Kakšno testo uporabite za zavitek: listnato ali vlečeno? Kako izgleda vaš zavitek: kot rolada, ali je testo le zgoraj in spodaj, vmes pa je nadev?
Kakšne zavitke poleg jabolčnega in skutnega še delate?
lelaval -> RE: zavitek (19.11.2007 9:57:40)
Listnato, zgleda pa kot rolada.
kjava -> RE: zavitek (19.11.2007 10:03:17)
Vlečeno, zgleda pa kot rolada. Jest naredim tud borovničevega in češnjevega.
lelaval -> RE: zavitek (19.11.2007 10:29:24)
Se popravljam - uporabljam vlečeno (listnato uporabim za burek) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]
bamby -> RE: zavitek (19.11.2007 10:40:48)
Oboje, čeprav nam je listnato bolj všeč. Iz vlečenega je kot rolada, iz listnatega pa po sredini dam nadev, nato pa samo zapognem najprej eno stran čez nadev, nato pa še drugo, da je spodaj ena plast testa, nad nadevom pa dve.
Peteršilj -> RE: zavitek (19.11.2007 11:54:37)
vlečeno, testo spodaj in zgoraj vmes pa nadev.
Balonchy -> RE: zavitek (19.11.2007 12:24:07)
Vlečeno in zgleda kot rolada...
Delam pa večinoma kombinacije sadje + skuta! Sadje: jabolka, hruške, marelice, breskve, jagode, borovnice, orehi, češnje, kaki, banane... Vse kar ti pride na misel...
cukr07 -> RE: zavitek (19.11.2007 13:43:48)
Skoraj vedno vlečeno testo, zgleda pa kot rolada.
mojsoncek -> RE: zavitek (19.11.2007 14:25:35)
Testo vcasih vleceno, vcasih listnato, vedno pa zvito v rolado. Fila: skuta + sadje, skuta + mak, fila kot za makovo potico.
Listnato testo odmrzneš in razvaljaš, premažeš z raztopleno margarino in po celotni površini posuješ z zamrznenimi višnjami (ne odtajam!). Nato po celotni površini potreseš cca 2 žlici sladkorja (po okusu), vanili sladkor, limonino lupinico, cimet ter piškotne drobtine. Povrhu z malo žličko na par mest "nakapljam" kislo smetano. Zviješ in daš v pekač. Pečico segreješ na 180 st. Predno daš v pečico premažem z raztopljeno margarino. Pečeš cca 50-60 minut.