.11.2007 8:11:30)

Sušenje kakija:
Kaki lahko posuąią.Kaki olupią-olupek in celega posuąią v pečici. Na pladen daą papir in olu-
pljene kakija gor.Suąią na 50-100 stopinjah z na pol odprtimi vratci. Kaki suąią kakąena dva do tri dni.Je pa zelo dober za dolge zimske dni. Lep pozdrav in dober tek


kakijeva torta:
http://kulinarika.net/recept.asp?ID=9499


kakijeva pita:
http://kulinarika.net/recept.asp?ID=5933

Kakijevi pecivo:
http://kulinarika.net/recept.asp?ID=5863

Pozor:kakiji morajo biti zrelei,ker dugače po obdelavi izdelek greni.





lelaval -> RE: kaki (20.11.2007 14:00:56)

O, hvala vam vsem -sem prav čakala vaše nasvete Primorke (ala Neva) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
Bom poskusila nekaj spackat in nekaj posušit.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]