suh kašelj (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

mika -> suh kašelj (19.11.2007 8:18:02)

dobro jutro

že tri dni me muči suhi kašelj. pijem sinekod sirup, ampak ne pomaga. pri kašljanju me peče v predelu pljuč in mi gre na bruhanje. na radiatorjih imam mokre brisače

napišite mi prosim, kaj še pomaga proti suhemu kašlju?

akaj -> RE: suh kašelj (19.11.2007 8:25:42)

Meni so dali janežev sirup, potem sem pa začela ful kašljat in sem dobila SINECOD tablete in je zdej že OK.

nuala -> RE: suh kašelj (19.11.2007 8:28:12)

Jaz v kopalnici zaprem vrata, vlijem v banjo nekaj kapljic eteričnega olja evkaliptusa ter začnem točit v banjo vrelo vodo ( oz. čim bolj vročo ). da se naredi veliko pare. šele kasneje dotočim mrzlo vodo in otroke pustim, da se kopajo in vdihavajo paro in hlape.
To jim je vedno zelo pomagalo. Pa sprehod ob morju, kadar piha jugo.

blue sky -> RE: suh kašelj (19.11.2007 8:41:01)

Preverjen recept (za prehlad in kašelj):

črno redkev olupiš, izdolbeš toliko sredine, da lahko daš vanjo 1 ali 2 žlici medu. Pustiš stati čez noč, ta sirup pa potem piješ po žlicah (najbolje je zjutraj na tešče).

saraja -> RE: suh kašelj (19.11.2007 9:19:55)

Kaj pa naj dam mojmu malemu, star je 15 mesecev, pa ne moreva se nikakor rešit tega kašlja!

Hvala

Linapina -> RE: suh kašelj (19.11.2007 10:08:49)

Men in moji mali pa najbolj pomaga Slezov sirup, ki se dobi v lekarni, pa še naraven je. Sladek kot smrečje (tudi to malo pomaga, sicer meni samo tako, da podmaže grlo in me ne sili tako na kašelj)

DANVARI -> RE: suh kašelj (19.11.2007 10:43:30)

za produktiven kašelj trpotčev sirup (razredči sluz, da se lažje izkašljuje) za suh kašelj pa slezov sirup (malo "podmaže" grlo, da ne draži tolk).
Je pa oboje za majhne otroke, slezov od 4. meseca naprej, trpotčev pa od 1.leta naprej (tako piše na škatlici). Oboje se dobi v lekarni.

Stran: [1]